Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Климатикът ти е монтиран преди 6 месеца и би трябвало да е гаранционен, обърни се към монтажната фирма.
Причините може да са различни:
1. Да се изключи за малко от контакта ако от токов удар програмата временно се е объркала.
2. Да се препрограмира, като се въведе отново кодът на този модел.
3. Да се провери вътрешният тръбен датчик, той подава информация за температурата на топлообменника и на нейна база вентилаторът включва, изключва или си променя оборотите.
4. Проверка мотора на вентилатора, дали е здрав електрически и дали турбината при развъртане с ръка се движи леко.
5. Търсене на проблема по платката, ремонт или подмяна.
Здравейте!Някой,който има този модел климатик LG ES-H1264DMO,ако може да сподели дали си заслужава.Мерси Smile
LG ES-H1264DMO
Цитат:
Първоначално публикувано от UNG
Някой,който има този модел климатик LG ES-H1264DMO,ако може да сподели дали си заслужава.
Нямам, така че личният опит отпада.
Но можеш да си вземеш, ако те кефи турска стока.
ЗДРАВЕЙТЕ
решил съм да си взема климатик за стая около 25 кв. с изолация
спрял съм се на следните марки Mitsubishi - MSZ-ZXV28Т, MSZ-ZXV40Т ИЛИ SANYO-SAP-DX28R, SAP-EX28T
моля някой да деде мнение кое да избера
благодаря предварително
Привет на всички във този форум.Нуждая се от спешна помощ.Апартаментът ми е панелен,вътрешна изолация,PVC дограма Inoutic Thyssen
Холът ми е 49 куб.м. в който имам монтиран Samsung AQV12/зимата се представи отлично/
Другите помещения са спалня 31,5 куб.м.,кухня 24,8 куб.м.Трите помещения излизат в общ коридор/общо 21,6 куб.м./ който пък води към втора спалня 29,8 куб.м.
Поръчал съм втори климатик Fujitsy General ASY B12-LDC.
Въпросът ми е ако затварям вратата към втората спалня а останалите държа отворени ще мога ли да ги отоплявам/охлаждам с двата описани климатика и къде е по-подходящо да монтирам вторият -в спалнята или в кухнята?
Благодаря предварително!
нещата по принцип много зависят, но например аз имам точно такъв фуджицу какъвто ти си поръчАЛ,ползвам го за 20м2 хол на 3.20 таван, добре е, но отворя ли коридора е малко трудно.
мисля че ще ти е необходима поне още една 9-ка/.
Февруарската ми сметка е 89 лева за точно 30 дни топля цял етаж от къща към 80-90 квадрата.Три климатика - Е10Н2, 12 SBP/осака-та/ и акум. печка за малкия/чат-пат и неговия климатик САМСУНГ CH 09 ZA5/- по-подробно вече съм ги писал режимите, не ми се повтаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от Manowar
Здравейте искам да питам нещо което може да ви се стори елементарно но аз се двоумя как се изчислява квадратен метър на жилище? Примерно моята стая е 3.20 на 4.80 и е със височина 2.50 . Аз я изчилявам по следния начин но не знам дали това е правилният начин 3.20+4.80х2.50=20 квадрата. Приятел ми каза че всичко се умножава не знам кое е правилното. Благодаря за вниманието
Най смешното е че ако беше решил вярно сметката (3.20+4.80х2.50=15.2) по твоя си начин , почти щеше да сметнеш колко ти е квадратурата.
Здравейте,изпаднали сме в една дилема.Решихме и ние да се понатегнем и да си вземем климатик.Тази зима се топлехме с акомулираща печка,и честно казано е много неефективно хем си е студено хем си плащаш като поп. :081:Общо взето финансите са ни ограничени,до 800 лв с монтажа.Спряхме се на мидеа MSF-12HR,MSM3-12HR,MSG-12HR GLORY от обикновените и на MSG - 12HRI от инвверторите.Трябва ни за помещение 38 куб.тухла среден апартамент,като цяло е топъл,изолации не са правени,дограма дървена.Казват ми че инверторите харчели доста по малко ток от другите и се чудя дали си засужава повечето пари.Изчетох сумати нещо в форума и още се чудя,какво да вземем.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ :help :help :help
iren999
Има няколко теми за Мидеа във форума. Прочети ги, за да се ориентираш за предимства и недостатъци. Иначе, модела MSG-12HR е доказана във времето машина.
Не те съветвам да купуваш инвертор под 1400лв. особенно Мидеа.
Зравейте! Искам съвет какъв климатик да си купя? Стаята е 30 квадратним. искам нещо хубаво и цената не ме интересува. Помогнете ми моля да си избера климатик, който да си заслужава парите!
Писането на кирилица е задължително!
Daikin Ururu-Sarara :ole
Така де, щом цената не те интересува.
Иначе избирай между Daikin, Mitsubishi Heavy Industries хиперинверторите и Toshiba Daiseikai III. Това е според мен.
Предлагам Daikin Ururu Sarara FTXR 50 E , който е около 4400 лв. Ако не ти се дават толкова пари може да си вземеш Fujitsu или General Nocria моделите са съответно AWYZ 18 LB и AWHZ 18 LB . Аз ползвам такъв за 30 квадрата от тази пролет и топли много добре без да духа и когато си е стигнал заданието работи много безшумно .
За Тошиба Дайсейкай моделът е RAS-16SAVP-E , но отоплителната му мошност му е 5,5 КВт , което ми се вижда малко за 30 квадрата . Може да се вземе ако височината на тавана ти е много ниска - около 2,50 м, или ако имаш много добра топлоизолация .
За Mitsubishi - SRK 50 ZD-S , цената му е прилична - около 2 500 лв .
Моето предложение за Генчо е TOSHIBA RAS- 402BDR или SHARP AY-U40SX-W. Най-добрите модели в света за 2007 година. Европейската УруСара на Дайкин, пасти да яде, и е по-скъпа и е с много по- ниски показатели.
Здравейте!Искам да ви помоля да ми помогнете с избора ми на климатик защото при този избор цовек направо свят му се завива.
Та става вапрос за помещение което е 20 кв.м. и високо 2.57м. с външна изолация пвц дограма изложението е югоизток и е вътрешно.
Сумата която сам заделил е 1200-1300 лв.
Благодаря много предварително.