Тва с банките е простотия !!!
Кати ще ме насърчават , да ми въстановят 20% след като съм си платил КЕШ .
А не земи тоя заем с яката лихва + такси + разправиии + незнам си кво си .
Тва с банките е простотия !!!
Кати ще ме насърчават , да ми въстановят 20% след като съм си платил КЕШ .
А не земи тоя заем с яката лихва + такси + разправиии + незнам си кво си .
Вижте, процедурата по кредита ЕЕ не се различава от стандартната, поне в Прокредит е така. Разликата е, че тече паралелно одобрение и на офертата на фирмата доставчик/изпълнител. От тази програма има смисъл ако наистина си решил да теглиш кредит - с тези 20% си покриваш лихвите.
ДА! Аз съм взел кеш пари от тази програма. Но използваах програмата за PVC дограма, а не за климатик.Първоначално публикувано от bo4o
И аз съм взел 20% за външна изолация. Сега ще кандидатствам за още 20% за климатици.Първоначално публикувано от bo4o
Чистата "печалба", ако имаш парите и изплатиш за краътк срок (аз го направих за 6 месеца) ми беше 17%. Останалите 3% отидоха за лихви. Разбира се тук не броя изгубеното време и разкарванията до банката, но мисля, че си заслужаваше. Иначе нямаше да повторя.
Програмата работи доста добре. В Прокредит при 10% лихва за година оскъпяването за 1година ми излезе 5.5%лихва+0.5%такса, (която се плаща при одобрение!) сега чакам възстановяване на 20-те % (до 3 седмици). Цялата работа по одобрението ми отне 3(три) ходения до банката за по 15мин и 4(четири) дни чакане за одобрение. Това е при условие, че обслужването беше наистина на ниво, банката работи до 19:30 в делничен ден и първоначално ми казаха, че за одобрение трябва да чакам 2 седмици. За ДСК и ОББ няма да коментирам обслужването ...
И аз препоръчвам Про кредит.
Ако желаете да се възползвате ИЗОБЩО не търсете дск и обб
Дано да има хора който да четат това и да работят в тези ш........ банки - само условийца и въртели правят.
Първоначално публикувано от tyo_bg
Не си прав - виж това: В: Може ли кредитополучател да получи втори кредит по Програмата REECL?
О: Да, но само за технологии, които не са били вече финансирани по тази Програма. Втори кредит може да се отпусне само от финансираща банка, която е отпуснала първия кредит.
това го пише тук - http://www.reecl.org/bg/faq.php
След като прочетох FAQ на REECL, излезе, че си прав. Но една "куха лейка" в Райфайзен ми го обясни такаПървоначално публикувано от bo4o
Даже няколко пъти ми го повтори Вече освен Експресбанк и Райфайзен ми е в "ignore list"
Тука става въпрос за бая големи цифри - един климатик - хубаво , но изолация  . Тия въобще имат ли представа колко струват тия неща.
Една година си слагаш в сметка всичките лихви дето трябва да им даваш (все ненаяли се) + главницата разделена на периода и следващата си правиш покупка на каквото ти трябва. Писна ми да ме клатят всякакви боклуци при основна лихва под 3 % аз да им плащам по 10-16. Но в БГ е винаги така всеки си живее и преживява клатенето сам за себе си. Банките ни помпят яко , ние взимаме все повече кредити (при очевадно неизгодни условия) и естествено ще стават все по - нагли и по-нагли и надписите отдолу на рекламите ще вървят все по-бързо и по-бързо като тия от сорта "преференциална лихва за първия период(малко късичък около 6 месеца) от 6.99 , а за останалия 14 (леко дългичък от около 14,5 години) . Върха на наглоста са "тибиай" - такива помияри просто нема в света.
P.S А горе се пишеше за ДСК нещо. Всеки за който ДСК и ДЗИ не съществуват си спестява големи неприятности.
Препоръчайте някоя фирма, която работи по тази програма? Благодаря
Зависи кога си питал, т.к. преди около 2 месеца се промениха процедурите и вече може да се взима и втрои кредит, докато преди това не можеше. За съжаление трябва да е от същата банка, което е доста неприятно, ако първия път не си бил доволен от банката и искаш пак да се възползваш от условията на програмата, но при друга банка. Аз първия път го взех от ОББ, но тогава ПроКредит още не отпускаха такива кредити. Сега и да искам не мога при друга банка, а само в ОББ.Първоначално публикувано от tyo_bg
Аз ще работя с www.ekomatik.com, но все още не мога нито да ги препоръчм, нито да ги оплюя, т.к. още не са ми монтирали климатиците.Първоначално публикувано от riew_sofia
Не мога да ти препоръчам или не избраната от теб фирма, но забелязах някой разлики който не разбирам за харесван от мен модел - http://www.ekomatik.com/products.php?pid=87&tid=3# - 1599 лв + 220 лв http://www.ekomatik.com/services.php?sub=install = 1819 лв. - много ми се виждатПървоначално публикувано от Relute
ето тук цената е по различна за същия клематик / не гледай марката - същия е / - http://www.dekom.bg/?page=product_de...8242c3e052e840
за монтаж не пише нищо но ...
не работя за конкурентна фирва и няма да получа нито ст. /за голямо съжаление/
все пак трябва да се отчете че във втория случай не знам как седи въпроса с доставката и гаранцията
в моя град климата върви 1720 с монтажа
Провери добре цените!
Здравейте!Опитах се да пиша по тази тема но ми изписа,че са минали 120 дена и почвам наново
Може ли някой от Вас да ми изпрати примерна оферта за климатик и точно как трябва да се напише такава на личната поща-естествено!?
Август месец изплащам последна вноска по енергийна ефективност и съм супер доволен!Сега един приятел иска климатик и преди да е тръгнал на проучване искам да му покажа какво трябва да иска!
Всичко го има на сайта, ето ти оферта:
http://www.reecl.org/bg/form_ofr.php
А за 120-те дни - какво пречи да отговориш, въпреки предупреждението? То не ти забранява да пуснеш мнение в темата.