Re:Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
justify как така имаш по 17 лв ток лятото ,това е безумно малко ,бойлер нямаш ли ,жена деца плазма микровълнова пералня компютър крушки?моя ток лятото е около 50 лв ,зимата е около 150 с 3 клими
И моя ток е около 20 лева лятото, защото се готви предимно на газ, топла вода от Топлофикация , всички крушки са енергоспестяващи, всички уреди са клас А и т.н.
Сбора от 3-те сметки (ток,газ,вода) е около 40-50 лева т.е. колкото твоя ток.Предполагам че и при justify е подобна ситуацията :)
Цитат:
Първоначално публикувано от pi0neer
И моя ток е около 20 лева лятото, защото се готви предимно на газ, топла вода от Топлофикация , всички крушки са енергоспестяващи, всички уреди са клас А и т.н.
Сбора от 3-те сметки (ток,газ,вода) е около 40-50 лева т.е. колкото твоя ток.Предполагам че и при justify е подобна ситуацията :)
Лятото бях сам.Сега съм с гадже, без дете/деца.Бойлерите ми са 2 проточни(под налягане) и един обикновен.Ползвам само проточните.Имам прекарана инсталация за газ, но нямам прекаран газ(стига до съседа под мен-по диагонал 3-ти етаж).Съседите като ми кажат сметките за газ и всякакви газови мераци у мен умират.
Лампите ми са енергоспестяващи. :blob
Това е ситуацията.Като казах на колеги/жки, че сметката ми за последния месец(октомври) е 57 лева(без да спирам 30 дни двата климатика), една колежка ми каза-"не ползваш бойлер и не се къпеш".
Ако беше по-млада щях да я поканя сама да се увери :001_icon16: :devil:, но не е. :)) :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Ако беше по-млада щях да я поканя сама да се увери :001_icon16: :devil:, но не е. :)) :016:
Покани я бре.Ще ти се зарадва.
Аз с един климатик отоплявам две стаи - хол + спалня.В най големия студ заедно с печката и бойлера не плащам повече от 20 лв. за ток...и накрая един мармот увива шоколада със станиол!
Цитат:
Първоначално публикувано от InternetZombie
Аз с един климатик отоплявам две стаи - хол + спалня.В най големия студ заедно с печката и бойлера не плащам повече от 20 лв. за ток...и накрая един мармот увива шоколада със станиол!
ама за седмица ли :)
Бе ква седмица човека говори за целият отоплителен сезон :)) :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от InternetZombie
Е поне да беше пуснал климатика да си правят компания с мармота :Drinks:... :yahoo: :)) :blob :taz:-memnon
Сметка за ел.енергия от 23.10.2009г. до 23.11.2009г.:107.89 лева. дневна-461квч(67.72лева), нощна 227квч(22.19лева) + 17.98ДДС.
двама консуматори/ползватели;
отоплявани помещения;
хол от подписа ми: ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК: от 00.00 часа до 9.00 часа 20 градуса, от 9.00 часа до 17.00 часа 22 градуса, от 17.00 часа до 22.30 27 градуса, от 22.30 до 00.00 часа 26 градуса.
хол от Петък(вечерта) до ПОНЕДЕЛНИК(00,00часа): от 00.00 часа до 8.30 часа 23 градуса, от 8.30 часа до 17.00 часа 25 градуса, от 17.00 часа до 19.00 часа 27 градуса, от 19.00 часа до 1.30(само петък срещу събота и събота срещу неделя) часа 26 градуса
Спалня през ноща и деня 20 градуса от 19 до 23часа вечерта 24 градуса, събота и неделя през целия ден 23 градуса.
готвя на ток, имам хладилник, компютър, плазма 160 вата(но в 80% от времето работи на 120 вата консумация около 6 часа всеки ден от понеделник до петък, по 10 часа събота и неделя); два проточни бойлера един за баня и кухня и един за тоалетна и мивка в тоалетна).
---------------------------------------------------------------------------
Оп-па-а-а.Без да искам излъгах.
нямам плазма, а LCD LG LH 5000.Когато е напълнамощност консумура 160 вата /час, тъй акто това е LG има и економи функция, която е с 4 нива на икономия, всяко едно с 25% стъпка: изключено 100% консумация, тоест 160 вата, 75% 120 вата, 50 % 80 вата, 25% 40 вата.
И как да преценя колко са изхарчили климатиците :081:
За Коледа освен да ти подаря един електромер :016:
Климатик Midea MSG-12HR с фреон R22 в стая 14 м2 ( изцяло с вътрешна изолация EPS 3 см. на стените и тавана с PVC 4 камерна дограма ) настроен на 23 градуса в стаята 22.4 консумация при 7 градуса външна темп. 230 вата.
Чета че плазмата харчела 160вата а мойте 2бр ЛСД са по 230вата а си мисляех че плазмите са с по голяма консумация.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Чета че плазмата харчела 160вата а мойте 2бр ЛСД са по 230вата а си мисляех че плазмите са с по голяма консумация.
Новите плазми от тая година са със доста занижена консумация. Отделно това за консумацията донякъде е мит.
Плазмената касета харчи не повече от 7 до 10 вата.За разряда между електродите е необходимо високо напрежение и малък ток.
Плазмата на климатрика не харчи повече от 1-2 вата а плазмата като телевизор 160-250 зависи колко тъмни сцени има и коя година е произведена.
Човека се поправи ,че има LSD, a не плазмен телевизор. :Drinks: