Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Съвсем реална сметка. Не като горната с два климатика 58лв. Аз с отопление и топла вода на газ имам ток по 44лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Съвсем реална сметка. Не като горната с два климатика 58лв. Аз с отопление и топла вода на газ имам ток по 44лв.
Коя сметка е реална или нереална е според условията на всеки. Моята примерно е 83лв за декември, с 2 климатика които само се намалят през деня. Към бойлера имам слънчев колектор, но зимата той не може да спомага много. Лятото сметките ми са около 30лв, като тогава бойлер на ток изобщо не се включва. Много познати не вярват на сметките ми и казват че плащат по толкова ток при условие, че се топлят с дърва примерно, но това са фактите.
Цитат:
MisterT
Коя сметка е реална или нереална е според условията на всеки. Моята примерно е 83лв за декември, с 2 климатика които само се намалят през деня. Към бойлера имам слънчев колектор, но зимата той не може да спомага много. Лятото сметките ми са около 30лв, като тогава бойлер на ток изобщо не се включва. Много познати не вярват на сметките ми и казват че плащат по толкова ток при условие, че се топлят с дърва примерно, но това са фактите.
Естествено - който отоплява плаща, който не отоплява, не плаща.
Цитат:
DUNDURMA
тъй като не ми дадаха от ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ПРИ МОНТАЖ ВАТ,ВОЛТ МЕТРИ..........
3 клими не изключвани ,голям фризер,голям хладилник,нонстоп работещ бойлер,зиморничева жена и всичко друго на ток,240 кубика отопляема площ 23-24 градуса 09.11-09.12=165 лв.
Почти същото, като при мен, 180 кубика отопляема площ, 22-23 градуса, само бих добавил и една духалка в кухнята, за периода 22.11.-22.12.2014г. имам 186,22 лв. Климите са ми китайски панасоници.
примерно моите малките японци правят по 15-20 лв на месец .. колко да ми е тока 200 лв ли ..
Цитат:
DUNDURMA
тъй като не ми дадаха от ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ПРИ МОНТАЖ ВАТ,ВОЛТ МЕТРИ..........
3 клими не изключвани ,голям фризер,голям хладилник,нонстоп работещ бойлер,зиморничева жена и всичко друго на ток,240 кубика отопляема площ 23-24 градуса 09.11-09.12=165 лв.
Не разбрах оплакваш ли се или се хвалиш ? Дал си всичките пари за ток затова седиш по гащи у вас ...аз така го разбрах
Последната ми сметка за декември е 100лв- 2 китайски климатика отоплявам 64кв -през деня на 23-24гр - нощем 21гр.Топлата вода е от ТЕЦ
За ноември имам 144 лв, това е за 3 климатика, около 60 кв.м. площ, като в това влиза бойлер постоянно включен, обичайните домакински уреди и пералня и сушилня почти всеки ден се пускат.Доволен съм.И много не ме интересува колко харчат климатиците.Миналата година бях с два и сметката ми беше с 20 лева по-малко.Важното е, че мие комфортно.
Цитат:
steffan
Не разбрах оплакваш ли се или се хвалиш ? Дал си всичките пари за ток затова седиш по гащи у вас ...аз така го разбрах
Последната ми сметка за декември е 100лв- 2 китайски климатика отоплявам 64кв -през деня на 23-24гр - нощем 21гр.Топлата вода е от ТЕЦ
мойто ко е за оплакване...................това е ток за 80 кв.м.,неизолирана къща,като пода е каратаван,а отдолу са изби с отворени прозорци...............
Епа затвори ги де.[emoji6]
Не мое-ша мухляса сиджука. :)
мда и виното няма да се избистри
Цитат:
Kasap
А бахура...?
Бахура е за наивните. ;)
Климатик LG D09AK за един месец изгори 260кв в стая 30 кубика. Стаята е с вътрешна изолация и 3 външни стени и покрива също е изолирана плоча , над него нищо няма.
Всеки ден върви и парно за няколко часа с малко радиаторче с 9 ребра на 60 см. Тогава климатика си прави дълги почивки ,но ако е студено, както миналата седмица не спира изобщо.