Някой да сподели мнение за климатоците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление.
Преглед за печат
Някой да сподели мнение за климатоците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление.
Я кажи за Мерцедес....Дай модел,млади храбрецо,какво ще отопляваш,каква ти е изолацията,много ли се чудиш,щото ако беше прочел предните постове-нямаше да се чудиш...Айде,напиши всичко това,и вярвай в момчетата тук,на точното място си!
Eй,момченца,откакто попаднах във форума,ходя и очите ми само по хорските къщи и тераси.Разглеждам климите и днес видях чудни изпълнениня:1.В Карлово едно външно тяло е захванато за комина на една 5 етажна кооперация :-memnon 2.В Сопот пък един Шарп външното тяло направо върхо покрива сред старите турски керемиди на една старинна къща :-memnon Ей,света да се свърши,простотията никога няма да свърши.
имам една питанка професорчета :god искам да разбера за какво трябва да се слагат климатици на 10 см от тавана(имам предвит за вътршното тяло) каква е врътката това ми го обясни един комшия ама и той не знае защо а единия ми е монтиран на 2-3 см от тавана който е гипсокартон?????
айде да видим кой е учил сега :))
при всеки модел климатик си има инструкция за монтаж.показано е и на какви разстояния да се монтира вътрешното тяло,за да работи наи добре.
Климатика е устройство което е изобретено да охлажда въздуха в дадено помещение.Без много да е учил човек, се знае че въздуха е най-топъл на 3-4 см. от тавана.Следователно за да охлаждаш най-добре топъл въздух, вътрешното ти тяло трябва да е там където е топлият въздух.Цитат:
Първоначално публикувано от iliuminati
За SEVO-това което говориш са абсолютни глупости.Вътрешното тяло трябва да има отстояние от тавана минимум 7 см,за да му се осигури нормална циркулация на въздуха.Погледни че отгоре на вътр.тяло има едни решетки,те са там не за друго а за да засмуква вътрешното тяло стайния въздух.Ако нямаш необходимото разтояние от тавана,не осигуряваш на климатика необходимото количество въздух.Ей за тва било необходимо това растояние.А има и клими които са таванни и при тях такова отстояние от тавана не е необходимо.
Обяснението беше за общият въздухопоток, а не за 7-те сантиметра. Макар че при касетен тип тела това не се отнася, а за таванно-подов и таванен тип тела, то е около 22 см.Колкото за практиката, ползвам модел климатик, дето в този сайт е оплют до дупка, монтиран на 5 см от тавана, и от 8 год.(без профилактика) работи на пушка без месеците март и част от октомври.Турбината някак си успява да засмуче своите 9 кубика в минута.Въздух и вода луди няма.Намират най-малкото съпротивление, а то в частност е онази част в която има засмукване. Така че най-общо не смятам че говоря "абсолютни глупости".А ако не вярваш за 5 см монтаж, си поканен на ракийка в къщи за да го видиш с око.Цитат:
Първоначално публикувано от vilii
Здравейте! От вчера имам проблем с моята 12-ца ProMax KFR-35GW.
При пускане в режим "отопление" едновременно със завъртане на турбината на вътрешното тяло светва комбинация от лампички, която по книжката е Failure indication : "Indoor coil transmitter". Дига си нормално зададената температура, но ми прави впечатление че изходящия въздух е по-горещ от преди, а турбината върти на по-ниски обороти.
На режим охлаждане работи без проблем. Опитах с автоматичен режим - пак светна "Indoor coil transmitter" и същата история.
Изключих го от контакта за няколко часа, ресетвах го от аварийния бутон - никакъв ефект. Питата на външното тяло не се обледява, капе си по малко конденз, то сега и времето е топло.
Дайте някакъв съвет къде може да е проблема, клиент съм и не разбирам, но ми се струва че може би някакъв датчик за вътрешна температура не се включва /или изключва/...
момчета не се караите климатика е дайкин ftxg 25 монтиран е така от уж монтажници който само такива клими слагат дано да не са го сложили само и само да отбият номера защото климата е над гардероб и за да може да обдухва към стаята беше дигнат на тази височина и за това питам какъв би могъл да е най-лошото нещо дето може да се случи и има ли проблем ? иначе за сега работи без проблем обаче имам кондез и по стаклата надяавам се скоро да земе да изчезне от исушаването на климатика и като проветрявам редовно де "паживиом увидим" :)
не е за да отбият номера. ако го монтират по-ниско топлата струя ще се удря в гардероба и по този начин ще лъже климата за температурата в стаята.
т.е. няма да му стане нещо на климатика като е монтиран на 2-3 см от тавана,защото мой комшия ми каза че не трябвало да е до тавана а да има 10 см разтояние от него,а както други в форума казват че няма да може да засмуква въздух то има достатъчно място според мен ама незнам за това питам тук компетентните органи :) мерси на теб вилииЦитат:
Първоначално публикувано от vilii
Аз пак да попитам за климатиците CARRIER (май така се пише) инвертор, моля. Чудя се дали да е такъв или ОСАКА инвертор. Ще го ползвам за отопление. 70 м3, външна изолация, 5мм вътрешна на тавана, 4м2 ПВЦ с К-стъкло. Моля за съвет.
@mitaka33,
Търси сервиза извършил монтажа и поел гаранционото подържане.
Ако избора ти се свежда само до тези двата, и са на една цена вземи Къриера.
Щом ще взимаш инвертор се насочи към така наречената 9ка, или 25ца по япоснкия стандарт.