Цитат Първоначално публикувано от valen1
От трите марки които разглеждате (Midea, Haier и Panasonic), Panasonic наистина е по-добрият избор. Бих искал само да кажа за един недостатък който съм забелязал при тази марка и той е че мухлясва много бързо питата на вътрешното тяло и турбината на вентилатора през лятото (в сравнение с всички други марки), това са бактерий всякакви разнасяни от климатика в помещението.

Преди една седмица правихме преместване на две годишен инверторен Panasonic от един адрес на друг (младо семейство, сменяха квартирата със собствен апартамент). В краят на първата година на климатика срещу заплащане е правена профилактика от фирмата в която работя (разглобяване и идеално почистване с препарат на питата и турбината), сега след втората година климатика пак мирише силно на мухъл (много неприятно нещо). От задната страна на вътрешното тяло (гърбът), по пластмасата, която се закача към табелата за стената имаше черни точки мухъл.
Добре е да се прави профилактика на тази марка поне един път в годината, след лятото (ако успеете да издържите миризмата на мухъл до тогава).

Опитвал съм се да си обясня за себе си защо се получава така при тази марка, за сега си мисля че може би е заради малък дебит въздух които превърта през себе си и защото лувърът (популярен като клапи или жалузи) затваря плътно, за разлика от всички други марки които имат към 3 сантиметра празно пространство отдолу. Понякога на монтаж на климатик клиента вижда това празно пространство което клапите не покриват и пита "това така ли е ???", това е така за да може да има естествена циркулация на въздух при изключен климатик за да се изсуши питата когато е работил на студено. При някои последни модели на Panasonic и те вече оставят такова пространство (когато произвеждаш нещо трябва да се мисли за всичко и да следиш работата на изделието си във времето и обратната връзка с клиента а ако ти не си се сетил за нещо, виж конкуренцията, запитай се защо това е така при тях, за по-грозно ли са го направили така).

Иначе по отношение на работата си като климатик Panasonic работи добре за съответната си цена.
Аз ще ти кажа заща сер получава така. Ако климатика се оставя с мокър изпарител няма начин да не мухляса за една година, че и по бързо. Затова преди да си изкючиш климатика ще го оставяш само да духа поне 15 минути. Така няма да мухлясва.