Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
rosswen 
   , компресорът е twin rotaty, поради тази причина най-вероятно може да работи на толкова ниски обороти, без да изключва.

Причината  е  в  ниския  минимум,  който има машината. 0.6. Моето Хитачи също  има twin rotary  но  минимума му е 2.2 и  под 500w  не съм  го  виждал  да  слиза  на отопление. Все пак  разликата  в  цената  е  почти  двойна  1660lлв  къмто 3200lлв.  За тази разлика  мога  да  преглътна работата му  в on/off :BigGrin
   Цитат:

JOKVN 

Браво ... колко време държи на тази консумация , задание , до каква външна ?
Слиза ли под тази ?
Значи в сравнение с zm-s слиза двойно.
  Може и цял ден да я държи,стига загубите на помещението да са достатъчни,това при мен означава при външна температура около 0гр в помещение 40куб/м и задание 24гр.Под тази не слиза,даже обикновено е около 180вата/ч.
   Цитат:

rosswen 
   Аз не си взимах дълго време, понеже се познавам и жената може да ме изхвърли да кънпингувам на терасата. :) Да, като се замисля и FH на МЕ са с twin rotary, но не свалят повече от на Миланов ZM-S.

По мои сметки на отопление FH   слиза на около 200-250 вата минимум . 
Нямам ватметър , но знам загубите на  помещението . 
Нямам ватметър да го докажа това си твърдение , а и вече не живея в тази къща . 
Аз лично ,не виждам логика 9ката да е с минимум 1.8 ,а 12 ката да е с 1 киловат минимум . ? 
При положение ,че и двете са еднакви . 

Лошото е ,че за момента нашите го ползват като конвенционалка . 
Преди лягане го пускат за 1 час и   го спират ,че им било топло ......:BigGrin
     Колко ми харчи климатикът - Real Time
   Цитат:

Rafailiev 
Аз лично ,не виждам логика 9ката да е с минимум 1.8 ,а 12 ката да е с 1 киловат минимум . ? 

До 300W някъде слиза. На МЕ on/off не им е проблем, съдейки по средния им клас. Хубаво е, че струята е винаги топла. 7-цата в детската не можеш да я разбереш кога работи и кога не. Няма как да не е он/офф, с 230W минимум,  че понякога и по-висок. Минимумът и е по-висок от на 60-ката, но това за помещение, в което се спи е приятно, поже полъхва топличко. Много хитро са измислили, клапите при он/офф да се движат много бавно, което ги прави съвсем незабележими. По-тихи са от на МЕ-то дори. Хем ги дебна, на тишина и пак ги изпускам кога се вдигат/свалят, а турбината е на най-ниска степен и няма фонов шум.
  Ето го и видеото, което обещах да кача:
 https://youtu.be/p1ccAtSPXws
  Та кой разправяше, че преоразмеряването било вредно. Аз ако го набутам този климатик в 17кв.м. сигурно ще работи по-добре от 9-ката.
За мене вече няма такова нещо като преоразмеряване, просто си зависи от климатика. Явно тук са се постарали от МХИ.
Браво на машинката.
  Добре е машинката....покачва ли минимума  ?
   Цитат:

milanov 
   Та кой разправяше, че преоразмеряването било вредно. Аз ако го набутам този климатик в 17кв.м. сигурно ще работи по-добре от 9-ката.
За мене вече няма такова нещо като преоразмеряване, просто си зависи от климатика. Явно тук са се постарали от МХИ.
Браво на машинката.

Вземи и махни дайсекая и си бодни едно Хитачи да видиш  как и те бачкат на минимума.:Drinks:
     Колко ми харчи климатикът - Real Time
   Цитат:

Rafailiev 
   Добре е машинката....покачва ли минимума  ?

Покачва го. Ама и по-добре. Иначе ще стане прекалено хладна струята.
 https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f56bf9309.jpg
Това е при +12. При +4 сигурно ще е около 26-27. Тя сега хладнее... Ще замеря на колко отива минимума, като падне под +4, защото тогава е първото покачване.
  да споделя и аз за една сравнително евтина и проста машинка а именно тошиба 10 мирай в 13-14кв/м стая:
-външна температура 10 градуса задание 26  в стаята е 25,5 в най-отдалечения от климатика край консумацията  се върти около 207-211 вата изходяща температура 36.1- 36.7градуса
- външна темп. 10 гр. задание 25 в стаята е 25,1 и изходяща температура 35гр при консумация 180-187вата като  след доста време сваля наоколо 165-160 под 160 свали ли влиза в офф но е сравнително рядко   
вентилатора на вътрешното е на авто  и работи между 1 и 2 скорост
   Цитат:

milanov 
   Да ви кажа за една друга аномалия - 24 зададени и там някъде е и стайната 23..24. Ватметъра показва 270W, вентилатора е на ауто. Вдигам заданието на 25 и консумацията пада на 170W. Връщам на 24 - 270W, давам 25-170W.  Пет пъти го пробвах.:) По едно време си викам ако му задам 26 дали пък няма да слезе на 100W.:))

Би ли писал ,кой климатик го прави този чалъм- MHI или ETHEREATA ?
   Цитат:

rosswen 
   Покачва го. Ама и по-добре. Иначе ще стане прекалено хладна струята.
 https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f56bf9309.jpg
Това е при +12. При +4 сигурно ще е около 26-27. Тя сега хладнее... Ще замеря на колко отива минимума, като падне под +4, защото тогава е първото покачване.

Сега тъкмо и аз пробвах номера с термометъра.Едното хитачи което е в спалнята го бях оставил а 23 градуса и реших да го вдигна с  градус нагоре,завъртя до към 420 вата и после се кротна на 380 и изкара почти 40 градуса топлина от вътрешното.:Drinks:
Външна +11
   Цитат:

Rafailiev 

Минимумът на FH25, според енергийния монитор, който му закачах преди години е в повечето случаи 270W, но понякога работи и на 240W. Турбина на auto, т.е. почти изцяло на 1-ва ;) , ако изключим от бройката silent. Горе-долу си налучкал. Минималната отоплителна мощност от 1,8kW не знам кой, как, къде кога и защо е сметнал, но като наплюнча птръстче и го поставя пред клапите, за мен е по-скоро на половина.
  Аз го ползвах на ауто .
След като почнах да чета форума на silence , но чесно казано не усетих някаква голяма разлика.
Научках го защото знам топлозагубите на стаята с приблизителна точност( по скоро баща ми )

Миланов ти и Етерия ли си взел ?