Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Като работи така на 45-100 W все едно го няма. Иначе на втора степен вече е по-шумен от Дайкините ми на макс. Но на мен не ми пречи. Той и моя малко не е стока, капачките му са слагани от после, кой знае как са го докарали от Япония, може да има нещо разместено, не е нов все пак. Плюс това ламарината за която се закача я нямаше и го хванаха на едни кукички. Но плюсовете са му много повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от
aruba_man
Чувствам се все едно съм на газ в квартирата в Мюнхен.:)
А комшията отдолу как се чувства?:)
Абе имам съмнения, че още не е заредил дървата и се завива с юргана. Февруари и Март месец при подобни температури имам спомени, че консумацията се движеше около 60-70 W, затова ми се вижда много 100 W. :))
Panasonic E12NKE-3 в 46 куб.м., никаква изолация, 16.12. - 26.12. , настроен на 24 градуса в Бургас (супер влажно и мъгла) - 420 W/h.
Mitsubishi FH25VE в около 45 кубика поддържана температура 21° .. денем му отварям към коридора ( още около 25 кубика ) да не се мъчи .. среден разход за последните 30 дни 259.1 вата/час
Панасоник ТЕ 09НКЕ за 24 дена е изгорил 133кв.ч в спалня 13кв.м поддържана температура от 20 до 22гр в гр. Русе тежки атмосферни условия 8 - 10дена мъгла, като го вдигна на 24гр. се почват дефрости на 40- 50 минути траещи по 10 минути.Стаята е северна една външна стена със външна и вътрешна изолация общо взето съм доволен досега не бях го засичал от скоро имам уред за измерване на консумация.
София, добре изолирана панелка. MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ в 40 кубика, 23 градуса, 08.12.2013 - 08.01.2014: 125кВч или 168в/ч. Вратите са били както дойде... Никой не се е старал да ги затваря или държи отворени, защото и другите стаи се отопляват пак с такива машини.
П.П. Поздрави на Топлофикация.
1 Прикачен файл(ове)
ядосвам се само че от както са комунистите на власт тия спряа да си попълват сайта и няма от къде да си взема средномесечната температура тук http://www.stringmeteo.com/synop/temp_month.php.
предвидил съм строителство на метео станция - защото температури на 2-20-200 километра от мен не ми вършат работа, а ми искат кинти нищо че аз им плащам заплатите.
в синоптик-а ми дава данни от станция на 67.5 километра от мен в румъния, още 20 и може да ми дадат температурите вътре в реактора на черна вода.
и без това шанса да НЕ познаят какво ще е времето е 51% мамичката им метерологична.
иначе - ндр-а потдържа по-висока температура в стаята без това да е нужно и задминава с 2градуса зададеното. предишни години винаги съм държал 18-19 градуса, тази 20-21 - което веднага доведе до падане на консумацията на нокрията с 150-200 вата.
изгорени йени от ндр-а : 17 дни и 22часа = 2097 йени като цената на 1 киловат подефаулт е 21 йени и съм я оставил така - мисля че и в момента в бг 1кв е 21 стотинки.
така като ги гледам малко ми се виждат.
има и 99часа = 1570 йени - що има два брояча не знам :)
японеца се държи - от 77 вата минималното което съм мяркал, при слънчеви дни и над 5градуса 130-150 вата но тогава го намалям и разтварям, около 0 - 230-250, в мъгли и -1-2 350вата. номинал още не достиган.
стана дълго и объркано :) :) :)
Прикачен файл 12308
Средната цена на ЕнергоПро до 30,12,2013г. беше 0,168228 лв./kWh.
Сега влязох в сайта и видях новите цени действащи след 30,12,2013г. : средна се получава 0,163112лв./kWh. - намалена с половин стотинка.
Нощна : 0,106344лв./kWh. Дневна : 0,191496лв./kWh.
"изгорени йени от ндр-а : 17 дни и 22часа = 2097 йени като цената на 1 киловат подефаулт е 21 йени и съм я оставил така - мисля че и в момента в бг 1кв е 21 стотинки.
така като ги гледам малко ми се виждат.
има и 99часа = 1570 йени - що има два брояча не знам :)"
От горното 2097:18дни х 24часа) = 4,85 йени/час е харчил.
От долното 1570:99часа = 15,86 йени/час е харчил. Хммм ...
Няма да е нощна енергия това 99часа щото е над 3,2 пъти по-скъпо и над 4 пъти по-малко време, а нощната е 2 пъти по-малка като време. Логиката ми е че я отчитат като върхова към 4,5 часа на денонощие.
НДР-а не показва ли в kWh някъде. Незнам какво им е ценообразуването в Япония. Може да имат една цена на ел. енергията (примерно дневна) и а според часа втората тарифа да е с твърд коефицент спрямо дневната (примерно нощна =дневна*0,5 или върхова=дневна*3).
Първият брояч показва енергопотреблението в йени от последното включване на климатика от ДУ и е с лимит до 99ч., но продължава да отчита потреблението (просто брояча спира на 99-я час), а вторият брояч е тотала от пускането му в ел. мрежата.
Оставен е на дефаулт 21 йени за киловат стори ми се смешно че преди 10 години цената в йени е колкото сега в бг. стотинки. Гоним ги. А и разчитам че ще вдигнат тока лятото като задължат аец-а да продава повече ток на свободният пазар. 16 и нещо е без ддс което е 20.2 стотинки крайно, кое не толкова далеч от 21 преди няколкото намаления :) за тия не важи закона че на сайта си трябва да показват цените с ддс :) :) :) ако някой е навит да ги съдим да звънка.
киловати - няма.
нощна енергия - няма.
в ук, германия и белите страни си имат отделна тарифа за климатици и термопомпи, много по-ниска. га ще ги стигнем?
изключван е заради крастата да включа електромерчето за да гледам моментно колко лапа.
преди 18 дни явно е било или ще го ресетна на 15-ти или ще си го гледам така още не знам... на 15-ти декември го пуснах до тогава нямаше нужда, защото не можех да спя - прекалено топло. то и сега ама айде нали съм кинал да го гледам как работи а не да стои.
определено ми потдържа по-висока т от зададената.
2053/21=97 киловата / 430 часа =227 вата/ч
дали показва последните 99-часа или само първите от включването 99? незнам.
нощната ми енергия е около 1/3 от всички киловати - каквото и да правя не мога да го променя това, спирал съм да намалям климатиците - не ще и не ще да върти, а се предполага че нощем загубите са по-големи защото т. пада с много. къпя се само нощем - пак нищо. виках ги да ми проверяват екелтромера - всичко е 6 :) разбира се.
09.10-09.12 всичко на ток,3 пуснати на 22 гр(не се изключват). климатика,80кв.м. 3м. височина-220 лв.
Разликата ми в сметките за ток през октомври (без пуснати климатици) и през декември (2-та пуснати нон-стоп) = 21лв... кога са засичали нямам идея, плащам през ипей :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Разликата ми в сметките за ток през октомври (без пуснати климатици) и през декември (2-та пуснати нон-стоп) = 21лв... кога са засичали нямам идея, плащам през ипей :)
И какво общо има това с темата?