Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Дьлго мислих вьрху избора на климатик за 20 кв панелен хол.Изчетох целия форум и реших че на изискването ми за икономичност/качество отговарят предимно японските 100в.Сьзнавам за известния риск по поддрьжката.Един от моделите е Sanyo DX28R.Параметрите му на отопление:0,1/3,6/7,6кв отдадена мощност.Цената е около 2200 с монтажа.Сьщия модел но с екстри е EX28R/2800+.Рядко се говори за тази марка,има ли някаква причина.Дотук всичко е добре но основното ми учудване е как само скьпите модели на Sanyo могат да свалят произведената топлина до 0.1кв. при дадена консумация 0.05кв.Моля ако някой притежава такьв да каже две думи.Благодаря предварително.
Модела е страхотен също както и марката, но цените леко ме смущават, явно не си от Пловдив. SAP-EX28T е уникална машина и може да се равнява само на японските модели на Тошиба, Дайкин и Мицубиши. DX е среден клас, но също с високи показатели. Доста от тях се виждат монтирани по терасите.
Здравете.Радвам се че стана въпрос за SANYO защото и аз съм се спрял на модела SAP-EX28T но на много места срещам и модела SAP-EX28U . Някой можели да ми разясни какво означава последната буква и имали разлика между двата моделар, защото парите са едни и същи. Благодаря предварително.
Разлика няма единият е произведен година по-рано и е се предлага с различна цветова гама с дървесен релеф.
Цитат:
Първоначално публикувано от demon105
Здравете.Радвам се че стана въпрос за SANYO защото и аз съм се спрял на модела SAP-EX28T но на много места срещам и модела SAP-EX28U . Някой можели да ми разясни какво означава последната буква и имали разлика между двата моделар, защото парите са едни и същи. Благодаря предварително.
SAP-EX28U SAP-EX28T един от начините за де шифроване на кодови названия или по-точно крайната буква обозначава видът на вътрешното тяло иначе компресорът е един и същ понякога може да срещнеш още по разделено обозначение примерно SAP-EX28U-W, SAP-EX28U-G, SAP-EX28U-C, или по-точно показва не само формата а цветът както следва SAP-EX28U - Бял ,SAP-EX28U-зелен , SAP-EX28U - крем и така нататък, Санйо е мечта и ненадминат по шум критерий естествено само от Тошиба
а защо за 20 квадрата ще вземаш толкова мощен климатик
Е какво му е толкова мощното? 28-ца е с 3,6 kW на отопление, равнява се на нещо като 10-ка инвертор по нашите възприемания. 25-ца също може би ще върши работа, но 28-цата не е преоразмерена за 20 кв.м. според мен.
Не е мощен 3,6 киловата оптимално на отопление. А японците го дават при -15* отопление до 16 кв.м.
Цитат:
Първоначално публикувано от py4
а защо за 20 квадрата ще вземаш толкова мощен климатик
понякога има и плюсове защото имаш запас от енергия
1-запазваш компресорът за по-дълъг срок на експлоатация
2-инверторният момент е по-дълъг - икономия на ток
3-възможност за охлаждане на още едно помещение при него до 15 квадрата
4-по качествено отопление
Привет на всички.
И аз имам въпрос за избор на климатик.
Значи става въпрос за две стаи ,хол и детска стая.
Холът е 34 м2. а детската 13м2 , и двете стаи са вътрешни,една до друга.
Външни са им само прозорците,има външна изолация,5-камерна дограма с троен стъклопакет и к-стъкло.
И двете стаи са с южно изложение.
Кооперацията е ново строителство,тухла.
За климатиците си мисля да са mitsubishi ili toshiba ,но от всякъде получавам протеворечиви мнения ,
както за качеството ,така и за моделите и големината.
Виждам , че тука има хора които са много наясно и ги моля за съвет.
Време е вече да спра да се мотам и да се спра на нещо конкретно.
За марките съм почти сигурен , но приемам съвет и за други.
Благодаря Ви предварително.
здравейте знам че при скъпите климатици вероятността да попаднеш на читав климатик е по голяма ама дайте да видим в по ниския диапазон в порядъка 600-800 лв с монтаж дали някой има наблюдения. не съм претенциозен но държа да не се виждам поне следваштите 5-6 години по повод ремонт с майсторите а евентуално само за профилактика. да работи до -10 градуса. знам че качеството на климатика зависи най вече от монтажа ама и климатика има значение. мидеите са доказани но новите модели са с фреон r407с и това не ми допада на осака имам наблюдение за ch-12-cn който добре изглежда ама ме притеснява че този модел е модел на kelon
а производителя е дал съвсем други параметри на климатика от тези на вносителите osaka. което определено ме дразни още повече че данните на производителя са по добри от тези които са изнесени в осака. ако някой има наблюдения върху други модели моля да сподели. предпочитам ако е с новия фреон да е с r410 а още по добре с фреон r22.
Ами вземи си Мидеа на стария R 22 фреон какво му мислиш
Цитат:
Първоначално публикувано от georgi_amc
Привет на всички.
И аз имам въпрос за избор на климатик.
Значи става въпрос за две стаи ,хол и детска стая.
Холът е 34 м2. а детската 13м2 , и двете стаи са вътрешни,една до друга.
Външни са им само прозорците,има външна изолация,5-камерна дограма с троен стъклопакет и к-стъкло.
И двете стаи са с южно изложение.
Кооперацията е ново строителство,тухла.
За климатиците си мисля да са mitsubishi ili toshiba ,но от всякъде получавам протеворечиви мнения ,
както за качеството ,така и за моделите и големината.
Виждам , че тука има хора които са много наясно и ги моля за съвет.
Време е вече да спра да се мотам и да се спра на нещо конкретно.
За марките съм почти сигурен , но приемам съвет и за други.
Благодаря Ви предварително.
Здравей радвам се ,че си намерил път до този форум моят личен съвет като монтажист е ако нямаш възможност да монтираш вътешното тяло на климатикът срещу детската стая с оглед директно темпериране по-добре монтирай 2 по-малки , Вземи си Инвертор ако може да се монтира срещу преходът има перфектен вариянт на Тошиба за твоето помещение RAS-506GR -20 000 бту - съобразно помещението или Мицубиши MSZ-ZXV50TS Тошибката е по - тиха
Имам въпрос:-продава ли се в България Мидеа,таванен тип т.е.вътрешното тяла да е на тавана(едното ми помещение освен на тавана друго място нямам).Видях в центровете на БТК такава,а иначе не съм го виждал това живитно,та за това питам.
Привет.
Може би не съм се изразил правилно.
Холът и детската са напълно отделни стаи.
Интересува ме преди всичко колко да е голям климатика за хола, и
какво по-качествено за детската(филтри и т.н)понеже детето е малко,
и не искам да му догарам някоя алергия.Иска ми се да успея да се включа
до 2000-2300 за хола,и до 1000-1200 за детската.
Четох доста из форума, и все осхте се двоумя за големината на холния климатик.
Предлагаха ми 50-ка инверторна на МХИ,но като гледам на доста места пише че може
би е малко голяма.