Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Сашо, ако искаш затрий ми поста, но ми омръзна разни хора да вменяват, че всички теми с изключение на една са само за току що закупени и неупотребявани климатици. Ако не разбират /по вероятно/ или не им харесва дискусията, да не я четат, а да си пуснат Анимал планет. Не разбирам защо по презумпция се мислят за много умни, а другите за глупаци дали си парите за отпадъци? И забележете това са хора в общия случай далеч от техниката. Тук не включвам хората с техническо образование, от които глупости не можеш да прочетеш и дори негативните им мнения са аргументирани и предизвикват уважение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Аз все още не мога да разбера как с 60w. е възможно да се отделя топлина. Не казвам че някой лъже или е невъзможно или нещо подобно ...
Да не би да има heat charger или нещо подобно и когато не таботи компресора да отделя остатъчна топлина ...
Нещата са простички и не е необходимо машината да е непременно японска. С 55W консумация и външна около 10°С, тошиба RAS-10PKVP-E изкарва въздух с температура 32°С, при температура на засмуквания около 21,5°С. При тази консумация и с този си дебит поддържа 21°С в 51 куб.м. стая. В същото слънчево време, тошиба RAS-13G2KVP-E със 180W консумация издухва въздуха със същата температура, засмуква го също с около 21,5°С, но отоплява около 186 куб.м. общипомещения, половината от които не се огряват от слънцето. На пръв поглед изглежда, че ефективността им е еднаква. Но ако няма слънце, консумацията на RAS-10PKVP-E се покачва над 90W, което говори за почти двойно по-ниска ефективност, това при работа на 50% от обема на компресора (само един цилиндър). Ако работят и двата цилиндъра, ефективността се срива още. Така че ефектът от толкова ниския минимум има смисъл само при охлаждане и то, когато стоиш неподвижно дълго време в помещението. При отопление е напълно безсмислен. Софтуерно RAS-10PKVP-E се стреми да го избегне, опитвайки 3 пъти. После се предава, понякога устройството зад дистанционното е непобедимо :Drinks:
Цитат:
dodo_pv
Нещата са простички и не е необходимо машината да е непременно японска. С 55W консумация и външна около 10°С, тошиба RAS-10PKVP-E изкарва въздух с температура 32°С, при температура на засмуквания около 21,5°С. При тази консумация и с този си дебит поддържа 21°С в 51 куб.м. стая. В същото слънчево време, тошиба RAS-13G2KVP-E със 180W консумация издухва въздуха със същата температура, засмуква го също с около 21,5°С, но отоплява около 186 куб.м. общипомещения, половината от които не се огряват от слънцето. На пръв поглед изглежда, че ефективността им е еднаква. Но ако няма слънце, консумацията на RAS-10PKVP-E се покачва над 90W, което говори за почти двойно по-ниска ефективност, това при работа на 50% от обема на компресора (само един цилиндър). Ако работят и двата цилиндъра, ефективността се срива още. Така че ефектът от толкова ниския минимум има смисъл само при охлаждане и то, когато стоиш неподвижно дълго време в помещението. При отопление е напълно безсмислен. Софтуерно RAS-10PKVP-E се стреми да го избегне, опитвайки 3 пъти. После се предава, понякога устройството зад дистанционното е непобедимо :Drinks:
Много взе да се обясняваш кое как и колко.
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Защото се изписаха много глупости и четящите не могат точно да разберат, колко топлят машините с прословутите 50W. Топлят, но не достатъчно ефективно.
Цитат:
SPSt
Сашо, ако искаш затрий ми поста, но ми омръзна разни хора да вменяват, че всички теми с изключение на една са само за току що закупени и неупотребявани климатици. Ако не разбират /по вероятно/ или не им харесва дискусията, да не я четат, а да си пуснат Анимал планет. Не разбирам защо по презумпция се мислят за много умни, а другите за глупаци дали си парите за отпадъци? И забележете това са хора в общия случай далеч от техниката. Тук не включвам хората с техническо образование, от които глупости не можеш да прочетеш и дори негативните им мнения са аргументирани и предизвикват уважение.
Явно това е към мен.
Затриха ми поста за разлика от твоя.
Да имам техническо образование ( ТУ Пловдив ) ,но не е по топлотехника.
Само глупавия човек се мисли за умен ? Може някога да го разбереш ( едва ли )
Не е приятно завоалирано да се обижда нали ?
Не ми трябва да се доказвам какво знам или мога.
За Анимал планет не е лошо поне ще се пообразовам и науча нещо ново.
Вместо моето си е най- хубаво!
Цитат:
dodo_pv
Защото се изписаха много глупости и четящите не могат точно да разберат, колко топлят машините с прословутите 50W. Топлят, но не достатъчно ефективно.
За моите съм си казвал колко топлят. На който не му изнася, да си вземе машина с минимална консумация 70W и СОР 9+. Има достатъчно такива модели.
П.С. @Rafailiev Подписа ти, освен че е демонстрация на лош вкус, обезсмисля приноса ти във форума (в случай, че имаш такъв) и създава впечатление, че приказваш на ишлеме и раздаваш мнения за неща, които не си виждал изобщо.
Цитат:
Kasap
За моите съм си казвал колко топлят. На който не му изнася, да си вземе машина с минимална консумация 70W и СОР 9+. Има достатъчно такива модели.
П.С. @Rafailiev Подписа ти, освен че е демонстрация на лош вкус, обезсмисля приноса ти във форума (в случай, че имаш такъв) и създава впечатление, че приказваш на ишлеме и раздаваш мнения за неща, които не си виждал изобщо.
Подписа ми е закачка ...
Преди не беше такъв . Плод е на разни безпреспективни дискусии .
Чесно казано не мога да разбера защо ви дразни ?
@Kasap,
Твоите машини не бяха ли от старите, с по-дебелите тръби, като диаметър и дебелина на стената? Ясно е, че топлообменниците им са по-ефективни от тези на новите модели. Графиките ти бяха перфектни, но не помня да си акцентирал върху консумацията от 50W ? Може и да съм забравил.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Rafailiev
Подписа ми е закачка ...
Преди не беше такъв . Плод е на разни безпреспективни дискусии .
Чесно казано не мога да разбера защо ви дразни ?
Случайно погледнато мнение, ме накара да ти обърна внимание.
Иначе не ме дразни, пък не го и виждам...
:offtopic:
Цитат:
Kasap
Не си ти, когато си гладен. :Drinks:
Цитат:
dodo_pv
Потребителят на климатик 55 W произвежда много малко топлина. Колко kW произвеждат топлина?
Момци да се придържаме към темата :Drinks:
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
При Sanyo по-ефективни, на минимум? Ти сериозен ли си? СОР= 2-2,5 на минимум.
При Тошиба са 6, 7, ... 10 при NDR.
На Hitachi 2210RX май е най-много 12.
Съжалявам, не се сдържах.
Иначе с последните ти няколко мнения съм съгласен. - учудващо но ...
Нещата които харчат пък не топлят са: вътр. вент., външен вент., електроники вътр. и външна, траф. Общо 20 W да им туриш и стават сериозен проценг от общата консумация при много нисък минимум.
Според мен, 50W постоянна консумация ще е със същата ефективност като 100W ОН-ОФФ.
Цитат:
zxc0
При Sanyo по-ефективни, на минимум? Ти сериозен ли си? СОР= 2-2,5 на минимум.
https://gifimage.net/wp-content/uplo...o-me-gif-9.gif
Много пъти съм коментиран COP-a на Санчо и никога не съм твърдял, че е повече.
Ба си, заболя ме главата да чета, чакам буля да легне, че да ми я лекува.:))