Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
Цитат:
Първоначално публикувано от JORO88
oliv,
предложи някой вариант за малайзийски Панасоник, който да си заслужава парите и да не е с голям разход на енергия. Аз май се отказах от FUJITCU GENERAL ASH 12 USB CW, защото във В. Търново ми го предлагат на 1700 лв, докато в Булклима-София е 1224 лв. Струва ми се че надценката, която си слага дилъра в Старата столица за транспорт и поддръжка е доста голяма. Виждам добри отзиви във форума за PANASONIC CS\CU W12DKE, който го е ползвал за отопление да каже мнението си, както и за други подобни модели.
Точно такъв имам и аз.Отлична машина.Сплит с-ма е.Значи до прозореца ми комшиите имат ОСАКА.Бръмчи кати дизел.Моят е от другата страна на прозореца.Не се чува.Вътре според мен е безшумен.По безшумен от Хейсънс-а в офиса ни.Гаранция на компресора 5 год.Дистанционто е малко и мнооооого удобно.Не съм го ползвал все още за отпление.Много търсих като тебе но се спрях на този модел.Отоплителнта му мощност беше по голяма от другите аналози.
Ей тука -> www.termo-klima.com <- има много интересни предложения за климатици с СОР > 5,5 на цени до около 1600лв за 9000 BTU (на Toshiba, Daikin, Fujitsu). По интересното е, че моделите се откриват САМО на JP сайтове... Няма нито един европейски. Което ме навежда на мисълта, че въобще не са за европейския пазар (съответно за нашето захранване). От друго страна не може да не направи впечатление че у нас се предлагат климатици с СОР ~ 4 на същите че и по-високи цени...
Нещо се обърках...
Здравейте.Монтирах си к-к Hitachi RAC-RAS50 като го монтирах беше началото на лятото изходната температура на въздушния поток беше 11гр.това преди 2месеца .Днес приключих с ремонта и го вкл.и изненада темп.неможа да падне под 15.6гр.трябва ли да се притеснявам ???? :help
Сложил съм 2 мидеи 12ки обикновени и един фуджицо инвентор беше 1600 лв миналата есен и никакви проблеми не съм имал през зимата ,все пак беше голям студ навън, сложих и един фишар кои то се оказа голям боклук, неставаше за зимата само за лятото бил за топлите страни, набутвация . От осаката също има големи оплаквания внесли евтини клими миналата зима ама предназначени за по топли страни също кат фишара изтудява ама нетопли . Така че внимаваите кво зимате да не се набутате, сега пак ще слагам 2 мидеи щото съм ги пробвал :),и успех
Цитат:
Първоначално публикувано от kiki9999
Здравейте.Монтирах си к-к Hitachi RAC-RAS50 като го монтирах беше началото на лятото изходната температура на въздушния поток беше 11гр.това преди 2месеца .Днес приключих с ремонта и го вкл.и изненада темп.неможа да падне под 15.6гр.трябва ли да се притеснявам ???? :help
Температура на изходящия колектор под 16 градуса е белег за нормална работа на климатика. Тряба да се има предвид, че колкото е по-голяма скоростта на вентилатора толкова е по-висока температурата, понеже топлообмена е по-интензивен.
Цитат:
Първоначално публикувано от astra
Сложил съм 2 мидеи 12ки обикновени и един фуджицо инвентор беше 1600 лв миналата есен и никакви проблеми не съм имал през зимата ,все пак беше голям студ навън, сложих и един фишар кои то се оказа голям боклук, неставаше за зимата само за лятото бил за топлите страни, набутвация . От осаката също има големи оплаквания внесли евтини клими миналата зима ама предназначени за по топли страни също кат фишара изтудява ама нетопли . Така че внимаваите кво зимате да не се набутате, сега пак ще слагам 2 мидеи щото съм ги пробвал :),и успех
Да.Мидеите излязоха сполучливи клими от всичко китайско.
Цитат:
Първоначално публикувано от JORO88
oliv,
предложи някой вариант за малайзийски Панасоник, който да си заслужава парите и да не е с голям разход на енергия. Аз май се отказах от FUJITCU GENERAL ASH 12 USB CW, защото във В. Търново ми го предлагат на 1700 лв, докато в Булклима-София е 1224 лв. Струва ми се че надценката, която си слага дилъра в Старата столица за транспорт и поддръжка е доста голяма. Виждам добри отзиви във форума за PANASONIC CS\CU W12DKE, който го е ползвал за отопление да каже мнението си, както и за други подобни модели.
Пич, според мен това е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003188 твоят климатик. Цената за инвертор от този клас си заслужава. Според моето едномесечно четене из интернет си заслужава за отопление.
Цитат:
Температура на изходящия колектор под 16 градуса е белег за нормална работа на климатика. Тряба да се има предвид, че колкото е по-голяма скоростта на вентилатора толкова е по-висока температурата, понеже топлообмена е по-интензивен.
Забелязах че от дясната страна духа по студено отколкото от лявата. Иначе к-ка си работи но сякаш не както трябва 5 пъти замервах изх.поток 3пъти темпер. не падна под 15гр. и два пъти падна до 11.5гр. на какво се дължи това????? :help
Четох, четох и накрая реших да тествам преводача на гугъл. Ето какво намерих на страницата на Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., климатик със COP 6.31 и ефикасност 128%, а някой твърдеше, че такова животно немало:
Цитат:
Frequency 50/60Hz
power source single-phase 100V
air-conditioning ability rated 2.8kW
air-conditioning electric power consumption rated 445W
heating ability rated 3.6kW heating electric power
consumption rated 570W
average COP/achievement ratio 6.31/128%
period electric power consumption quantitative 884kWh
Ето и картинка на животното: http://ctlg.national.jp/product/imag...X286AS-G&ghj=1
Не можах да намеря повече инфо за Panasonic CS/CU-W7DKE. искам да го ползвам за стая с обем 26куб.м с алуминиева дограма и изолация. Ако накой има този модел, нека сподели как работи през зимата и дали е шумен, защото стаята е детска. Благодаря на всички предварително!
Здравейте на всички!Я аз да ви питам нещичко за японската мерна единица за BTU-тия цифрички след модела на колко BTU отговарят ,че нещо май-май някой послъгва ...начи аз имам DAIKIN S25 ETUXS и останах с впечатлението че е 10 000 BTU,преди малко сърфирах из некви японски сайтове и се оказа че на цифрите 25 отговаря 8000 BTU???Айде некой да ме светне по въпроса че май ше се занимаваме с комисията за защита на потребителите...Благодаря Ви предварително!
имате ли впечатления от климатиците Linea? Има ги в Ритони. Има ли някои впечатление как се справят през зимата. Силно подозирам, че ще се окажат поредното разочарование.
Цитат:
Първоначално публикувано от gomor
Здравейте на всички!Я аз да ви питам нещичко за японската мерна единица за BTU-тия цифрички след модела на колко BTU отговарят ,че нещо май-май някой послъгва ...начи аз имам DAIKIN S25 ETUXS и останах с впечатлението че е 10 000 BTU,преди малко сърфирах из некви японски сайтове и се оказа че на цифрите 25 отговаря 8000 BTU???Айде некой да ме светне по въпроса че май ше се занимаваме с комисията за защита на потребителите...Благодаря Ви предварително!
Цифрата в обозначенията на японските климатизатори е отдаватана мощност в киловати примерно 28 е 2.8 киловата. При отопление.
ЖЕНШЕН,това не съм го чувал досега,аз черп