Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Да то затова че не разбирам ,електромера ми показва нощна енергия в момента.Тези неща ги следя отдавна.А това дностнали си съм обратното на остър,хич не ме обижда.А отностно
електропреноса,значи бачкаш за енергото,а това довежда до мисълта че може и ток да си покрадваш.
Спри с глупостите-не си наясно с тази материя. Не работя за "Енергоразпределение" и не съм си купил нито дипломата за висше образование, нито работата, че да ги подритвам. Нямам нужда от селски номера с кражби, след като мога да си плащам сметките. Не съди за другите по себе си!
Цитат:
milanov
Не спорете. Гинкиното (ЧЕЗ) е както казва SPSt, при evn е както казва Genadi80. Така е написано по сайтовете им. И двамата сте прави.
Миланов, аз живея в Пловдив и няма разлика - в България нощнате и дневната тарифи са еднакви за всички. Часовниците са интегрирани в електромерите или външни по селата, но тарифата не се променя, просто при смяната на времето се измества с един час. От теб не съм очаквал да не го вденеш.
1 Прикачен файл(ове)
Написа ли са м.април
Прикачен файл 26894
Другите са написали "лятно часово време".
Не става въпрос за вдеване, но може да има заиграване с 10-на дена.
Мене лично не ме интересува. Даже не съм виждал и електромера ми на живо.:)
https://ndox.abv.bg/download?id=8fdcd797a1 Цитат:
SPSt
Миланов, аз живея в Пловдив и няма разлика - в България нощнате и дневната тарифи са еднакви за всички. Часовниците са интегрирани в електромерите или външни по селата, но тарифата не се променя, просто при смяната на времето се измества с един час. От теб не съм очаквал да не го вденеш.
Ето виж и не спори повече.Виж горният десен ъгъл на снимките какво пише.Увеличи снимките за да видиш че пише Т1 което означава нощна енергия.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4462b24bd9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8ad8dc2f90.jpg
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Genadi80
https://ndox.abv.bg/download?id=8fdcd797a1Ето виж и не спори повече.Виж горният десен ъгъл на снимките какво пише.Увеличи снимките за да видиш че пише Т1 което означава нощна енергия.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Снимай това довечера по същото време да видим дали някой ти е пренастроил днес часовника на електромера и показва Т2. Нали така-от 1 април трябва да показва Т1 след 23:00ч.
Цитат:
SPSt
Снимай това довечера по същото време да видим дали някой ти е пренастроил днес часовника на електромера и показва Т2. Нали така-от 1 април трябва да показва Т1 след 23:00ч.
Електромерите тук който ЕВН смениха миналата година са с дистанционно отчитане,и ще направя снимка довечера за да се убедиш че не съм обратното на остър.
Цитат:
SPSt
На унгарските електромери на EVN времето се сменя самó, както при компютрите. Пак си е от 22 часа нощната, до 6.00.
dodo, не е в това въпроса, а от коя дата се променя. Възможно е и да се променя сам, но нощната Т1 трябва да е от 23-7. Затова и заради друго съмнение поисках да направи снимка довечера м/у 22 и 23ч. Вчера по това време е била нощна, а ако днес се е сменила, трябва да е дневна и в софтуера на електромера да е заложена смяна на тарифите в 23ч./което е възможно/. Все още се използват електромери с външни часовници-мислите ли, че някой минава да ги пренастройва. Не, просто в 23ч., показва 22 и тогава се превключват тарифите.
Преди около 2 години проверявах след смяната на времето какво се случва. Беше от 22.00 до 6.00. нощната.
В работата имам над 50 електромера и повече цифрови защити. Няма 2 да показват еднакво време, като има и разлики повече от няколко часа. А иначе ДКВЕР е повелил през периода на лятното време да е от 23-07ч.
В момента се дрънкате за глупости. Нито ще си промените начина на ползване на уредите нито пък толкова сте му обръщали такова внимание предните години.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
milanov
Ей сега изби рибата! Да не си получил подарък от Иван за Цветница?:lol:
Цитат:
milanov
"Тии да видиш" , колко време държи така ?
- - - - - - - - - -
Да не го пусна на охлаждане ...
Моя наскоро го пробвах , пада на 120w на охлаждане :))