Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Да се “ похваля “ в къщата има 300 лв ток от 21 декември до 21 Януари .:029:
Само да кажа че около 20-25 дни там е нямало никой и нищо не е работело.
От 22 до 7 никой и след това от 10-11 до около 18 пак нямаше никои.
За сравнение дори и в най- студените месеци с 3 работещи клими сметката е била 270 лв.
След това ми обеснявайте , че няма надписване.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
...След това ми обеснявайте , че...
Има вероятност електромера да не е отчитан, а да е въведена прогнозна стойност,
но това го пиша само за успокоение.
Здравейте, моля за съвет.
Преди 4 дена ми изгоря Мидеята и се обзаведох с дърт HITACHI DC invertEr RAC32 CNH2, запазен. Въпроса ми е следният, днешният ден е по-топъл и работи на он/оф, пуска се на 1400 вата за няколко минути, после спира и дърпа 40 вата, пак няколко минути. Вчера имаше слана и лед навсякъде, настроен е за 22 градса, стаята е 20 кв.м. Работи 24 часа на 800 вата, без да изключи копресора, варира по 50 вата само. Нормално ли е това ?
- - - - - - - - - -
Направих груба сметка, че ако температурите за под 0 и харчи постоянно 800 вата, без да намаля, с тях подържа , то сметката ми за ток би била катастрофа
То, този модел е с СОР-2.8. Колко очакваш да харчи?
При температури около 0С, COP предполагам, че е под 2, та тия 800W консумирана мощност едва ли правят повече от 1200-1300W отоплителна мощност.
Цитат:
tony34al
То, този модел е с СОР-2.8. Колко очакваш да харчи?
При температури около 0С, COP предполагам, че е под 2.
Първият ден дърпаше 450 вата на 24 градса, за това питам, едва ли конвеионалнатаа Мидея на 1 години е с по-голям коп, но кото изчисля сметката излиза в пъти по икономична, няма логика.
Явно условията са били различни. Настроен на 22С, топли ли въобще?
Цитат:
tony34al
Явно условията са били различни. Настроен на 22С, топли ли въобще?
да, в стаята варира 21-22 градуса
А бе, слабичка машина - по скоро за охлаждане и отопление в преходни сезони до 0С, освен ако апартамента ти е топъл и/или имаш "готини" комшии. Под нулата почва да бичи дефрости на всеки 45-50мин.
Чудя се даи да взема рециклиран японски , струва ли си още и те са старички модели вече, дай те съвет. Реиклиран японски или 9 Hitachi performance. Излизат на една цена, около 1000 лева
В сравнение с това което си взел има бая по новички. Това Hitachi е модел 98/99г. Всичко е въпрос на конкретен модел и състояние. За новите Hitachi не мога да кажа нищо. По добре попитай в темата за "Избор на климатик".
Цитат:
kaloyan444
Чудя се даи да взема рециклиран японски , струва ли си още и те са старички модели вече, дай те съвет. Реиклиран японски или 9 Hitachi performance. Излизат на една цена, около 1000 лева
Да ме застреляш няма да дам 1000 лева за секънд хенд машина . Която 10 години е бъхтала неуморно.Поразръчкай в нета има Fujitsu 12 LLCC на 880 кинта,чистак бърсак,с две години гаранция
Цитат:
ponyasd
Да ме застреляш няма да дам 1000 лева за секънд хенд машина . Която 10 години е бъхтала неуморно.Поразръчкай в нета има Fujitsu 12 LLCC на 880 кинта,чистак бърсак,с две години гаранция
"Разни хора, разни идеали". Мен да ме застреляш няма да дам 880 лв. за този макет на хеликоптер. Особено като знам каква Тошиба UDR си купи сина преди 2-3 месеца за 980 лв. с монтажа и гаранцията. Дори не знам как да ги сравня като няма база за сравнение.
Цитат:
ogi28b
:offtopic:
Здравей, Genadi80, и всички, които имат този модел уред. Имам същия уред за измерване, имам предвид като дисплей и функции на бутоните, само че отгоре е изписана друга марка. Открих, че уредът ми отчта грешно с около 6.7-6.8 % нагоре. Това е защото отчита по-високо напрежение в мрежата от реалното, както и по-голям ток. Комбинацията от двете бърка цялото изчисление. Провери и твоя уред, като сравниш отчетеното от него напрежение със стойност, измерена с качествен мултицет. Сравних моя също с различни електроуреди с известно съпротивление и след изчисления намирам консумацията им.
Сега вече имам два уреда. Купих втория, точно заради съмнения в отчитането на първия. Вторият ми мери правилно.
Поздрави!
Моите и двата отдавна съм ги замервал и показват точно това което трябва.Повечето от тези уреди са китайски,моите са чешко производство.
Цитат:
SPSt
"Разни хора, разни идеали". Мен да ме застреляш няма да дам 880 лв. за този макет на хеликоптер. Особено като знам каква Тошиба UDR си купи сина преди 2-3 месеца за 980 лв. с монтажа и гаранцията. Дори не знам как да ги сравня като няма база за сравнение.
От къде е закпена Тошибата ?
Нещо ми стана хладно и вдигнах с 3 градуса. Мицубишито на 26, хитачито на 27, навън -2:
https://i.postimg.cc/76r0XnJd/Screen...11-Gallery.jpg
Трафът обикновено показва 103-105V но с такова натоварване падна под 100V.