Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Хората са си го написали. До 37 квадратни метра. Ако помещението е ниско, до 2.7 метра няма да има проблеми. Ако съседните помещения са неотопляеми тогава трявбва да се вземе по-мощен климатик. Зависи и в кой град се намираш. Ако при вас е нормално през зимата да става -20 градуса, пак е препоръчително да се вземе по мощен. При мерно във Варна такива температури няма. Минимума, който аз помня е -18 рано сутрин и през деня се качва.
И други хора ме посъветваха за по мощния климатик. все пак съм в София и ще разчитам да се отоплявам с него. Благодаря ви за мненията!
Цитат:
Първоначално публикувано от maikl
Е, тоя образ airclima разби дайкини, майкини и де що попадне. Обаче, пичове, най-много ме кефи българският му - това пунктуация, правопис, е заебал от 4-ти клас. :2guns:
:)) :-memnon :016:
Абе,опатихме с тия ментета...кой да ми каже,кой да ме предупреди,че компресори ще сменям...теб те кефи българският му,мен не ме кефи вече марката Дайкин.Без майтап-НЕСЕРИОЗНО е това твърдение!!!Еърклима,ако те чуят японците ...плаче мамата:-)
Цитат:
Първоначално публикувано от gomor
Абе,опатихме с тия ментета...кой да ми каже,кой да ме предупреди,че компресори ще сменям...теб те кефи българският му,мен не ме кефи вече марката Дайкин.Без майтап-НЕСЕРИОЗНО е това твърдение!!!Еърклима,ако те чуят японците ...плаче мамата:-)
Я си представи, чисто хипотетично следната картинка:
Пенчо и Иванчо решили да правят бизнес и поръчали от Китай 1 контейнер със скъпи маровики климатици 1:1 с оригиналните. Цените на който продават също са 1:1. Обаче са си ментета.
Идва Ганчо Минев и си дава спокойно 2000 лв за хубав климатик и се кефи даже, а си е взел .......
Та този сценарий го има отдавна при компютрите и бялата техника, защо да го няма при климатиците.
Чисто хипотетично няма как да не се съглася.Прав си.Сега ще ме накарате да си отварям климатика и да човъркам да видя от кои марки са частите...На мен ми е ясно че китайците крадат технологии.UX-серията на Дайкин е крадната от Хайер,моментално!!!Същия механизъм на отваряне.Дано само механизъма са гепили:)Айде,лек ден :)
Хайер са откраднали то Даикин, а не Даикин от Хайер. Като гледам китайските климатици повече крадът от Митсубиши.
Julian,имах в предвид че Хайер са гепнали от Дайкин:)Явно не съм се изразил както трябва:)Иначе благодаря за уточнението:)От Дайкин са краднали поне визията на три модела,пък може и да са си платили хората...
Като имам превид, че фирма "Airclima" монтира Дайкин си мисля, дали човекът пишещ под това име не е от конкурентна, работеща със Самсунг ..
Цитат:
Първоначално публикувано от bobo21
Като имам превид, че фирма "Airclima" монтира Дайкин си мисля, дали човекът пишещ под това име не е от конкурентна, работеща със Самсунг ..
В България всичко е възможно...без коментар оттук-насетне!
Цитат:
Първоначално публикувано от nikineo
Разлика в климатиците няма никаква.Виж само втория да не е за 110 волта и да се монтира трансформатор.
Това Fujitsu си е на нормална цена и не е необходимо да се купува японският му вариант. Освен това наистина е много тихо. На нощен режин не се чува нищо.
Здравейте,
ако може да ми препоръчате подов инверторен тип климатик за отопление на 18 квадрата с ПВЦ дограма една външна стена с ЕПК + външна топло изолация югоизточно изложение .
Благодаря ви предварително .
Даикин. Някой марки неправят подови климатици с ниска мощност, но Даикин имат. Имай предвид, че са по скъпи от стенните. Разбира се конфорта с тях е по-висок. Никога няма да ти духа.
Да, подовите са по-дебелжки.
За такова помещение трябва около 10-11BTU отоплителна мощност.
Най-добре Daikin FLKS25B / RKS25E, някъде има и General AGGV09LA.
Eвентуално виж и Panasonic CS/CU-A12CTP5.