Re:Колко ми харчи климатика...?
ОФФ :ти наркоман го изкара ,LSD имал :) плазмата ми съм я замервал колко консумира ,на тъмни сцени пада и до 90 вата ,на светли вдига до 300 средно обаче рядко надвишава 180 вата ,така че не харчи много повече от едно LCD на което подсветката му бичи винаги .. виж тия новите със светодиодната подсветка трябва да са по икономични ама там и цената е друга
Плазмите са като инверторите :yahoo:
Здравейте на всички,искам да попитам и аз нещо,относно консумацията на ток и по-добрата работа на моите климатици.Та така-в спалня 14м2 имам японски инвертор втора употреба 10-ка SHARP AY-F22SE-W държа го предимно на 22 градуса на най-ниска степен на вентилация.В хола-30 м2 имам конвенционална Мидеа MSG-12HR,работи предимно на 25 градуса на най-висока степен на вентилация.Климатиците работят добре,топлят идеално,въпросът ми е относно степента на вентилация.На коя степен са най-полезни и харчат най-малко ток-ниска,med,high или auto?Някъде тук във форума бях чел мнение,че инвертор в по-малка стая е по-добре да се държи на ниска степен на вентилация,бил най-икономечен.Но дали е най-удачно за самия климатик това ползване?Искам да използвам климатиците си така,че да не ги натоварвам излишно заради незнанието си ,и така, те да ми служат по-дълго време без да се налагат излишни ремонти :)Благодаря,Ви!
Auto или High (в краен случай Med).
Значи,и на инвертора да му задам HIGH степен на вентилация,така ли.Като се има на предвид,че е доста старичък?Няма да го натвоаря излишно ,така ли?
Е, ако се притесняваш за лагерите на турбината, не знам. Дай го на AUTO, той си знае кога как да духа. Мисълта ми е да не ползваш минимална степен, всичко друго е ОК.
А,на AUTO ли ще е най-икономичен?И по-добре ли е за компресора да го държа на AUTO?
На auto за вентилатора говорим.Да не вземиш сега да вклучиш режим ауто че ще я оплескаш.
И аз за вентилатора питам :)).Казват,че има значение и влияние върху компресора и КПД-то на климатика,неправилното използване на степен на вентилация.Особено при инверторите...?
И аз за вентилатора ти говоря :ole :Drinks:
Казват,че има значение и влияние върху компресора и КПД-то на климатика,неправилното използване на степен на вентилация.Особено при инверторите...?
За инвертор според мен най добрият режим на fan-a е ауто.
мисля, че същото се отнася и за конвенционалните...
По отношение на консумация, оптимален е HIGH режима - максимални обороти на вентилаторите на външната и вътрешната турбина, с което като цяло ще се занижи натоварването (леко) на самите компресори при едни и същи температурни характеристики на средата и оттам леко ще се вдигне ефективността (подчертавам че леко, да не се очаква кой знае какво фрапиращо увеличение). По отношение на комфорт обаче по-добре е да стои на AUTO. Ако климатика е пре-оразмерен може да се пробва и да се държи на QUIET (изцяло и само за по-голям комфорт). Машината няма да се товари значително повече че да се амортизира по-бързо. Съвета ми е - дръж на АУТО, а когато гониш комфорт пускай на QUIET.
Защо ми се стува, че като превключа от AUTO на HIGH на 12LDC вентилатора не си променя оборотите!Само при QUIET ги намаля...