добре де ама после сами ли ви се влючват в последствие или трябва да ги влючвате вие? защото на мен един път ми се случи това нещо за сега ? :yikesЦитат:
Първоначално публикувано от deian
Преглед за печат
добре де ама после сами ли ви се влючват в последствие или трябва да ги влючвате вие? защото на мен един път ми се случи това нещо за сега ? :yikesЦитат:
Първоначално публикувано от deian
Как ще си го включваш сам, уби ме... Той не се изключва, ами си вдига жалузите нагоре и просто спира да духа топло за известно време и си обдухва само датчика. После пак ги смъква както си ги оставил и започва да духа топло. Това е когато подмине температурата. Ако вътре ти е 24, а зададеш 20, какво ще стане според теб?
Явно е преоразмерен някаде повече от 60% от времето е изключен.Дори при -15 се изключваше. Иначе се пуска сам. Само през цялото време перката на вътрешното тяло се върти да следи температурата в помещението.
Рядко го вдигам на повече от 22 градуса.
работата е там че при мен изобщо изключи :detective:
Благодаря за отговорите, обаче фирмата почти 2 часа ме убеждаваше, как за 80 м3 не може по-малко от 18-ка иначе нямало да поемат гаранция и някакви подони. Що се отнася до Тошибата за спалнята от 30 м3, то нямало 8-ца, а почвали от 10-ка, като избора, който ми предложиха беше между нея, Самсунг и Панасоник. Дано не оттегчавам форума, но моля за съвет с какви марки и модели да постигна някакъв баланс между двете помещения. Като чета във форума, май няма идеална марка -един спира, друг тропа, трети вибрира, заледява и т.н., ама как да взема решение, като нищо не отбирам от тая техника.
А някой има ли идея къде могат да се видят на живо тези машини? Вчера обикалях из Техномаркет и Технополис, обаче там ги нямаше тези модели, нямаше и Тошиба, а това което видях като Панасоник и Хитачи 18-ци направи ме ужаси при мисълта да ги гледам на стената на хола.
#didi Има TOSHIBA RAS-10 SKV-E във веригата Денси за 1229лв. Няма да съжаляваш. Икономична е, тиха е, какво повече? Разгледай я във сайта: http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=КЛИМАТИЗАЦИЯ
Аз това ти препоръчвам.
Всичко може да се види в интернет, стига да имаш желание. Разбира се, трябва да знаеш конкретния модел.Цитат:
Първоначално публикувано от didi
Ограничен ти е бюджетът, иначе може да се реши въпросът с много добри машини. Ще ти кажа само да не вземаш Самсунг :) Успех.
То на малките картинки в интернет е едно (защо ли на повечето не им работи функцията за увеличаване ???), обаче на живо няма нищо общо. В интернет, гадните пластмаси не стряскат толкова !! Добре, че ги има магазините за 1 евро, че да свикваме психически.
За Денси благодаря, още тази събота ще отида да ги видя!
Ако са казали САМО това - смени ги като доставчик.Цитат:
Първоначално публикувано от didi
80м3 са към 30м2, което е за 18ка Мидеа, но не е за 18ка инвертор - вече отбелязах, че инверторите напоследък по означения отговарят на охлаждащия си капацитет, а отоплителния е по-висок...
Ако е нужно да спестиш пари краткосрочно - в момента на покупката - вземай Мидеата, но имай впредвид, че са шумни, а и "полъха" от 18ката е осезаем.
Здравейте ,
Предстои ми закупването на нов климатик за хола с трапезарията . Помещението е Г образно 30 квадрата , високо 2,7 м , югоизточно изложение в панелен блок без топлоизолация със сменена ПВЦ дограма. Спрял съм се на модела Fujitsu Nocria AWYZ 14 LB , имащ номинална мощност 6 кВт за отопление , но при консултация със сайта на Булклима ми бе препоръчан моделът Nocria 18 LBC , с отоплителна мощност 6,7 кВт . Разликата в цените на двата модела е около 500 лв . При посочените изисквания по японския стандарт за 84.5 Вт на кубик се получава че ми са нужни около 6,8 кВт . Същевременно моделът Nocria 14 по други източници се препоръчва за помещения до 40 квадрата .
При закупването ще ползвам кредит за енергийна ефективност . Въпросът ми е дали има смисъл да дам още 400 лева ( след приспадането на ДДС ) за по големия климатик ?
Нека специалистите да си кажат мнението за двата вида .
ти смени фирмата като за начало ,18ка за 80 кубика бива ама Мидея конвенционалка примерно ,Хайерче .. не и Тошиба
stanislavov, според мен 14-ката ти стига. Ще имаш 74 W/м3, което за мен е ОК. Само че обмисли добре разположението му, че с това "криво" помещение ще имаш проблеми.
Не е лоша идея да смениш фирмата наистина. Ако ти се дават толкова пари с това Г-образно помещение можеш да сложиш две девятки. Цената ще е пак там. Като компромис Fujitsu ASY-A18LC
добавка: Абе нокурата си е нокура... :)
stanislavov
Разликата в отдаваните мощности м/у двата модела в режим отопление е малка. Не ми се струва разумно да дадеш 500лв. отгоре заради 700w :)
:punk: :punk:Цитат:
Първоначално публикувано от freelander