Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Да, за онези, японските, физиката не важеше! Колкото повече топлеха, толкова повече енергия връщаха обратно на ЕРП-тата ;). Тези, новите в BG, харчат ток. Хвърляй панасоника и си връщай обратно стария. Сложи му ватметъра и ни напиши какво показва.
Старият не е демонтиран,та мога да си избирам:BigGrin.Ватметърът е като на снимката горе на страницата и показва,че за 92:48часа е изгорил 10.76kWh - т.е. харчи колкото Тошибата от сминките!!!.Това е за около 5 дни ,понеже нощем се спира ,за сега!
Освен да направя клип на ватметъра за 3минутната работа на климатика.Ще се види в какви граници варира консумацията.
Цитат:
apche
Старият не е демонтиран,та мога да си избирам:BigGrin.Ватметърът е като на снимката горе на страницата и показва,че за 92:48часа е изгорил 10.76kWh - т.е. харчи колкото Тошибата от сминките!!!.Това е за около 5 дни ,понеже нощем се спира ,за сега!
Освен да направя клип на ватметъра за 3минутната работа на климатика.Ще се види в какви граници варира консумацията.
Да само дето Тошиба-та топли 2 пъти по-голямо помещение и е засичана в снежно време с темеператури около 0-та. Дето вика един колега "то е същото ама съвсем различно".
Цитат:
MisterT
Да само дето Тошиба-та топли 2 пъти по-голямо помещение и е засичана в снежно време с темеператури около 0-та. Дето вика един колега "то е същото ама съвсем различно".
Преди малко се сетих за това съществено условие и сядах да си редактирам поста:029:Ама удавник за сламка се хваща - нали знаеш:)
Цитат:
^Rokera^
...температурата в другите помещения ще е доста по ниска от слабото въртене на въздуха.
В кухнята почти не се усеща топлото, както в коридора. Трябва си отделен отоплителен електрически уред (от време на време за малко пускам печка на реотани), за да е приятно топло, тъй като и съседите отдолу и отгоре не отопляват кухните си.
Цитат:
apche
10.76kWh за 5 дни си е направо кощунство! Я виж колко харчи една европейка в 72 куб.м. помещение, поддържайки 21,5 градуса ;)
http://s6.postimg.org/68e9bom6l/image.jpg http://s6.postimg.org/mxfp7lirx/image.jpg http://s6.postimg.org/v0dvix3d9/image.jpg
Цитат:
gnf
В кухнята почти не се усеща топлото, както в коридора. Трябва си отделен отоплителен електрически уред (от време на време за малко пускам печка на реотани), за да е приятно топло, тъй като и съседите отдолу и отгоре не отопляват кухните си.
Така е,иначе съм съгласен че пдрите са супер машини.И аз пробвам с 2 климатика да топля 3 стаи и коридор и сега като е по топло навън ,горе долу става но за целта ги държа и двата на максимум вентилатор и клапи насочени по нагоре да не ги усещам и така успяват да поразвъртят въздуха и в третата стая.
Трите икономични варианта за една машина в целия апартамент са:
Термопомпа
Рекуператор на директно изпарение
Канален климатик
Като рекуператорът е с по-ниска ефективност, но пък пресния въздух е много готина работа.
С Милен сме правили единичен сплит рекуператор и се получи супер изделие. 1000м3/ч с външно тяло 24-ка.
За казаното за рекуператора съм съгласен, ако става въпрос за жилище сред природата или малко село.
За среден и голям град няма пресен въздух -големите градове зимата е надвиснал смог от автомобилни газове във въздуха, а в малките от печки на твърдо гориво ...Единственото изключение е когато задуха вятър ...
То и поради това сме страната от ЕС с най-голямо съдържание на твърди частици във въздуха и искат га ни глобяват...
Така е, прав си. Тук е голяма свинщина въздуха, но въпреки това рекуператорите са голяма благодат. Не забравяйте, че най-добрата система за отопление и охлаждане не е VRV или VRF, а VAV, но ще минат доста години докато свърши "фреоновата ера". Тепърва навлизаме в "VRF ерата".
Липсва каквато и да е конкретика в темата. Има и мидеи, втора употреба. Има и японски, на по 3 години, които са си като нови. Има и чисто нови японски, на 100V, които не работят по-добре от мидеите, заради монтажа / трафа.
Ето тук, поне, има някаква конкретика, макар и доста изопачена.
хахаха тия статии са писани от хора които хабер си нямат за какво става въпрос .. да си ползват мидеите , в офиса имам една дето харчи по 25кW на ден това ако ми е в къщата ще лети от терасата незабавно ..
Тоя блог от линка на dodo_pv имам чувството, че го е писала Албена Вулева...
Ааа, тя е по-точна в констатациите :)
С две думи, да хвърляме климатиците и да палим печките на дърва :BigGrin