Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
@ badr
Извинявай, че те тормозя с моя проблем, но наистина не мога да избера още климатика. Видях че Panasonic XE12EKE не е нищо особено и затова превключих на Panasonic E12DKE или Mitsubishi FA35. Тези климатици ще се справят ли за охлаждане и отопление на помещение от 100м3, като наистина изолацията е добра, нямам нито една външна стена и съм на среден етаж? Питам вече и за отопление, защото не се знае какви ще станат цените на парното... Прегледах и 15DKE и 18DKE на Panasonic, но ми се струва че са с малки коефициенти и са доста шумни. и ако не те затруднявам да ми кажеш защо предпочиташ един или друг климатик. Все пак разликата между гореспоменатите климатици е 500 лв. Мога да ги дам, но бих искал да знам защо. :) Разчитам на твоето мнение! Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от Kiki777
Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик :)
Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига.
Вече стана дума за нуждата от мощност при 100м3.
В режим охлаждане.
Температурната разлика която ще трябва да преодолее климатика е 10*.
Примерно от 36* на 26*.Мощността която трябва да се изразходва за 10* разлика е 2 пъти по-малко от мощността необходима за разлика от 20*.
Това мисля е ясно.
В режим отопление.
3,3-3,5kW + парното,а аз не съм виждал парно за такъв обем което да е по-малко от 3кW.Така 5 -те киловата необходими за 100м3 са осигурени.
Дори и да падне мощността на климатика при ниските температури ще падне до 2квт.И виждам че говорим за климатика като допълнително отопление.
Разликата която ще трябва да преодолява климатика в този режим ще достига 25*.
Митсубиши е качествен,тих,надежден,а предполагам и с по-голяма гарнция.
Панасоника също е качествена машина.
Ако се абстрахирам от цената бих взел Митсубишито.
Ако цената е ключовия фактор Панасоника.
Филтри,милтри,О2 генератори просто не ги мисли.
здравейте изчетох доста от постовете но не видях някой да пише да двойните сплит системи с едно външно тяло и две вътрешни интересуват ме поради простата причина че няма къде да си сложа в едната стая външното тяло да си кажете мнението за тия системи на какво разстояние може да се монтира второто вътрешно тяло от външното и ако имате някакви линкове да дете да ги разгледам проверил сам няколко сайта на хххмаркет но не открих нищо за тия климатици едната стая е 10-11m2 а др е 14-15m2 за сега без изолация но се обмисля мисля че 2х9 деветки дето ги водят ще ми свършат работа за отопление
p.p извинявам се за правописа ама го пиша в абв на латиница иго обръщам защот ми липсва кирилица на pc-то :)
Цитат:
Първоначално публикувано от bub4o1
здравейте изчетох доста от постовете но не видях някой да пише да двойните сплит системи с едно външно тяло и две вътрешни интересуват ме поради простата причина че няма къде да си сложа в едната стая външното тяло да си кажете мнението за тия системи на какво разстояние може да се монтира второто вътрешно тяло от външното и ако имате някакви линкове да дете да ги разгледам проверил сам няколко сайта на хххмаркет но не открих нищо за тия климатици едната стая е 10-11m2 а др е 14-15m2 за сега без изолация но се обмисля мисля че 2х9 деветки дето ги водят ще ми свършат работа за отопление
p.p извинявам се за правописа ама го пиша в абв на латиница иго обръщам защот ми липсва кирилица на pc-то :)
http://www.invertorni.klimatici.com/...d=36&Itemid=59
Цитат:
Първоначално публикувано от bub4o1
Преди време си заслужаваше като цена, но сега цената на двоен сплит е съвсем малко по-ниска от цената на 2 единичини в повечето случаи!
Проблемът е, че при отказ на външното тяло губиш отоплението и на двете стаи!
Ако е до проблем с мястото - да, това е избора ти!
Относно 2Х9 - зависи какво имаш впредвид под `без изолация` - възможно е да се поозори при едновременно отопление на двете стаи... При всички положения бих си взел инверторен за отопление, дори и по-стар модел - например това
Иначе Мицубиши имат страхотни предложения, но за малко повече пари www.climacom.com...
