Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Здравейте, успях да разгледам част от информация споделена в темата, наистина има отг¤вори на много неща свързани с климатичните системи, но въпреки това ще попитам и аз нещо. Тъй като съм решил скоро да сдобия с инверторен климатик, и се двоумя между марките на няколко модела в ценови клас до 1000лв. Виждам че тук сте писали за модели на Osaka, като оптимален вариант в съотношение цена-качество, тя е и един от моите избори, другите два модела, на които съм се спрял са на Midea и Samsung, интересно е че не видях никъде отзиви за климатиците на Samsung, въпреки че и те имат доста голяма разнообразие от модели, дайте и други марки като предложеня за сумата, която съм посчил ако можете. Стаята, в която ще се монтира климатика е окло 45 куб.м., 9-ка дали ще ми свърши работа или да не поемам рискове и да си взема 12-ка ?
Благодаря предварително !
Тези Yonan и аз ги гледам,ама не мога да намеря никаква информация за тях,даже и в сайта на китайците :( http://www.yonganac.com/ois/ Този прилича на 12-ката http://yonan.en.alibaba.com/product/...nditioner.html :yahoo: , а този на 9-ката http://yonan.en.alibaba.com/product/...nditioner.html :) , но информацията е супер оскъдна,където я има :devil:
Да кажа само, че понеделник е последният ден за поръчка на промоционалните FUJITSU GENERAL.
9-ка 840лв.
12-ка 880лв.
Та, понеже никой не отговори в другата тема, взех та поръчах :taz
Къде ги тия промоции?Аз съм от Асеновград,ако има в Пловдив-добре :) А какви модели са-интересува ме 12-ката.
Благодаря.А някой да има мнение за тези тук: http://www.tempexbg.com/Wall_Treo.html
За отзиви не знам, ама като им гледам консумацията е доста над GENERAL/200-300вт./ :081:
Ще откачи електромера :-memnon
Не го мисли, GENERAL за парите си е супер. Иначе, фирмите, които по някаква причина не участват в промоцията ги продават на 1100-1200лв. :yikes
Просто това е залежала стока... моделите 9UB и 12UB са от 2005. Това не пречи да са добри. А за 840-880 + 180 към 1100 цената е изгодна. Преди три години излизаха дори по-скъпо.
Привет на всички!Тъй като нямам в момента достатъчно средства да си купя добър за стандартите климатик ,реших че мога да отпусна малко бюджета и да си взема нещо на изплащане. Парите които съм готов да изплатя са около 1500лв заедно с лихви и монтаж.Стаята която ще охлаждам и отоплявам е около 16 квадрата.Надявам се че за тези пари ще намеря нещо качествено и горе-долу изгодно.Другата ми молба е да ме насочите към фирма, която предлага уреда заедно с монтаж ,става въпрос за Пловдив. Мои познати са останали доволни от една фирма намираща се срещу срещу търговиите на Ритон , предлагаща и монтаж,ако някои е пазарувал от там да изкаже своето мнение.Не ми се пазарува от хипермаркети като Технополис и Техномаркет . Благодаря на помогнали до момента и се надявам да продължите в същия дух , че аз съм доста на "Вие" с подобен тип техника.
За тази квадратура ти трябва като мощност не по-малко от 18-ка. Парите които си решил да дадеш ще ти стигнат за конвенционален. Според производителите им работят добре до към -5 градуса. Необходимата мощност която ти трябва е 32 m2 x 2,5 h = 80 m3 x 80 W/m3 = 6 400 W необходима отдавана мощност на отопление.
Примерни модели:
Midea MSR3-18HR - отдавана мощност на отопление към 5 800 W - 790 лв.
Hitachi RAS/RAC-18KH - отдавана мощност на отопление 5 750 W - 1 400 лв.
Panasonic CS/CU-PW18GKE - отдавана мощност на отопление 5 300 W - 1 350 лв. - не препоръчвам големите конвенционални на марката, защото често има проблеми с външните тела, пукат се тръбите до компресора и четирипътника.
Други марки от евтините не посочвам, защото в този ценови диапазон освен конвенционалният Hitachi другите не биват. Ако помещението зимата е много студено, 18-ката конвенционален няма да стигне.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
За тази квадратура ти трябва като мощност не по-малко от 18-ка. Парите които си решил да дадеш ще ти стигнат за конвенционален. Според производителите им работят добре до към -5 градуса. Необходимата мощност която ти трябва е 32 m2 x 2,5 h = 80 m3 x 80 W/m3 = 6 400 W необходима отдавана мощност на отопление.
Примерни модели:
Midea MSR3-18HR - отдавана мощност на отопление към 5 800 W - 790 лв.
Hitachi RAS/RAC-18KH - отдавана мощност на отопление 5 750 W - 1 400 лв.
Panasonic CS/CU-PW18GKE - отдавана мощност на отопление 5 300 W - 1 350 лв. - не препоръчвам големите конвенционални на марката, защото често има проблеми с външните тела, пукат се тръбите до компресора и четирипътника.
Други марки от евтините не посочвам, защото в този ценови диапазон освен конвенционалният Hitachi другите не биват. Ако помещението зимата е много студено, 18-ката конвенционален няма да стигне.
Извинявам се много, но съм объркал квадратура. Помещението е 4 на 4 което прави 16 квадрата и е високо малко над 2 метра .Просто съм объркал квадратите с кубичните метри. Смятам че за тези пари ще мога си взема инвертор.
Като мощност ще ти трябва 9-ка. Можеш да разгледаш моделите на Fuji electric, Fujitsu и Fujitsu General.
Примери:
Fuji Electric RSA 09LCC - около 1 330 лв.
Fujitsu General ASH 9LB - около 1 380 лв.
Fujitsu General ASH 9LGC - около 1 320 лв.
Ако изтеглиш и кредит енергийна ефективност ще ти излезе с монтажа на около 1200 лв.
Едно въпросче. Климатик Панасоник PW12DKE. Почти на 2 години без 3-4 месеца. От 1-2 седмици забелязвам, че когато започне да духа (студено) от външното тяло започва да се чува някакъв вой/свистене. Първо вътрешното тяло започва да духа на макс обороти (на ауто фън). Започва това свистене отвън и оборотите на вътрешния вентилатор минават на средна степен. След около 1-2мин този вой спира и всичко си продължава както преди. Свистенето не се чува през деня, заради околния шум от главния път, но през нощта като утихне всичко, го чувам доста ясно през стената. Този шум липсваше предишното лято. Някой има ли идея от какво може да е този шум?
Здравейте Всички !
Аз съм с вас от 10 минути и вече бързам да попитам...
Имам климатик Panasonic CS-CU E12BKP от 2002г. 6 години работеше без проблеми .. и без да спира, но това лято се предаде. Дойдоха да го гледат и ИЗНЕНАДА... компресора бил за смяна --> една от намотките му се е "укъсила" към корпуса. Иначе всичко друго си било ОК. ОТ тогава си търся компресор, но за сега нямам успех. На корпуса на компресора пише "5SC102XEC" както и че е произведен в Япония. Работи с новия фреон R410A, инвертор е...
Намерих оскъдна информация и то за по-новите модели (CS-CU 12DKE, 12GKE). Според информацията в България този вид компресори се харчат по около 800 лева, а в скандинавските страни са по около 170 евро. Искам да попитам дали моя компресор е от този тип , къде мога да го поръчам и на каква цена.
PS: Ако някой е имал подобен проблем ще съм му благодарен да сподели опит .....
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !