Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!
Преглед за печат
Aleksandars,много ти благодаря за полезната информация и за готовността да ми помогнеш.Не съм от Пловдив.Вчера ходих в магазина и запазих тошибата ,но ти ме разубеди.Още сутринта ще отида ище си взема хитачито.Приятен ден!
Няма да сбъркаш с хитачито...От 2001 година имам хитачи което съм монтирал в родителите ми и работи безотказно. В момента не мога да се сетя за точния модел, но по принцип са железни машини.Цитат:
Първоначално публикувано от rosen
Честит "НОВ ОТОПЛИТЕТЕЛЕН СЕЗОН" :17:
Сега става интересен форума т.е. след още един,два месеца
P.S.-Извинявам се за офтопика
здравеите исках да си купия последния модел на DAIKIN-FTXS35G a ми докараха DAIKIN FTXS35G2V1B kaзаха ми че е едно и сащто и не знам дали не са ме излагали. Благодария
едно и също е :))
Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
Какво ще кажете за първия модел?
Здравейте, по напред в темата бях писал пак, но сега избора опря до няколко модела само.
Стаята - панел, 13кв.м. юг, PVC дограма, вътрешна изолация, цел - отопление.
Предложиха ми Hitachi RAS/RAC – 25 YH6: http://balders-bg.com/pdf/yh6.pdf
на цена идентична на: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
Доколкото чета Техномаркетския вариант е с неясно по произход вътрешно тяло, за външното не знам, докато RAS/RAC YH6 е японски.
Какво ще кажете за първия модел?
Не им вярвай, че е японски.С този COP може да е такъв , но ако сме в 1989-1990 г.Иначе моделите YH4 и YH5 си бяха китайски.Просто този е следващия.Хитачито в Техномаркет поне на показатели е по-добро.
И за това помещение не е необходимо да е 25-ца, защото ще е преоразмерен и няма да работи като инвертор преди темп да паднат под -10гр.
Aleksandars, благодаря ти за отговора и за изпратената снимка на Национала.Наистина става въпрос за същия модел,но на климатика пише ,че маха му е 5,6 .Мисля ,че за 23 кв.м няма да имам проблеми с изолацията и ПВЦ дограмата.
Няма да имаш никакви проблеми...Слагай го!Цитат:
Първоначално публикувано от doktora-2
Благодаря ти още един път за бързата и компетентна намеса,както и на blue 1,Ммитака и всички, които дадоха мнения при избора ми на климатик.След като ми го монтират ще пиша как е машината.
Моля за компетентно мнение.
Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
Благодаря предварително!
За това помещение ти трябва 4,5кВ номинална отопл.мощност.FD3A e с 4,0кВ.Не нужно да взимаш 50-ка.По-добре 12-ка на друга фирма с по-голяма отоплителна мощност,например ASYA 12LC или ASYB 12LD на Fujitsu.Цитат:
Моля за компетентно мнение.
Имам нужда да отопля помещение 27 квадрата с височина към 3,3 метра, общо към 88 кубика. Северно изложение на стаята с една външна стена с добра изолация и голям pvc прозорец на нея. Спрял сам се на Mitsubishi Heavy/Electrik. Понеже в спалнята вече имам FA25 (17м2, 58м3), се чудя дали примерно модел FD35 на Electric ще бъде достатъчен или по добре да се ориентирам към 50-ка. Въпросът ми е по-скоро към мощноста на климатика, а не към точен модел - с моделите сам запознат.
Благодаря предварително!
Сега разгледах малко по-детайлно характеристиките:Цитат:
Първоначално публикувано от kantonaa
- ОХЛАЖДАНЕ - 2.50 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 3.40 KW
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
- ОХЛАЖДАНЕ - 0.70 KW
- ОТОПЛЕНИЕ - 0.88 KW
тези данни са еднакви и за двата, не знам Техномаркет защо са написали/измислили/ по-висок COP. Другите точки като филтри и фреон са също 1:1...
Засега клоня май към YH6...
Според калкулатора на БулКлима ми трябва 3.25kW отдавана мощност за отопление. Тези Хитачита са на по 3.4kW. Не е ли прекалено малка разликата, за да говорим за преоразмеряване?
На тоа калкулатор не тряя да му се има 100% доверие . Той е само ориентировъчен . За да се определи необходимата мощност са нужни мноо повече показатели , от посочените в този калкулатор.
По стандартите за отопление на неизолирано помештение се изискват около 80 вата на кубичен метър , така за 88 кубика трябват около 7 кВт номинална мошност . Ако ти е добра изолацията можеш да вземеш и с по-малка мощност , но при всички положения трябва да имаш над 60 Вт на кубик , т.е. над 5,2 кВт номинална отоплителна мощност . Така че трябва да вземеш най-малко 50-тица по японския стандарт . Според разпространения у нас британски стандарт 16-ка или 18-ка , като се гледа каква номинална мощност е посочена за отопление . Ако не са спазени тези условия при люта зима ще береш ядове .Цитат:
Първоначално публикувано от Zipposs