Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Помощ!!!
Дойде време и аз да купувам климатици и след цялото четене вече съм полудяла. Трябва ми климатик за 40 кв. м, височина 2.60 -ново строителство - изолация, дограма и всичко останало, и за 20 кв.м, но да е максимално тих, защото е за спалня. Спряла съм се на японските инвентори Fujitsu, DAIKIN, Mitsubishi, TOSHIBA, но не мога да реша точно кои. Предварително ви благодаря за помощта!
За 20-те кв.м. препоръчвам Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZGX-S или Toshiba RAS-10SAVP/SKVP-E. На по-ниска цена може и General. За Mitsubishi гарантирам за тишината :)
За голямата пак може същите модели, но по-мощните.
Благодаря за предложенията, ще се възползвам!
Кое е по-добре за 40 кв.м -два по-малки климатика или един голям? :help
Цитат:
Първоначално публикувано от irina
Кое е по-добре за 40 кв.м -два по-малки климатика или един голям? :help
Трудно е да се даде съвет при толкова малко информация, пък и боба е кът, че да го хвърляме :)
Опиши по-подробно формата на помещението, или най-добре нахвърляй една скица на помещението и я качи тук да я видим.
Тошиба-RAS-2217D цена 1200лв. без монтаж
Дайкин-F22 HTNS цена 1200лв. без монтаж
HITACHI RAS/RAC-10EH1 цена 1160лв. без монтаж
помещението ми е 13кв.м./28.5куб.м.
имам коридор но над вратата няма голям трегер и се надявам да отива топъл въздух
и в другата стая която която е 14кв.м./33куб.м.
за сега имам възможност за една от тези десятки,но след другата зима евентуално ще взимам още един,
ако съм доволен естествено,ще съм ви много благодарен ако някой ми даде просто съвет
сега ,първите 2 са климатици за японския пазар на 100 волта ,доста висококласни спрямо тоя модел на Хитачи който е доста непретенциозен .. Тошибата е ниска серия Дайсейкай за 07 година ,с КОП 5.79 ,а Дайкина е ниската N серия за 07 година с КОП 5.57 .. и аз си избирам клима за японския пазар и тия 2та ги заглеждам наравно със Санио
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
сега ,първите 2 са климатици за японския пазар на 100 волта ,доста висококласни спрямо тоя модел на Хитачи който е доста непретенциозен .. Тошибата е ниска серия Дайсейкай за 06 година ,с КОП 5.79 ,а Дайкина е ниската N серия за 07 година с КОП 5.57 .. и аз си избирам клима за японския пазар и тия 2та ги заглеждам наравно със Санио
благодря за обяснението ,мисля да се спра на тошибата единственото което ме притеснява е зашо са с траф когато са внесени тук дали не са някякви с транспортни проблеми или са внасяни по втория начин което ме устройва повече,другия вариант е да ми пробутат втора ръка като нов
внасят ги като втора употреба мисля ,но са си нови ..
Внасят ги като нови по съвсем легален начин. Няма законови пречки да се ВНАСЯТ уреди на 100 волта. Проблема е , че трябва да бъдат пригодени към 220 волта чрез отговарящ на БДС траф. Уважаващите се фирми в областта поръчват трафовете си от легални производители.
Това са параметрите на Toshiba RAS-2217D силата на шума е максимална, а не минимална както го дават на европейските модели.
Power (phase - V) 100V
Cooling capacity 2.2kW(0.7~3.1)
Electrical Properties Current driver 5.11A
Power consumption 460W(155~790)
Power factor 90%
COP 4.78
Driving sound In 45dB
Outside 44dB
Heating capacity 2.2kW(0.7~3.9)
When the outside temperature heating capacity of 2 ℃ 2.8kW
Electrical Properties Current driver 4.22A
Power consumption 380(170~1015)
Power factor 90%
COP 5.79
Driving sound In 45dB
Outside 45dB
COP The average heating and cooling COP 5.29
Starting Current 5.11A
Compressor output 750W
Output blower In 30W
Outside 43W
Diameter pipe connection (φ / mm) Liquid side 6.35
Gas side 9.52
Piping connections Wire diameter 2.0mm
The number of cores 3 Three
Dimensions In 250×740×184mm Height width of 250 × 740 × 184 mm Depth
Outside 530×660(+56)×240mm Height width × 530 × 660 (+56) 240 mm Depth
Mass In 16kg
Outside 44kg
Use refrigerant R410A
Тази Тошиба според мен би била достатъчна за твоите стай ,макар, че японците я дават за по-малки помещения. Модела се намира и втора ръка на значително по-ниска цена. Найстина е базов модел Дайсейкай, но компресора е същият като при високо класните модели. Няма никакви екстри за това е и по-евтин. Дайкина също е добър модел, но аз не го харесвам заради дизайна- въпрос на вкус. Хитачито изобщо не ми се коментира.
модела на Тошибата е 07 година ,горе съм сгрешил - вече е редактирано
Този модел го дават до 25кв.м. Кои е следващият по големина модел(до 35 кв.м.)?
Този модел производителя го дава до 15 кв.м, а не до 25. До 35 квадрата Тошиба дават моделите си с 40 в сигнатурата на модела.
И аз съм се спрял на този модел на Тошиба RAS-2217D и моля някой, ако има информация от къде може да се купи в София.