Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
На мене пък си ми харесва +3° външна. Няма on/off, дефрости, форсажи, пукажи.....Ехеее....мечта.:) Миналата година се натествах.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Плевен си е Плевен през зимата.
Sent from my Sony Z3 using Tapatalk
Явно не си чувал за Кнежа.[emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
ivan74
Явно не си чувал за Кнежа.[emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Напротив,там като падне студа става като в сибир.
Sent from my Sony Z3 using Tapatalk
Цитат:
sniper
....специално да пишат тези с дайкините(че по специално ме интересува фтхм25),и дано натрият на някои...носовете дето разправят че от машините им чеп за зеле не ставало:lol:
А дано, ама надали... особено ако е в повече от 12м2.
Цитат:
tony34al
А дано, ама надали... особено ако е в повече от 12м2.
Ее, недей така, с тоя SCOP, знаеш ли как ще топли? Даже без пари, а честия дефрост покачва ефективността още повече. Сигурно затова вади такъв висок Scop. :)
Старите етерии на Панасоник имат COP, колкото на дайсейкай на Тошиба. Но при +7°C. При -7 и надолу, обаче, нещата започват много да се различават. Така че ако човек мисли да се отоплява с климатизатор до около 0°C, до -2, няма кой знае каква голяма разлика между дайкина и другите.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
rosswen
Ее, недей така, с тоя SCOP, знаеш ли как ще топли? Даже без пари, а честия дефрост покачва ефективността още повече. Сигурно затова вади такъв висок Scop. :)
Е, аз говоря от собствен опит - ял съм я тая попара доста време.
Аз за Додо - на мястото на 50UDR-a, преди имаше един FTXS50 - та Дайкина под 800W не падаше зимно време, Сега UDR съм го виждал на 800W само след дефрост.
Промени по къщата няма!
Цитат:
tony34al
Аз за Додо - на мястото на 50UDR-a, преди имаше един FTXS50 - та Дайкина под 800W не падаше зимно време, Сега UDR съм го виждал на 800W само след дефрост.
Промени по къщата няма!
Стига сте писали с тия UDR-и. Виждам постовете ви като доводи да махна Даикина а сме точно след основен ремонт.
Цитат:
С.Мезинов
Стига сте писали с тия UDR-и. Виждам постовете ви като доводи да махна Даикина а сме точно след основен ремонт.
Ползвай си го, щом си доволен от него.
Цитат:
tony34al
Промени по къщата няма!
Аз се шегувах, понеже sniper обясняваше как въпросния ftxm20 бил светлинни години пред 20zmx, защото бил с много по-висок scoop и seer. Оттам тръгна шегата. :) Иначе цената на въпросния 50ftxs е безбожна, съдейки по това, което предлага. Направо не зная как си се набутал с това чудо на техниката, което някои 12-ки, горе-долу на половината цена, ще отвеят. Явно си бил голям фен на марката. :)
Цитат:
rosswen
Аз се шегувах, понеже sniper обясняваше как въпросния ftxm20 бил светлинни години пред 20zmx, защото бил с много по-висок scoop и seer. Оттам тръгна шегата. :) Иначе цената на въпросния 50ftxs е безбожна, съдейки по това, което предлага. Направо не зная как си се набутал с това чудо на техниката, което някои 12-ки, горе-долу на половината цена, ще отвеят. Явно си бил голям фен на марката. :)
О, аз го взех 2004г. и за времето си беше сравнително добра машина. Трудно 12ки ще го преборят. На отопление беше 1.70-5,80-8,00 с 52кг външно тяло. Виж ги сега колко могат. Тогава нямаше чешки и китайски боклуци!
Цитат:
tony34al
О, аз го взех 2004г. и за времето си беше сравнително добра машина. Трудно 12ки ще го преборят. На отопление беше 1.70-5,80-8,00 с 52кг външно тяло. Тогава нямаше чешки и китайски боклуци!
Тези параметри не са лоши, аз гледах актуалния модел, който е с максимално топлоотдаване 6,5KW. Затова казах, че има 12-ки, които ще го отвеят.
Цитат:
rosswen
Тези параметри не са лоши, аз гледах актуалния модел, който е с максимално топлоотдаване 6,5KW. Затова казах, че има 12-ки, които ще го отвеят.
Да де, сега SCOP-а му е голям, ама позамръзва.... А за малките модели/25 и 35/ въобще не ми се говори...
Цитат:
tony34al
Ползвай си го, щом си доволен от него.
Върши си работата, но чак доволен не съм. Когато го взимах не бях сверил часовника с подобен вид техника и така... Сега бих сложил една японска 40ка висок клас и нямаше да го мисля, но минало свършено. Като поприключим неотложните неща ще го сменя.
А на мен ми е интересно как се държи другият ти Дайкин в 16 кв. помещение. Имам го същия /HKS/, но стаята е по-малка и отдолу топлят. Справя се отлично на тих режим и задание 22гр./тази зима/, но ми е интересно как е в по-голямо помещение.