Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Колеги, квадратурата на помещението е само един от компонентите за изчисление на необходими хладилен товар.......Има поне още десетина фактора, кото следва да се вземат предвид.
Ще ви дам един пример: имам едно помещение - 4х4 м, ще рече 16 м2. 100% вътрешно - слънце не влиза. Вътре има климатик 20 кВт ( 68 000 БТУ) и едвам смогва.........ама вътре има маса сървъри, хардове, хъбове и други източници на енергия.....
Та на въпроса може ли 9-ка на 30м2, отговорът е "може би да, може би не........зависи..."
здравейте, за първи път се включвам с един въпрос към компетентните тук. Първо да кажа, че изчетох всичко дотук:), така че относно квадратури, кубатури и други такива съм горе долу наясно, та въпроса ми е следният: често отговаряте, че за по-малките помещения (например имам отделни стаи едната 12 кв. м. и друга 7 кв. м.) са подходящи обикновените, а не инверторните машини, но обикновените няма ли да замръзнат например при -15 градуса? Поне аз мислех досега, че само инверторните се справят при такива външни температури. В общи линии това ми е въпроса, дано сте ме разбрали какво не ми е ясно. Благодаря предварително и чакам скорошен отговор!
Това дали един климатик ще замръзне не зависи от това дали е инвертор или не, зависи само от технологичното решени за дефрост .... дали е по време или с датчик и т.н.
И в допълнение на казаното по-горе, климатиците не замръзват при -15* защото тогава почти няма влага във въздуха. най-добре си личи качествения дефрост около 0* в мъгливо време.
Здравейте,
не мога да избера между следните климатици
Fujitsu ASYA 12 LC
PANASONIC CS/CU-E12GKE
Ще ги ползвам предимно за отопление, тъй-като живея в къща и през най-горещите дни температурата в стаите не минава над 26-27 градуса.
Човече няма какво да се чудиш,Фуджицуто е класа над Панасоника.
Не, че мнението ми е продиктувано от това, че съм най-новия фен на най-добрата марка климатици в моята класация, ще ти препоръчам да обърнеш внимание на климатиците DAIKIN !!! Успех и провери тази марка!
значи имам няколко притеснения относно характеристиките на този модел. в едни сайтове пише едно в други друго. Някой запознат моля да ми каже кое е вярно. Ето ви сайтовете:
http://proclima-bg.com/ProductDetail...?productID=166
http://www.dekom.bg/?page=product_de...8b484136d253c8
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=fujitsu&pid=82
климатика е с номинално топлоотдаване 3 кв и номинална консумация 660 вата ,КОП 4.55 .. при условие че е 1200 лв е без конкуренция дори от японските машини при които за 3 кв топлоотдаване трябва доста да се ръснеш ....
Цитат:
Първоначално публикувано от zaho_cool
От двата - Midea.
пак съм аз, а бихте ли ми препоръчали такива подходящи марки /с такава дефрост система/ и подходяща мощност за тези малки квадратури /и ако е възможно и цената им/!!! Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от bo4okk
здравейте, за първи път се включвам с един въпрос към компетентните тук. Първо да кажа, че изчетох всичко дотук:), така че относно квадратури, кубатури и други такива съм горе долу наясно, та въпроса ми е следният: често отговаряте, че за по-малките помещения (например имам отделни стаи едната 12 кв. м. и друга 7 кв. м.) са подходящи обикновените, а не инверторните машини, но обикновените няма ли да замръзнат например при -15 градуса? Поне аз мислех досега, че само инверторните се справят при такива външни температури. В общи линии това ми е въпроса, дано сте ме разбрали какво не ми е ясно. Благодаря предварително и чакам скорошен отговор!
само за яснота към горния ми постинг.
Тази стая 7 кв.м да не е тоалетна??? ...иначе почти всички инвертори 7000 и 9000 BTU/hr стават а и почти всяка китайска пръчка с датчик на външното тяло се ще се справи добре
моля без обиди:) това е бившата кухня, но направихме преустройство на жилището и кухнята стана спалня/размери 3.5м х 2м/, а в хола е бокс и дневна. Та как да разбера има ли такъв външен датчик някоя китайска /или друга народност/ играчка или не? дай пример за някаква такава машинка!