Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Здравейте колеги,
ако някой има мнение по следния проблем моля да го сподели:Имам Hitachi RAS- 25 CNH2 , което започна вече 8-ма година , на последък ми прави впечатление , че не се държи като ивертор- т.е. работи с включване и изключване като температурата в стаята е понякога равна на зададената , понякога е с 1 , 2 гр. по-ниска
Най вероятно ти е затлачено вътр.тяло
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Най вероятно ти е затлачено вътр.тяло
Чистил сам го преди месец
Не се притеснявай,още е много топло и затова вкл.и изкл. Изчакай да се застуди и не моиш го спря!
Да, сега ставам и гледам на терасата 11.6*С в 10 часа, слънце пече, влажност 47% - климатика едва-едва върти.  Държи си 23*С вътре и си спира чат-пат. То направо лято стана, да го пускаме на охлаждане, а?
От Пловдив съм.
Да честитим модераторството на valen1
Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Да честитим модераторството на valen1
:bravo
Тази зима ще ти направя снимки на 3 Дайкина, който отопляват една банка ,мисля че са таванни с две перки от вън. Двете са като ледогенератари и не можем да спим целия блок от тях .Живея на 8ми етаж те са на 1ви .
VASCH, Там работата най-вероятно е изтървана.Най-вероятно не им чистят филтрите.
Купих си пералня за 900лв ма ми изплющя платката на 27ден ,е пак ли собственника евиновен. Затовар, не всичко скъпо е хубаво...
Цитат:
Първоначално публикувано от VASCH
Затовар, не всичко скъпо е хубаво...
Такова нещо не съм казал.Даже мога да ти дам няколко примера за обратното.Но тези Даикини за да замръзват има нещо гнило-или нямат фреон,или са им мръсни филтрите или нещо друго.
Почти съм сигурен че са филтри/най-вероятни канални машини/.Някой ги е монтирал при ремонта на банката и повече не е стъпвал.
Да се върнем към темата за климите.Та имам проблем сериозен
Получава се доста конденс по прозорците на дограмата без изолация съм,вътре термометрите са с датчик за влажност към 65-75 процента влажност се движат ако използвам функцията DRY на Fujitsu 12LGC и Mitsubishi SRK 25ZG-S ще имали някаква полза да намали влажноста?  
По-лесно е да проветряваш по-често
проветрява се но като се затвори прозореца след час пак вода
Нямаш друго спасение освен проветряване и да намалиш малко градусите на климатика ако може.Погледни и за някакви източниници на влага-готвене без ширм,отворен аквариум или нещо др.от където може да идва тази влага.