тука като чета не знам защо съм дал 3000 лв за 2 климатика ,то произволен климатик за 500 лв топли при -15-20 ...
Преглед за печат
тука като чета не знам защо съм дал 3000 лв за 2 климатика ,то произволен климатик за 500 лв топли при -15-20 ...
Не винаги, докато едни хора пишат хвалебствия, други поливат яко с топла вода и псуват студеното време, лошо няма :))Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
....Топлят с 12-ки по 13-15 квадрата помещения. :))Цитат:
:yikes :081: :yikes :081:...Съжалявам за двойния пост, ама това цялото бяло от скреж наистина ме шокира.Цитат:
Първоначално публикувано от DEF
Карах един приятел да си напише мнението за климатика му в офиса (20-22 квадрата), 19-ка, от известна "бургаска" марка :)), но каза че ако напише каквото мисли без да пести изразни средства, щяли да го баннат от тук, че и мене покрай него :-memnonЦитат:
Така че спокойно, не си се минал. :)
Последно снощи мярнах -21* в 03ч снощи.В Дряново,и отърчах да видя в кухнята Саньо как я кара...Зададени 23-по стайния термометър,който е на другия край на стаята 22.5,надникнах през прозореца-никакво заледяване,скреж и т.н..Турбината е на автоматичен режим,28 -ца е,инвертор,помещението е 50м3-дневна с малък кухненски бокс.а днес цял ден T* не е прескачала 0*...За сметката...не знам,съседите имат -Кобе , и един Самсунг...Втория горкия,както Койчо ги е снимал-ледена бучка,а Кобето-поне надписа му се четеше..Знам,че Сасмсунга е инвертор,Кобето не е...Баси зимата...
Daikin FTXS35D поддържа 22гр в 21кв хол с отворена врата към 5кв коридор + 16кв спалня.Сега затворих вратата на спалнята и пуснах там печка,че да не го мъча излишно въпреки,че вън се постопли - само -7 е :) .
roumen68 - влажността в София от 3 седмици не е падала под 85% през нощта,около 10 дена имаше мъгла при минус 6-7 градуса (т.е 100% влажност) .Не знам кой го измисли това,че под -2-3 градуса влажността на въздуха е по-ниска.
Sumec-китайски с компресор Hitachi,конвенционален,9-ка.Сега у Шопландия е -5 градуса,климатика е сложен на 26 градуса и си прави циклите,включва/изключва.Размразява по-често,по тялото няма следи от замръзване.Оная сутрин на -17 за 5 минути направи 22 градуса в хола.Аз обаче не съм душманин и като падне под -10 го усещам че не е ефективен и помагам с парното за да си прави циклите.Климатика струваше към 700 лева преди 3 години,евтиното невинаги е лошо.Много съм доволен,живот и здраве ще купя и един за спалнята ама по-тих.Вероятно някакъв Панасоник.Комшията има един Sang на терасата който грухти и пъшка много силно без да изключва,явно много се зори.Иначе виждам много климатици които приличат на ледени висулки.
Vanquished, факта си е факт - при зверски студове, говорим примерно от -10С надолу влажността рязко намалява, вече обясних защо. Влагата става на кристалчета и пада на земята. Нека хората тук, при които в момента е под -10С да погледнат питите на климатиците си и да пишат дали са заскрежени. Аз отдавна съм забелязал тази зависимост и всяка зима когато доста паднат температурите - това се потвърждава. Преди имах стаен хигроскоп и при люти зими стрелката му показваше някаква невероятна минимална влажност на въздуха. При никакво друго годишно време и температури въздуха не се изсушава толкова много.Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Относителната влажност си е висока както и да го погледнеш, но абсолютната влажност е по-ниска. Това означава, че водата във въздуха е по-малко. От там и по малко влга се отлага на топлообменника. Сега след студовете като се вдигне температурата относителната влажност ще бъде много ниска и пак няма да ни замръзват климатиците. За повече подробности си намерете i-d(h-d, в зависимост с каква буква е отбелязана енталпията) диаграма.
Здравейте,
моя General ASHA09LC , си бачка без ядове . В София си е студено. В 18.5квадрата стая + 1.5квадрата коридорче , при зададени 22 праи 22.
Днеска е размразил сутринта и после чак сега . Мноооо лек скреж по питата преди да я размрази. Не се зори , даже компресора изключва от време на време (стаята е доста топла по принцип).
Тва е от мене :ole
Да, имам впредвид водните пари във въздуха, които са в газообразно състояние, а не въобще съдържанието на вода във въздуха. Именно водните пари драстично намаляват със студа и преминават в твърдо състояние. И те са от значение как усещаме влажността на въздуха и как се заскрежават климатиците.Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Не само от Дайкин то казват ако погледнете в книжката на която ида е марка климатик ще видите че климатиците работят нормално до около -15 градуса и то за инверторните за някои примерно HAIER е -7 -8 градусаза MIDEA е до -15 градуса и т.н а иначе по темата вгъщи съм с MIDEA MSG 12 HRI ползвам го трета година като отоплявам стаи от 85 кубика и нямам никакви оплаквания тази нощ вПерник беше -18 градуса и климатика не се предаде при зададена температура от 27 градуса в стаята потдържа 23 като нямам никаква изолация и дограмата е стара единствения недостатък на мидеата спрямо скъпите климатици е че е по-шумен но пък за това цената му ена половинатаЦитат:
Първоначално публикувано от 22ovoltov
HITACHI RAS\RAC E14H2 стая 16квадрата алуминиева дограма и изолация 5см при външна температура -17 и зададени 22 сутрин в стаята е не повече от 18 градуса като климатика се размразява на всеки 45 минути по 5-7 минути външното тяло е леко заскрежено
MITSUBISHI GA25VA стая 16 квадрата PVCдограма и външна изолация при зададени 23 градуса вътре постоянно е 23 но външното тяло е обледено от долу като под него има мнго дебел лед кадето е капало.Ако някой може да каже дали е нормално ХИТАЧИТО да работи по този начин...
:)
...Ами чел съм книжки ,ама никаде не ми казват , че ако ми е студено с техния уред, да ползвам друг ,това имах в пред вид.Както за никой освен Дайкин не съм чул да предупреди потребителя ,че климатика му е възможно да произнесе поне 8 вида звуци. :ole :bravoНа мен Дайкин ми гарантират работа на тяхната машина до минус 20 градуса и аз имамам пълно основание да им вярвам безрезервно. :bravoЦитат:
Първоначално публикувано от lavsho