Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Нямам наблюдения монтираха го момчетата и бързахме за София за да подменят и моя. Монтажа не мина гладко бяха забравили борд короната . Отчупи се малко повече от мазилката, което нямаше да го покрие тялото, та се наложи да изместим тяло с около метър от плана, по мое настояване. Пуснахме я, хапнахме отвън, че беше топло и газ. На мен лично ми хареса модела (не че имам база за сравнение) поне от това което успях да видя набързо. При теста 30 градуса видях, че мина над 2100-2200W по каталог макса е 1700W. Ако видя нещо по-странно ще пиша (както си е по правилата или лошо или нищо).
п.п в монетата външна 14 градуса, вътре 20,6, консумация 114W ще го гасят до вечерта. Насртоен бил от сутринта на 18градуса но работи външното.
Не съм спец, но съвсем нормално излиза сметката - най-груб Коп около 2.6-3. Можеш само да се радваш от такива изказвания за "жегата". Покойният ми баща все се оплакваше, че му е студено. Само в най-голямата и продължителна жега август при нас на 40+гр. махаше юргана и минаваше на одеяло. Никога не ми поиска климатик за охлаждане. Аз сам му сложих едно Фери последния август преди да почине миналата зима. После в началото на есента го пускаше на 29гр. за отопление преди да пусна газовия котел.
"....в монетата външна 14 градуса, вътре 20,6, консумация 114W..."
114W показва ватметъра ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Да по ватметъра. Разбира се не знам колко точно измерва метеорологичната станция която им оставих.
Цитат:
milanov
Миланов, корейците направиха Тошибите за смях.
Вече били като конвенционална мидея - 500W тръгни/спри.
[QUOTE=VanDan;919437]Не съм спец, но съвсем нормално излиза сметката - най-груб Коп около 2.6-3.
Доста повече ще е КОП, 16 гр. с радиатора и 12.5 кВ. не е равно на 21гр. и 4.3 кВ. Ако с радиатора се "гонят" 21 гр. консумацията ще отиде поне с 50 % нагоре. и тогава КОП излита застрашително към 5.
bobivg, а на теб какво ти сложиха?
1 Прикачен файл(ове)
20ZS-S от преди малко външна 14 на ДУ 22, в стаята 23.5 вент на 4-та степен.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30848&stc=1
Цитат:
bobivg
....
п.п в монетата външна 14 градуса, вътре 20,6, консумация 114W ще го гасят до вечерта. Насртоен бил от сутринта на 18градуса но работи външното.
Хм , настроен на 18° а вътре 20.6 и продължава да работи ???
Цитат:
milanov
Вече били като конвенционална мидея - 500W тръгни/спри.
:offtopic:
Е ти какво искаш като Мидея купи тошиба ? Грее ли да правят ?
Бобо сподели малко за шум и духане на вътрешното.
Минимума изглежда идеален , а и максимума.
Да не излезе това ЛГ скрита лимонка и подценена машинка.
Цитат:
Mig82
Хм , настроен на 18° а вътре 20.6 и продължава да работи ???
:lol::thumbsup::yahoo:Чудесна машина!
Re: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Под 0 градуса външна 99 % ще си вдигне минимума на 300 400 вата лг-то
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
ccankov73
bobivg, а на теб какво ти сложиха?
Моя за вкъщи на мястото на 09lmca e 09LG H09AP.NSM. Първи впечатления сравнени с стария:
1. За екстрите и дизайна няма смисъл да коментирам, а и не са в един ценови клас, ако не броим цената на която го взех.
2. Шум вътрешно – имам два режима на вътрешното вместо един при който за мен шума е ОК. Пуснах го на ауто вентилатор тази сутрин и не съм го гасил. По неговата си вградена консумация си държеше 0,2кв до към 15:00ч направи няколко он/оф на тези външни температури, но не сваляше до приемливите за мен шумови нива.
Следобед го настроих на втората скорост на вентилатора, която за мен е тиха. И тогава Миланов, влезе в любимия ти режим 500-700W он 10мин/оф 10мин. Клапите не ги чувам както и пуканя. На шумните скорости от ЛГ-то чувам освен шума от въздуха и някакъв тих високочестотен звук за разлика ЛМСА. Като го върнах вентилатора на ауто излезе от цикъла он/оф. Трябва да отбележа и факта, че така са монтирани вътрешно и външно, че работят на частична рециркулация. Лятото не е проблем това.
3. Шум външно - шума е съизмерим с ЛМСА с изключение на това, че лмца когато работи на минимум издаваше някакъв подобен звук на леко цвърчене и двата не се чуват в стаята. Интересно ми е какво ще стане при температура под 0-та, тогава се чуваш вътре стария как се пъне в непосилните за него условия.
Спазарих се с домашните любимци да го оставим да бачка до утре сутринта и май това ще е докато не се появят по интересни външни условия.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30851&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30852&stc=1
Лично за себе си ще го оценя лятото защото за това съм го взел.
Ако има наистина нисък минимум ще останеш доволен:thumbup.