Става въпрос за инверторен климатик.Как е по-икономично да работи през зимата-когато съм му задала автоматичен режим или когато аз му настроя градусите,при които искам да работи?
Става въпрос за инверторен климатик.Как е по-икономично да работи през зимата-когато съм му задала автоматичен режим или когато аз му настроя градусите,при които искам да работи?
Задаваш му желаната температура чрез настройка на градусите и го пускаш на автоматичен режим.Това е най-икономично,но не винаги най-комфортно. Според мен за да се постигне освен икономия, максимален комфорт ,трябва да се експементира доста с посоката и силата на въздушната струя .С по-силен въздушен поток се получава по-икономична работа на климатика ,но това не е най-комфортния вариант при положение, че постоянно има хора в помещението.![]()
Ми , задаваш му режим HEAT (демек отопление) и си нагласяш желаната температура , след това режим AUTO (демек автоматично) на вентилатора . Ако вентилатора ти е шумен на AUTO , му намаляш скоростта .![]()
Има инвертори на които режим AUTO ,е смостоятелна функция отделно от HEAT и с нея се регулира температурата ,а не смо скороста на вентилатора.Предполагам ,че за такъв инвертор става въпрос.Първоначално публикувано от lada2107
Първоначално публикувано от pgv70
А в какво се изразява това AUTO при обикновените клими,освен да променя скороста на вентилатора?
До колкото аз разбрах Bell пита за РЕЖИМ , не за скорост на вентилатора. ИЛИ ?Първоначално публикувано от Bell
![]()
Да ,но ти говориш за скорост на вентилатора.Става въпрос за икономичен РЕЖИМ при инвертор,който се постига ,чрез скороста на КОМПРЕСОРА ,а не само чрез ВЕНТИЛАТОРА и климатика реагира по различен начин ,въпреки че е зададена една и съща температура и една и съща степен на вентилатора .При мен AUTO е съвсем различна програма от HEAT.Има отделни бутони на дистанционното за двете функции.Отделно скороста на вентилатора е с 5 степени ,плюс АУТО , плюс комфортен сън и се регулира с друг бутон.Първоначално публикувано от lada2107
![]()
За автоматичен режим имам отделно копче.Ще му настроя градусите и после ще му дам автоматичен режим,разбрах.Много благодаря,че ми отговорихте.
Точно това имах в предвид .
Примерно на моя климатик има режими : AUTO , COOL , DRY, FAN, HEAT.
Скорости на вентилатора : AUTO , HIGH , MED , LOW, QUIET.
До колкото знам най-икономично за отопление е да се даде режим HEAT , а за скорост на вентилатора AUTO.
Но ако му брамчи на човек да си промени скоростта HIGH , MED , LOW, QUIET.
Доскоро се твърдеше, че в режим "HIGH" климатика работи с максимално топлоотдаване и икономия на ток. Може би "AUTO" важи само за инверторни модели. Някой да разясни къде е "далаверата" с икономията?
Според мене е по-правилно на AUTO (демек ОТОПЛЕНИЕ) и си нагласяш желаната температура , след това режим AUTO на вентилатора ,не е от голямо значение,стига да не е на най-ниските степени.Първоначално публикувано от lada2107
В режим HEAT , само когато искаш да ти стане ПО-БЪРЗО жега.
![]()
режима АУТО повечето пъти не е само ОТОПЛЕНИЕ, лятото на АУТО да не би да топли
а просто в зависимост от температурата се включва на отпление или охлаждане. Зимата според мен е най-добре както ти предложиха, режим отопление + автоматичен вентилатор.
Ами ,по-горе само съм посочил ,че с AUTO може да се отопляваме колега, не само с HEAT.И , цял ден обяснявам, че вентилатора няма нищо общо с тая функция.Първоначално публикувано от jsivkov
![]()
Благодаря на колегата ..siliev ...,че ме измъкна от трудната ситуация с това обстойно обяснение.
Така ,че твърдо AUTO и никакъв HEAT, ако гониш максимално икономии на ел.енергия .Ако искаш икономии с HEAT, тогава вентилатора на МAX, а не на AUTO.
И каква е разликата между Auto и Heat като топли?От какъв зор ще е по-икономично на Ауто?Все си топли.Все върти компресор.По какъв начин на Ауто ще е по-икономично ,ако на вън е -5 и му е зададено 22 ,от колкото ако е на Heat и на вън - 5 ,а са му зададени 22 ???