1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Нищо особено днес, машината продължава да си работи on/off.
Та реших да преместя електомера на другия клим, който е в 22м2 хол, с идея да видя нещо по-интересно.
Ма не би - там още по-голяма скука. Навън е -6оС, а този лапа 200W постоянна консумация:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25921&stc=1
Утре, като се вдигнат малко температурите, ще ви го снимам на минимум и прибирам "фотоапарата".
Браво,егасси жената имаш,при нас падне ли под 24,5 се започват едни странни явления :-D
Цитат:
Първоначално публикувано от
oska
Браво,егасси жената имаш,при нас падне ли под 24,5 се започват едни странни явления :-D
то това 24.5 си е жив мазохизъм. Моята при 19-20 градуса в спалнята почва да се отвива, за да се разхлади :lol:
В спалня над 21гр как не ви изсъхват гърлата нощем?
Ние с моята спим на около 19гр +-1.
Доста смели,когато не си на първия етаж и няма комшии около теб.Незнам кой ще седи на 23*градуса,нещата са други на втори етаж,при отопляем първи етаж.
Цитат:
oska
В къщи няма помещение, което да изисква по-висока температура от 21оС посреднощ.
Ама хора всякакви - на един приятел жената се оплаква, че климатика поддържал едва 29о, при задание 30.
В спалнята над 17гр. започвам да се потя.Термометъра е на нивото на леглото ,но се отоплявам с конвектор.Познавам хора които спят и на 30.Въпрос на кой как му е комфортно.
Цитат:
charliii
Доста смели,когато не си на първия етаж и няма комшии около теб.Незнам кой ще седи на 23*градуса,нещата са други на втори етаж,при отопляем първи етаж.
На втория съм без отопляващи се съседи от горе и от долу. Панелка с две външни стени. Пролетта съм замислил да слагам вътрешна изолация на външните стени и тавана та ако може да задържа 2-3 градуса.
Относно по темата. от 01.01 до сега е изхарчил 224kw
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Kasap
Утре, като се вдигнат малко температурите, ще ви го снимам на минимум и прибирам "фотоапарата".
Ем сори пичове, ма машината се опъва и при 3,3оС външна, не ще да слезе на минимум:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25930&stc=1
65кв.м. хол - 20% север, 50% изток, 30% юг - отоплявам с две нокрии 14. Едната за 1 месец е изхарчила средно 360вата, а другата средно 460вата, поддържайки в помещението 21гр през деня и докато спим, и 22градуса вечер, докато сме в хола.
Помещението е под тераса почти изцяло. Има вътрешна изолация на тавана 5см фибран. Също така има адски много прозорци.
15кв.м спалня - 50% юг, 50% запад - последен етаж с външна изолация на тавана 3-4см (пълен ташак) стиропор и външна на стените 10см стиропор - отоплявам със Sanyo SAP - ZK28T, настроено на 21гр - за 1 месец средно е изхарчило 220вата. Това Саньо преди беше в друго жилище в хол 22кв.м., 30север и 70% изток, където топлеше и поддържаше зададената температура, обаче яко лед трупаше. В 15кв.м. спалня заспа, без да дефроства често.
Цитат:
Kasap
Ем сори пичове, ма машината се опъва и при 3,3оС външна, не ще да слезе на минимум:
Не трябва ли да е над 50 С, за да слезе на минимум? Демек дали не си е вдигнал минимумът?
Е ние по-ниско от 100W не искаме. Даже и на 150 сме доволни.:)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
SPSt
Не трябва ли да е над 50 С, за да слезе на минимум? Демек дали не си е вдигнал минимумът?
Ми знам ли, възможно е. Пробвах да преместя дистанционното и термометъра в по-хладен участък от помещението.
Ма явно при тези условия толкова си може...
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25932&stc=1
Цитат:
milanov
Е ние по-ниско от 100W не искаме. Даже и на 150 сме доволни.:)
Всеки иска с мощността на една крушка да си топли стаята ама не става.:)
Нее.:) Искаме да може да слиза достатъчно ниско за да не изключва. Конкретно при мене разните там "драми":) са от изкл/вкл.
- - - - - - - - - -
Тошибата цял ден си крета на 250W , вентилатор на ауто. Един два пъти да е изключвала. Като стане по някое време под -2° ще почне тръгни/спри до сутринта. :) Не че нещо, ама непрекъснатата работа повече ми допада.