Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Здравейте! Взехме си два климатика на Fujitsu, но още немога да дам мнение за тях, защото ремонта не е приключил. Заинтригува ме обаче един климатик / чисто информативно/ и моля за вашето мнение. Става въпрос за Panasonik, на 110V. Каква е преценката ви за него? Благодаря! :)
Модел? И трябва да е National Panasonic.
Работят търговците, няма криза за тях.
При нас в Русе се появиха Bosch и нещо като Tomytoyo, да знаете нещо?
Гледам ги все през витрината, не успявам да мина в работно време.
Toyotomi имаш предвид? Климатик с високи параметри на хартия, доста съмнителни за мен в реалност.
Просто огромните букви отстрани MADE IN JAPAN ме навеждат на смях :))
А Bosch... те откога са добри в климатиците. Май са турски тия Бошове. Накратко не се занимавай с тях.
В Турция е пълно по фасадите с Бош и Сименс климатици,а те най-вероятно не са и чували че произвеждат климатици
По въпроса с шума на фреона.
От 1 месец имам 2 бр. 12LGC
При първия имам около 2 м. тръбен път и шума се чува при пускане на климатика, но не всеки път.
Другия е монтиран през стената, т.е. тръбния път е максимум 1.5 м. - при него не съм чувал шум, но и в интерес на истината досега съм го пускал 5 пъти може би.
Монтажниците са ми приятели и според тях по-късите тръби са предимство, а не недостатък и специално за Fujitsu шума е нормално да го има.
Освен при пускане по време на работа никога не се е появявал шум.
През последната седмица пускам машината да работи в economy и ми прави впечатление, че почти не се изключва.
Значи ли това, че консумира по-малко ел. енергия или напротив.
С какъв уред мога да измеря колко ел. енергия консумира освен разбира се, чрез сметката за тока
Имам монтирано от около месец SANYO DK28U. Тръбния ми път е 2,5м.вътрешното тяло е на 2 метра над външното,няма абсолютно никакъв шум от фреон-то даже и външното въобще не го чувам!Един път заобиколих кооперацията и застанах под него да го видя дали работи(живея на 1 етаж над магазин) и добре че перката се виждаше да върти че да се успокоя!
Цитат:
Първоначално публикувано от Dreider
С какъв уред мога да измеря колко ел. енергия консумира освен разбира се, чрез сметката за тока
С обикновен електромер към който е свързан единствено климатика или с http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728
Цитат:
Първоначално публикувано от Dreider
През последната седмица пускам машината да работи в economy и ми прави впечатление, че почти не се изключва.
Значи ли това, че консумира по-малко ел. енергия или напротив.
В ръководството пише че ограничава мощноста на 70%(както на някой 100 волтови японски - имат копче за ограничение на максималния ампераж). Преди време повдигнах въпроса но се изказаха че това влияе само за от 70 до 100%, в смисъл че ако не качва повече от 70% - няма никакво значение дали си го натиснал или не това копче. От тука следва че сега като бачка под и около номинала, няма никаква "файда" тази функция(не става по-икономичен). Не съм сигурен в кои моменти колко мощност му трябва и дали често се налага да е на 100% и после да се изключи - само тогава има смисъл да го ограничаваш за да не се изключва. Ама не вярвам да е точно така - нали е инвертор, може да баца и на малка мощност, така че ми се губи смисъла на тази функция. Като цяло за да не "изтърва кяра"  :-memnon го натискам когато се сетя(в режим на монитор).
искам да си купя HITACHI RAS/RAC-E14H2 за стая 45 куб.м.
- DC ИНВЕРТОР PAM КОНТРОЛ
- ВИСОК СОР 4,46 ПРИ ОХЛАЖДАНЕ ( КЛАС А ) / 4,42 ПРИ ОТОПЛЕНИЕ ( КЛАС А )
- РАБОТА В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ ДО -15 С
- АВТОМАТИЧЕН РЕСТАРТ
- АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР
- ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R410A
- ОТДАВАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 3.50 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 4.20 KW
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 1.09 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 1.11 KW
какво ви е мнението за него и този COP отговаря ли за този климатик
Хайде да се похваля и аз. Вече съм горд собственик на 2бр. Toshiba RAS-B10 SKVP-E Super Daiseikai.от официалния вносител фирма "Джи и Ей" :) За сега са икономични, но все още не е застудяло навън както трябва. Ще видим. Аиначе единственото нещо, което ме притеснява е, че вътрешните тела са малко шумнички. :081: Поне на мен така ми се струва. На вентилатор Auto обаче няма ядове. Имам база за сравнение - климатика в хола е RAS-13SKV-E най-ниския клас на Toshiba, но ми се струва по-тих. А може и да е заради това, че хола е по-голям от спалните.
Някой може ли да изкаже компетентно мнение по въпроса?
Аз имам такъв, на АУТО намалява доста оборотите на турбината, когато загрее добре помещението и започне само да поддържа.Изобщо няма да го чуваш.Машината е над главата на малкия на около метър настрани и се чува съвсем леко.Я кажи, аз имам проблем с тази машина с шум при движението на фреона.На отопление постоянно се чува движението на фреона на по-ниските обороти на компресора и то доста силничко.При теб как е.
edi1 , Да, когато достигне температурата намалява оборотите и наистина се спи комфортно. Тази нощ го пуснах на SLEEP MODE и не се чуваше даже понякога изключва. Относно шума на фреона - чува се движението му - едно църцорене като вода, но само на външното тяло. Вътре не се чува нищо. Забелязах едно дебилно нещо обаче. Ако съм го пуснал например на вентилатор 2 и той спре поради много малки топлозагуби, вентилатора остава да върти на 2 :monster, а на Auto си спира. На обикновения в хола спира и вентилатора. Странно. Нали е Дайсейкай. Не трябваше ли всичко да е съвършено? При теб този момент как е?
Ами не знам, аз го карам само на АУТО.Я да минем на лични.
здравейте , моля за помощ за избор на климатик.
Помещението което ще отопляваме е хол 32 кв и височина 2.60 , няма изолация и е на третият етаж , с пвц дограма сме .Хола е свързан с малка кухня посредством барплод и няма прозорзи тя е към 10 кв така че общата площ става 42 кв и към 110 кубика.Търсим нещо за отопление. Спрели сме се на Митцибуши и на Фуджицу.Моля ад ми предложите модели подходящи за нас.От Пловдивска област съм.
Благодя ви предварително.