Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
На грешен път си. Моят климатик е с отоплителен минимум 0,2 kW, което означава, че работи икономично като инвертор, а не изключва често и да работи като конвенционален. Климатикът се оразмерява по номинал /средната цифра/ и трябва първата да е възможно по-ниска, а третата възможно по-висока. Не знам как по-просто да го обясня.
@mgos Малко погрешно разсъждаваш. Има много изписано из форума, но казано в кратце - номиналната мощност е това, което е необходимо за климатизация на помещението, максималната е като скоростта дето ти е написана на километража (дори да може да вдигне толкова, това се случва само при определени условия). Макар да ти трябва рядко, е хубаво климатика да има резерв от към мощност и това е специфично за машините от по-висок клас. Минималната мощност е най-ниската стойност на топлоотдаване, при която климката може да работи - тя определя комфорта на машината. Тук има две форумни секти по отношение на ниските минимуми. Разцъкай из форума, попрочети по-стари мнения и ще ти се изясни картинката.
Благодаря за разясненията :) Картинката ми се изясни до следното за мен заключение, че ако ми трябват 3kw отопление, да гледам климатик със средна стоойност 3kw, колкото по малък минимум има, толкова на по-ниски обороти ще работи компресора и няма да се изключва, тъй като при включването му отново се увеличава расхода, т.е. по-нисък минимум - по-голяма икономичност.
Темата, последните страници се превърнала за избор на климатик :RTFM:
Цитат:
Първоначално публикувано от
mgos
Благодаря за разясненията :) Картинката ми се изясни до следното за мен заключение, че ако ми трябват 3kw отопление, да гледам климатик със средна стоойност 3kw, колкото по малък минимум има, толкова на по-ниски обороти ще работи компресора и няма да се изключва, тъй като при включването му отново се увеличава расхода, т.е. по-нисък минимум - по-голяма икономичност.
Аз не съм нетърпелив, но виждаш ли, когато задаваш правилни въпроси и получаваш правилните отговори. Така сам стигна до верни заключения и можеш да избереш правилните машини.
Цитат:
KI_YOOU
Аз бих заложил на МХИ, но и останалите са също толкова доби
Би ли се обосновал защо препоръчваш МХИ при условие че имаш машини от други три марко и то висок клас. Благодаря.
Цитат:
mgos
...т.е. по-нисък минимум - по-голяма икономичност.
И така е и не е така.:)
Братовчед ми е с Хевита -50/25ZJX-S. Ненатрапчиви и комфортни независимо от външните температури. Вече колко години направиха, никога не се е оплаквал от тях.
Цитат:
tony34al
Аз не съм нетърпелив, но виждаш ли, когато задаваш правилни въпроси и получаваш правилните отговори. Така сам стигна до верни заключения и можеш да избереш правилните машини.
Ами благодарение на останалите които имаха търпението да отговорят на може би и глупавите въпроси на новак с климатиците успях да асимилирам инфото като цяло и да стигна до важна за мен информация, която ще ми помогне в избора. Теб няма да те коментирам особено, хейтъри в България много...
Извинявам се че раздела тръгна в друга посока, модераторите да преценят какво да правят с излишните постове.
Цитат:
milanov
И така е и не е така.:)
Миланов, ако нямаш какво да кажеш, не го казвай тук!
Казвал съм го, но нещо нито ми се повтаря пак, нито ми се търсят предишни постове.:)
Каквото си избере човека, на такова ще се радва.:)
Мога само да пожелая успех в избора.:)
Цитат:
Каквото си избере човека, на такова ще се радва.:)
Това предполагам го казваш на база собствения си опит...?
МХИ-то от подписа свали на 134W. /по каталог мисля че е 270W/
Дайсейкая -97W /по сервизно е 100W/
Сега малката подробност, това става при външна температура по-ниска от вътрешната т.е около 20...25°.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Kasap
Това предполагам го казваш на база собствения си опит...?
Не.
Казвам го с най-добри пожелания.:)
Днес 12 lmca средно 300w консумация при зададени 27,термометъра на секцията показва 25,а външната в момента е 33,днес беше 37-38.Последен етаж,хол 20 квадрата.