и на мен ми се налага да си закупя климатик но не съм толкова навътре колкото вие :) та искам да питам какъв климатик 12ка ще ми препоръчате за отопление през зимата на помещение около 20 квадрата. изложението ми е югозапад , незнам дали имам изолации понеже живея под наем , а и още едно уточнение на първи етаж съм и под мен има гаражи т.е. не се отопляват. един приятел си взе преди около месец Midea MSH-12R или нещо от сорта и каза че е доволен. незнам тая зима във Варна каква ще е но мисля че температури под 15 градуса няма да има и за това търся климатик който да работи горе долу до -20. този същия ми приятел ми каза ако вземам Мидеа да гледам да е Polar Star защото те били за работа при по ниски температури.
разполагам с бюджет до 750 лв в което влиза и монтажа . та ако можете да ми препоръчате някакъв климатик ще ми бъде от полза.
10х в аванс
@echo тоя Климатик Haier H2SM-18H03/R2 DB с две вътрешни тела ли е и не е ли малко голям ако са дже по 18 :Drinks:
колокото до изолацията може да се каже че се работи вече по нея
стаите са вътрешни само с по една външна стена ама не искам да топля комшиите ще има и на тавана изолация :)
само не ми казахте до колко мета е допостимо да са дълги трабите за да работи нормално
@bub4o1
18=2X9
Инверторната технология тук е малко по-стара, но пък и парите са съответстващи!
Не ти знам бюджета - има и по-добри решения...
Ако пък намериш място - все пак вземи дав единични сплита!
@devmc
За тези пари - Мидеа-та става!
Това обаче за -15* или -20* го забрави - голяма мъка е, но пък и не е обичайно за Варна. Виж постовете на badr!
Това за PolarStar го срещам за пръв път - ще обясниш ли?
А от Панасоник за малко по площ (10-12кв) ,но много студено помещение (външни стени, север) какъв инверторен модел бихте препоръчали :help
За OSAKA CH-09BP/D дали някой нещо може да каже? Много положителни мения съм чувала. Струва 750лв
-НИСКО ТЕМПЕРАТУРЕН -22 ГРАД.
-ИНВЕНТОР 09
-КОНСУМАЦИЯ
ОХЛАЖДАНЕ -600-1200W
ОТОПЛЕНИЕ - 600-1200W
-ОТДАДЕНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ 2500 W
ОТОПЛЕНИЕ 3500 W
Монтираха ми климатик но двете тела са почти на едно и също ниво.
Попитах дали не се налага маслен трап а те ми отговориха,че се прави когато външното тяло е по-високо от вътрешното с повече от 40см.Климата е Mitsubishi SRK-25 ZD-S1.
Има ли такова правило.Благодаря предварително на отговорилите ми.
Между другото някой от знаещите, ще обясни ли с две прости думи "що е то МАСЛЕН ТРАП, и има ли то почва у нас" :bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
9ка е достатъчна ,двата модела са доста подобни и всеки от тях ще ти свърши работа ,аз имам ХЕ9 ,той има генератор на кислород в повече и малко по красиво вътрешно тяло (според мен) .зимата топли чудесно и е икономичен
Привет след дълго четене из форума най накрая си закупих и аз клима http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003488 имах голямо желание за http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000088 но се оказа че има само 7бр в България от този модел на Техномаркет и те са мостри по една бр в магазин и се отказах утре ще го монтират мнение ще изкажа след отоплителния сезон
Маслен трап е дъгообразна извивка на тръбопровода като дъгата е по-ниско разположена от изходите и.Предназначена е за осигуряване циркулацията на маслото.
Искам да попитам този климатик ще ми сварши ли работа за 23 квадрата стая висока 2.6 м основно за отопление http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003488, защото срещам различни мнения.Какво бихте не посъветвали.не ми стигат парите за 12!!!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Маслен трап е дъгообразна извивка на тръбопровода като дъгата е по-ниско разположена от изходите и.Предназначена е за осигуряване циркулацията на маслото.
хммм, много интересно, вчера като си загледах климатика, забелязах че външното тяло е може би с 40-50 см. по високо от вътрешното тяло, ама незнам дали има изграден такъв маслен трап. Като цяло разбрах какво представлява и за какво служи масления трап, ама нещо немога да си го представя визуално :081:, хайде някой от спецовете ако има снимчица, да я постне :help (е ако него мързи де, разбира се) 10х предварително