Отговор: Колко ми харчи климатика...?
И при мен е същата работа и повече от 23 градуса не мога да вдигна,защото имам читава машина,но само до там.Тази година правя изолация на тавана и външната стена и ако е пак същата работа го хващам тоя климатик и го цепя с брадвата.
А най-много ме притеснява ватметъра,който в момента показва 16хх вата моментна консумация,а машината е настроена на 23 градуса,а термометъра показва 21
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
ivan74, как се оправяш с водата от дефростите? Сложи ли датчик за поток?
Пуснах я доста на бързо, заради преместване в новото жилище. Дефростите са с продължителност 3-4 минути и водата няма време да изстине. Нямам датчик за поток, но предполагам , инсталацията ще търпи развитие!:confused:.
Kasap, отговорих ти на лично, но пощата ти е пълна!
ivan74 Браво колега пусни една тема ще е полезно за всички .
Интересно, ако в помещение с площ 35м2, което се отоплява с климатик който поддържа точно зададената температура - примерно 22° - и консумира 800w,
какво ще стане ако сложим още един климатик от същия тип?
Би ли следвало да се запази консумацията от 800/2 или трябва да намалее, поради облекчения режим, в които ще работят
климатиците?
А може би ще се увеличи?
Към модераторите: Смятам, че сте достатъчно компетентни за да знаете, че за решаването на задачата, минимума който се изисква е модела на климите и загубите на помещението. Останалото е спам!
П.С. Иначе нямам против, че ми триете остроумията.:Drinks:
Цитат:
dimkaraganchev
Бъзикаш ли се!?
Не се бъзикам,даже по точно 286 лева и е сметката ,а тоя Finlux и днес цял ден го залива с вода заради сутрешната мъгла.С нагревател е,платени допълнително 100 лева .И пак замръзва.Не знам вече.
Цитат:
yavoor
Интересно, ако в помещение с площ 35м2, което се отоплява с климатик който поддържа точно зададената температура - примерно 22° - и консумира 800w,
какво ще стане ако сложим още един климатик от същия тип?
Би ли следвало да се запази консумацията от 800/2 или трябва да намалее, поради облекчения режим, в които ще работят
климатиците?
А може би ще се увеличи?
Ако се монтира втори климатик в това помещение консумацията на първия ще спадне / няма да е с 50% по-ниска стойност/. Но от съществено значение къде ще бъде монтирана втората машина и какъв е вече монтирания климатик. Най- добро предложиние може да се направи след оглед на място от специалист. И не на последно място е кой точно специалист ще направи огледа и преценката.
Цитат:
man66
Ако се монтира втори климатик в това помещение консумацията на първия ще спадне
1. Това валидно ли е за конвенционална машина?
2. Отнася ли се за инвертор, който работи под номинал?
3. За какви загуби е валиден отговора ти и зависи ли от външната температура?
Загубите на помещението са 800w х СОРа на климатика в дадения момент.
Ако приемем, че минимума е 200w, би следвало в най-лошия случай, сбора от консумациите на двата
климатика (еднотипни) да не надхвърля 800w.
Днес и моят месец се затвори.Според ватметрите всеки от климатиците е консумирал през тези мразовите дни средно по 0.580W/h.или двата климатика за целия месец общо 863KV(155,35лв.).Аз съм доволен средна температура в жилището 24°.В къща съм без помощ за отоплението.Отоплявам 38кв.и честно казано съм доволен.Климатиците са General Fujitsu ASHG12LUCA.
Цитат:
yavoor
Ако приемем, че минимума е 200w, би следвало в най-лошия случай, сбора от консумациите на двата
климатика (еднотипни) да не надхвърля 800w.
Отговор могат да ти дадат само специалистите, но не вярвам някой да ти напише точна формула за консумацията на двата климатика. В някои моменти е възможно да надхвърли моментна консумация 800 w.
Цитат:
yavoor
И какво правим, ако за момент си представим, че нито загубите, нито СОР-а са константа?
Опитваме се да решим уравнение с много неизвестни. Аре пак при шаманите...
Цитат:
ponyasd
Не се бъзикам,даже по точно 286 лева и е сметката ,а тоя Finlux и днес цял ден го залива с вода заради сутрешната мъгла.С нагревател е,платени допълнително 100 лева .И пак замръзва.Не знам вече.
Доста луксове виждам замръзнали онзи ден работехме в една къща, а в магазина отпред колеги смениха един такъв беше много замръзнал с друг с подгрев бил и даже на кашона пише хипер инвертер 18ка.
Sent from my K012
Да,Финлукса е хипер инвертер 18ка.
Цитат:
ponyasd
Да,Финлукса е хипер инвертер 18ка.
Не се доверявай на надписи, а на доказан хардуер!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk