Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Колега, много добре си се запознал и разучил машината, но не достатъчно. Затова си позволих да ти предложа едно още по-добро решение. Разбира се, не си длъжен да се съобразяваш с него. В тези метеорологични условия и начин на ползване на машината ти, работи като празен москвич на равна магистрала, движещ се на втора скорост със 70 километра в час. Дълго ще стане да ти обяснявам защо, а и едва ли ще ти е интересно. Особеностите идват от компресора на машината ти и начина му на управление, нямащи много общо с тези на цепениците.
Успех в попрището на по-нататъшните ти замервания :)
dodo,ако намериш желание и време да обясниш.
- - - - - - - - - -
В смисъл да обясниш за особеностите на компресора, начина му на управление и как е при "цепениците"
Додо, нямам познания в областта на теоретичната термодинамика /а и не ме интересува/, но затова пък съм много добър с практическото измерване на ел. енергия. Особено тази дето я плащам от джоба си. Искам да кажа, че теорията не ме интересува, а само крайният резултат-постигане на максимален комфорт на минимална цена. Ти твоите ги изключвай-сигурно си прав за себе си. Аз Тошибата няма да я изключвам, а другите два в това време ще работят само при необходимост. Ако намекваш, че трябва да "пазя" машината-няма да стане. Дето казват някои колеги-да не е ставал климатик.:BigGrin
Не,че съм подстрекател ама остават 2 или 3 часа до нощната тарифа.....
Цитат:
Първоначално публикувано от
necata2
Не,че съм подстрекател ама остават 2 или 3 часа до нощната тарифа.....
3 часа:Drinks:
Цитат:
Genadi80
3 часа:Drinks:
Нека да е поне 10-15 минути преди 23ч.
Явно този модел електромери, съвсем са поумнели. което е добре за ЕРП и не много добре за обикновения потребител.
днес за първи път пуснах мирайчето на охлаждане и останах много приятно изненадан работи на 102-103вата при 27 градуса задание :)
Цитат:
shener84
днес за първи път пуснах мирайчето на охлаждане и останах много приятно изненадан работи на 102-103вата при 27 градуса задание :)
Аз пък пуснах едното Хитачи на 23 градуса и си работи на 243w.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Цитат:
shener84
Малииий,:) по нисък минимум от дайсейкай вади.:)
Аз отворих балконската врата, стана леко течение, но електромера нищо не отчете.[emoji41]
Прецакан ти е електромера.:)
:Drinks:
Цитат:
ivan74
Аз отворих балконската врата, стана леко течение, но електромера нищо не отчете.[emoji41]
Е кажи каква марка е вратата де:)).
Нереално е, при сегашните външни температури, от порядъка на 20-24°С ,да се мерят енергийни разходи. Юли/Август през лятото и януари/февруари зимата. Общо взето изчерпана тема.
Климатикът и другите уреди в дома, харчат колкото каже енергото!