Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Определено ми трябва нагревател :( с тая мъгла... въобще не ебава, че трябва да се размрази. Може да си духа 10 часа и да направи 50 кила лед... но не... няма нужда от размразяване. Иначе друг път се размразява и като няма и следа от заледяване по него.
Я пробвай да го изключиш от дистанционното после от контакта. Изкачваш една минута и пак го включваш. Може да почне да се размразява.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Разбира се, че нагреватела ги прави тези неща. Според сервизните им книжки са до -15 гардуса, както един хубав инвертро. Иначе и колоните Мидеа с нагреватели си работят до -15 градуса, както са конвенционални(без нагревател са до -7гр.).
И каде точно е нагревателя на Мидеата,защото аз имам колона НИППОН нагревателя е 2кВт/ч и е във вътрешното тяло,целта е когато започне да духа хладно да се включат тези 2кВт и така да духа по топло.
Сега погледнах сервизната книжака на мидеата. Има нагревател на комресора и нагревател във вътрешното тяло. Не съм гледал колко вата са. Предполагам, че и твоя има нагревател на комресора, но нищо не е сигурно.
Весела Коледа на всички!!! Желая ви топли жилища и ниски сметки!!! Живи и здрави!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Сега погледнах сервизната книжака на мидеата. Има нагревател на комресора и нагревател във вътрешното тяло. Не съм гледал колко вата са. Предполагам, че и твоя има нагревател на комресора, но нищо не е сигурно.
Midea MSF6-12AR се води нискотемпературен има нагреватли с мощтност 750вата единия е монтиран на компресора в доната част и се командва от термо реле във външното тяло другия нагревател е монтиран във вътрешното тяло. Нагревателите се включват автоматично при включване на климатика в режим отопление и могат да се изключват от дистанционното след като климатика се разваърти нормално тоест след 10тина минути после не е необходимо да работят.
До къде само са я докарали евтините климатици, на домашен климатик 12-ка да му сложат нагревател вътре за да топли.
Тя и до сега Midea 12-ка без нагревател беше енергиен клас D, а сега с нагревателят ще и стигне ли английската азбука за да се вмести в нея по енергиен клас.
При такова едно изпълнение няма как клиента да се оплаква че климатика му работи слабо при положение че има печка на стената. Доволните клиенти от добрата работа на климатика ще са много, за ток няма да говорим за да не разваляме положителните емоций които предизвиква този модел.
Пич такива нагреватели има и при водещи японскимарки а те не са предвидени за отопление защото нямат такава мощтност. Те подпомагат тръгването на компресора защото повечето потребители обикновенно гасят климатика след като затопли стаята.
VeleV.Klima: Не говорим за нагревателят който е на компресора, разбира се че е хубаво там да има нагревател, много рядко няма, мощноста му е към 20 вата. Къде са останалите 730 вата, с какво този нагревател във вътрешното тяло подобрява работата на самият климатик като машина.
Този уред е някаква комбинация на печка + климатик. Можеш ли да посочиш някой марков климатик от скъпите с размер 12-ка където във вътрешното тяло има такъв нагревател.
Иначе за какви икономий сме седнали да говорим при климатиците ако във вътрешните им тела ще слагаме реотани че да топлят.
Може ли някой по-запознат да даде информация за 12-ка Мидеа инвертор, как се променя COP-а при различни температури.
По книга го дават до - 15градуса/ Има ли нагревател или не?
Предварително Благодаря.
Pansim, това, което знам от форума, е - ако ще е Мидея - по-добре да е конвенционална. Не са достигнали това ниво, че да правят добри инвертори. А иначе напиши конкретен модел.
Марка: Midea
Модел: MSG-12HRI
Държава: Китай
Вид: Инверторен
Група: 2
Охлаждане: 0,9-3,5-3,6kw
Отопление: 0,9-4.4-5,0kw
Консумация: 1,38-1,79kw
СОР: 2.5
За кадратура: До 35 кв.м.
Описание: Стандартен АС инвертор
Мноо са хубави купувай.
Pansim: Ще ти изпратя на e-mail сервизната документация за модела Midea MSG-12HRI, който се продава в момента по магазините. От нея се вижда че няма нагреватели, не знам за теб това дали е добре.
Познай от първият път какъв енергиен клас е.
Ако искаш да си купуваш евтин климатик по-добре си вземи конвенционален.
dika, ако обичаш, човекът пита сериозно и е на път да направи покупка, така че шегите са неуместни! После ще носиш ли отговорност за заблуда? Това е форум, в който знаещи (изобщо не се слагам към тях) се опитват да помогнат на незнаещи в областта!
Pansim, ако държиш да е инвертор и те е грижа за консумацията, не ти препоръчвам този модел. Както и ако искаш да имаш качествен инвертор, пак не ти го препоръчвам. По-добре вземи конвенционален. Има добри конвенционални Мидеи. Или пък събери повече пари и се цели по-нагоре.
deian,ми нали и аз това казвам което и ти,при положение че е работил само 3 месеца как мога да му го препоръчам.Имах конвенционална МИДЕА 30-ка ,точно на 10-ят ден след изтичане на гаранцията бум и нема МИДЕА,но КОП има :)).Така че и там си мисли добре.
В момента имам Хитачи конбвенционално от 10 г.работи пушка незнам КОПа обаче,Дайкин инвертор от 8 месеца работи пушка за сега -КОП-4,2,Ниппон 24-ка колона пак около 8 месеца работи пушка- КОП 2,9 .Така че аз не мога да препоръчам МИДЕА въобще,както често обичам да казвам за МИДЕА не си дупча стените в никакъв случай.