Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Ако си вземеш Osaka, цената на климатика включва и монтажа. Рекламата им е че монтажа е безплатен. Ще ти излезе по-евтино в сравнение ако трябва да плащаш отделно климатика и монтажа. Тъй като самата фирма Еко-клима си внася климатиците, също ги продава и монтира, може да си позволи по-малки надценки. Иначе при другия вариант /вносител - търговец на дребно - монтажна фирма/ минава през три фирми и всяка цака отгоре.
За Бургас и областта мога да ти кажа, че съм виждал и знам че изискват от монтажниците си да правят добри монтажи, с кабелни канали, подмазване, нивелирани тела, изведено отводняване с PVC тръби и слагат хубава тръбна изолация с дебелина ф9. Откакто станаха популярни по телевизия Скат, относно ниското качество на продаваните от тях климатици /според тази телевизия/, имат ново нареждане, задължително да слагат тампони на монтираните от тях климатици, ако не ти сложат се обаждаш и идват да го направят.
Здавейте. Нищо не разбирам от климатици затова ако кажа нещо прекалено ламерско моля да ме извините.
Доколкото прочетох реших да си взема osaka с компресор mitsubishi. Не ми стана ясно обче кои модели могат дасе вземат с кредит заенергийна ефективност знам само че трябва да са инверторни. Можте ли дами предложите някой такъв модел по визможност най -евтиния който покрива тези изисквания на Osaka .Предварително благодаря.
Нито една ОСАКА не покрива изискванията на програмата.На страницата н апрограмата има списък с одобрените машини, можеш там да видиш кои са одобрени. http://www.reecl.org/bg/et_pmp_tbl.php ето линка към списъка.
Имам четири тампона "с прекъснат болт"-нови.Ако някой ги иска ще му ги изпратя.
Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
Имам четири тампона "с прекъснат болт"-нови.Ако някой ги иска ще му ги изпратя.
От къде си? И колко парички ще струват?
Имам PANASONIC XE12EKE от малко по-малко от година.До сега никога не съм го отварял да почиствам филтрите ,а само със самопочистващата функция и то го правя на една две седмици.Зависи колко често съм го използвал.Правилно ли е?Попринцип отначало беше зададено след всяка работа на климатика повече от 1 час след като го изключа да започне да работи тоя робот за почистването ,но я изключих тази функция, защото през зимата като го изключа точно преди да си легна и след това 30 мин да ми бръмчи робота...
Ще се ужасиш колко са ти затлачени филтрите. Отвори го и ги измий. Имам го същият и се бях предоверил на самопочистването... Вярно, че се замърсяват много по-бавно от на климатик без самопочистване, но поне веднъж на месец ги мий. 4 броя са. Ако имаш нещо - питай.
ПС: зимата защо го изключваш преди лягане? Сутринта започва всичко отначало... губи ти се икономията от иначе хубавия инвертор.
Въпрос: Проблем ли е ако външното тяло на климатика е на 2м от CRT монитор?
Да очаквам ли смущения и трептения на монитора при работа на външното тяло?
И в какво точно се състои почистването.Само поливане с вода ли?
Да, сваляш ги - има едни оранжеви щифтчета за отключване на филтрите, а горните просто се дърпат - общо 4 броя. После на чешмата или в леген :) Чакаш да изсъхнат и обратно.
Направих я тази процедура.Незнам дали бяха супер мръсни,защото до сега не съм си имал вземане даване с филтри ,но ми направи впечатление ,че горните бяха по-мръсни отколкото тези с чопчетата.
А през зимата вечер го спирам ...защото попринцип съм с парно,но понякога идва малко и когато стане хладно в стаята пускам климатика.Не се отоплявам само с него.Парното нон стоп работи :)
А щом имаш такъв климатик да те питам,когато е пусната вентилицията това вдига ли разхода на енергия
Хм, не знам, не я ползвам особено. Едва ли вдига много.
Търся отново съвет: Инвентор--- мисля че 9-ка ще ми върши работа за помещение от 12 кв.м . До към 800-900 лв с монтаж мисля че ще има ? Е ако има и по евтино приемам мнения! Засега съм гледал Midea MSG-09 HRI INVERT....
здравейте, днес видях в интермаркет инвертор fagor за 1150 лв. с монтаж, с 4 вида филтри, някои да има впечатления от марката?
Здравеите!
Много се зарадвах като открих форума ,доста полезно инфо има,заслужава си да те заболят очите от четене.
Предстои ми да климатизирам две стаи 15 и 25 кв.м,не разполагам с много голям буджет такаче се спрях на марката Мидея.Климатиците ще се използват само за охлаждане през лятото.Ако може да ме насочите кам определени модели,дори и на други марки климатици,и по свестните фирми в Бургас.