Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Просто си плюх в пазвата. :-memnon
Да бе, NDR-а харчи толкова за отоплителния сезон... ;)
Грее са прочути с икономичната и безшумната си работа ,затова преди да се появи тук един гросер веркауфер не им се споменаваше името даже.
Цитат:
dodo2000
Новото ми Gree Fairy 12 - при външна температура тази вечер около 9-10 градуса, настроени на климатика 20 в стая 15 квадрата на вилата ми с 3 външни стени и сменена дограма консумацията е между 600 и 900 вата.
На тази температура ако е толкова разхода, то на -10°-15° ще ти се "гръмне" уреда бре?
Човека беше писал че винаги превишава заданието ... после малко успиване и пак на мръсна газ догонва. А и е вила предполагам го пуска само като отива ...
Цитат:
dodo2000
Новото ми Gree Fairy 12 - при външна температура тази вечер около 9-10 градуса, настроени на климатика 20 в стая 15 квадрата на вилата ми с 3 външни стени и сменена дограма консумацията е между 600 и 900 вата.
Това на каква степен на вентилатора (дебит)? Гледам, че държи доста сериозна температура на изхода, тъй че има сериозни загуби да покрива и да догонва.
PS: Моето Гри при такива външни температури топли с 440 W почти 100 квадрата (и даже почива чат пат), но това не значи че е мега икономично, а машините на другите са боклуци. Просто са ми ниски загубите, помагат съседите и т.н.
От 19:00 вчера до 7:00 днес тошибата 2kWh, хевито и то 2kWh. И на двата 23 задание,стайна 24.
Цитат:
ruuni9
На тази температура ако е толкова разхода, то на -10°-15° ще ти се "гръмне" уреда бре?
Панасоника ми 12qke, който имам в апартамента в блок с парно при настроени 23 градуса поддържа температурата и консумира 450вата при изходящ въздух 32 градуса. До колкото знам около 50 градуса се приема за макс. който може да изкара един климатик. Все си мисля, че че тези 650-700 вата при изходящ въздух на Гриито 47-48 не са кой знае колко много . Друг е въпроса, че не знам кога сработва външния нагревател и колко качва консумацията климатика в този случай.
Цитат:
Mig82
Човека беше писал че винаги превишава заданието ... после малко успиване и пак на мръсна газ догонва. А и е вила предполагам го пуска само като отива ...
Точно така е - пускам го само когато съм там да обърне въздуха за няколко часа след което гася всичко. По принцип през студените дни в стаите на къщата температурата е около 8-10 градуса тъй като никой не живее и не се топли постоянно. В апартамента ми с изолация и дограма има една постоянно температура около 18-19 градуса без значение колко е студено навън.
Цитат:
Vizi
Това на каква степен на вентилатора (дебит)? Гледам, че държи доста сериозна температура на изхода, тъй че има сериозни загуби да покрива и да догонва.
PS: Моето Гри при такива външни температури топли с 440 W почти 100 квадрата (и даже почива чат пат), но това не значи че е мега икономично, а машините на другите са боклуци. Просто са ми ниски загубите, помагат съседите и т.н.
Вентилатора е на QUIET. При тази настройка се чува на моменти отвън как върти компресора. Снощи като пристигнах на вилата температурата в стаите беше 10-12 градуса. Снимките направих около 30 мин след като пуснах Гриито. Стаята е със сменена дограма и изолация на пода - фибран 2см, подложка за ламинат 3мм и ламинат. В другата стая имам конвенционално Хитачи, което не пуснах.
Според мен няма място за притеснение , нормална си е консумацията. Имам такава ... къща зидана цялата от камък.
Да се включа и аз.При мен едната машина в хола е на 24 градуса и папка около 380 вата в момента,другата в спалнята е на 23 градуса и си консумира 360 вата,външна около 10 градуса според метеостанцията.
Напоследък не ми прави впечатление на колко бачтат.:Drinks:
П.С. Преди малко засичах електромера на ЕВН,за 15 дни от последното засичане тока до момента е 49 лв.
Цитат:
Genadi80
Напоследък не ми прави впечатление на колко бачтат.:Drinks:
То и да гледаш, и да не гледаш, едно и също ще платиш. И аз спрях да се заничам, хем че имам ватметър отскоро.
Цитат:
dodo2000
..........
Вентилатора е на QUIET. При тази настройка се чува на моменти отвън как върти компресора. Снощи като пристигнах на вилата температурата в стаите беше 10-12 градуса. Снимките направих около 30 мин след като пуснах Гриито. Стаята е със сменена дограма и изолация на пода - фибран 2см, подложка за ламинат 3мм и ламинат. В другата стая имам конвенционално Хитачи, което не пуснах.
Ами хич не е голям разходът като за условията. По принцип на най-ниска степен е и най-неикономичен ако не се лъжа.
Разхода е без значение, важното е да топли.Да не мислите, че знам колко харчи япончето, като го пусна в 32 квадрата подпокривно при -15.Знам само, че стопля докато сваря кафето.
edi1, на минус 15С ходиш на вилата да вариш кафе ли? :Drinks:
Ми докато се отвърне, какво да правя.Кафе с малко коняк Хенеси :love:е чудо в леден снежен ден, като едно добро начало към скарата и червеното.:Drinks:
Цитат:
ccankov73
edi1, на минус 15С ходиш на вилата да вариш кафе ли? :Drinks:
Ми какво да дяла чиляка, като неговото японче кафе не прави.
Ма не за друго, просто му е дърт модела... ;)