Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
Здравейте,
Мисля да купя два инвертора на панасоник и съм се спрял на следните модели: CS-E9DKE - 1239 лв. и CS-E12DKE - 1419 лв. от Техномаркет.
Обемите, които ще се охлаждат/отопляват са съответно: стая с кухня /с врата, отн. студени през зимата/- общо 48м3 и две стаи /преходни с портал, отн. топли през зимата/ - общо 76м3. Апартамента е старо строителство, 1 етаж, без външна изолация, с дървена дограма.
Доколкото разбрах от форума, тези модели са с японски компресори. Ще могат ли да се справят тези климатици с кубатурата, която съм написал и да подържат примерно около ~21-22 С през зимата.
Моля, някой от Русе ако знае качествена оторизирана фирма за монтаж и сервиз, нека сподели.
Поздрави и със здраве.
edit:
Току-що попаднах на инфо за инвертори на FUJITSU ASY 12L. Фирмата, която ги предлага е русенска - http://www.tehcomservis.com/fujitsu.html.
С което избора ми стана по-труден и Ви моля за съвет - PANASONIC ИЛИ FUJITSU.
Цитат:
Първоначално публикувано от MikiOne
Моля, някой от Русе ако знае качествена оторизирана фирма за монтаж и сервиз, нека сподели.
Поздрави и със здраве.
edit:
Току-що попаднах на инфо за инвертори на FUJITSU ASY 12L. Фирмата, която ги предлага е русенска -
http://www.tehcomservis.com/fujitsu.html.
С което избора ми стана по-труден и Ви моля за съвет - PANASONIC ИЛИ FUJITSU.
Един от най-важните проблеми при избора на климатик е сервизното обслужване.
Фирмата за която става въпрос разполага с изключително високо квалифицирани специалисти.
В този случай аз бих избрал FUJITSU.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Един от най-важните проблеми при избора на климатик е сервизното обслужване.
Фирмата за която става въпрос разполага с изключително високо квалифицирани специалисти.
В този случай аз бих избрал FUJITSU.
Благодаря ти badr
Говорих по телефона с човека от фирмата и ми препоръча 2 броя Fujitsu ASY 9L за:
1. Две стаи свързани с портал с обем ~76 м3
2. Стая свързана с кухня с обем ~48 м3
Интересното е, че двата климатика са 9-ки и могат да охлаждат/отопляват съотв. до 85/80 м3. Възможно ли е това ?
Човека каза също, че компресорите са на Дайкин. Това добре ли е ?
@ badr
Имаш ли представа с какви компресори са тези климатици, че ми се струва, че човека с когото говорих меко казано не ми каза истината :)
Даикин ама друг път са компресорите китаиски са като цяло тия fudjitsu ама какво значение има компресора като ти се прецака електрониката. Моля ви научете че компресора не прави климатика той е една съвкупност от технически решения от които зависи как ще работи като цяло.
Привет на всички климатизатори!
Някой може ли да ми каже къде е разликата между Mitsubishi Electric (Climacom -> www.climacom.com) и Mitsubishi Heavy Industries (Condex -> www.condex.bg) ??? :yikes :081: :help :help
Двете фирми предлагат различни модели... Все Mitsubishi обаче...
Цитат:
Първоначално публикувано от airclima
Даикин ама друг път са компресорите китаиски са като цяло тия fudjitsu ама какво значение има компресора като ти се прецака електрониката. Моля ви научете че компресора не прави климатика той е една съвкупност от технически решения от които зависи как ще работи като цяло.
Добре, съгласен съм с теб, че само компресора не прави климатика.
Все пак трудният избор за мен остава - Панасоник или Фуджицу.
Ти какво ще ми препоръчаш.
Някой може ли да ми каже 9-ка инвертор на ОСАКА бива ли я , дава ли много дефекти или не. Чакам отговор защото съм се насочил към нея пък и искам да топли през зимата. :help
Цитат:
Първоначално публикувано от divi4
Някой може ли да ми каже 9-ка инвертор на ОСАКА бива ли я , дава ли много дефекти или не. Чакам отговор защото съм се насочил към нея пък и искам да топли през зимата. :help
Изобщо не си и помисляй за Осака .По добре си вземи Мидея на същата цена е .
Цитат:
Първоначално публикувано от mihail69
Mдааа,много е прав!
Цитат:
Първоначално публикувано от MikiOne
Добре, съгласен съм с теб, че само компресора не прави климатика.
Все пак трудният избор за мен остава - Панасоник или Фуджицу.
Ти какво ще ми препоръчаш.
Fujitsu-General
Цитат:
Първоначално публикувано от ex-man
Привет на всички климатизатори!
Някой може ли да ми каже къде е разликата между Mitsubishi Electric (Climacom ->
www.climacom.com) и Mitsubishi Heavy Industries (Condex ->
www.condex.bg) ??? :yikes :081: :help :help
Двете фирми предлагат различни модели... Все Mitsubishi обаче...
Това е Mitsubishi Heavy Industries
А това е Mitsubishi Electric
Все Митсубиши но нямат нищо общо едните с другите.
Цитат:
Първоначално публикувано от mihail69
Ако аз трябва да избирам между Осака и Мидея няма да взема нито единия. Ще карам на радиатор/вентилатор. Ако трябва да решавам в ниския ценови клас - Hisense или Haier - по-добре малко кинти отгоре вместо хеликоптер като Мидеята. Осаките не ги говорим - Еко Клима все още твърдят, че са със компресори на MitubiChi.
Здравейте,
Препоръчайте ми фирма за климатици в Пловдив. Благодаря.
Здравейте, нов съм в този форум. Наскоро разбрах за него и много се радвам, че го има. Мисля, че е много полезен. Та по темата, днес си взех нов климатик и си имам едно идеално местенце, където искам да го монтирам, но има един проблем- много е близо до тавана (става въпрос за вътрешното тяло). Остават не повече от 5 см. Хората, които ще го монтират казаха, че трябвало да има поне 20 см от климатика до тавана, но в упътването пише че трябват над 24 мм. Та въпроса ми е на какво разстояние минимум трябва да е вътрешното тяло от тавана. Потърсих в голямата тема, но не намерих отговор понеже е огромна. Знам, че тук има доста хора, които разбират и се надявам да ми помогнат. 10х предварително :)