2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Още малко инфо за домашния H09AP.NSM и мисля да приключвам с играта до лятото.
Вчера вечерта, когато си лягах му намалих темературата на 21градуса и малко след това скоростта на вентилатора на най-тихата и останах да спя при него на дивана за да не се чувства самотен.
През нощта не съм се будил от някакви аномалии. Към 5:30 се събудих (това ми е нормалното) и духаше хладна струя с консумация 0,2kW, температура по неговия си датчик 22,5градуса. Дигнах отново заданието на 22градуса и автоматичен режим на вентилатора. Консумацията почна да варира между 0,3 до 0,5 kW нагоре надолу нагоре….. Докато наваксваше вентилатора много често си променяше скоростта и определено не ми харесва такава работа. Неадекватното поведение на вентилатора може и да се дължи и на това, че съм ги наврял в кьошета ще приложа снимки за онагледяване.
За 24ч. при тези условия е изхарчил 4,6kW по неговото си замерване.
От наблюденията ми когато датчика във вътрешното стигне 2,5-3 градуса над заданието гаси машината.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30854&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30855&stc=1
Минавам си отново на ТЕЦ-а ще пиша за работата му като дойде лятото.
Къде е монтиран линкoве.
IMG_20190307_064504.jpg
https://dox.abv.bg/download?id=e0aa43d229
IMG_20190307_064614.jpg
https://dox.abv.bg/download?id=dfe780658b
Аз пък съм много доволен от новия си електромер. Много е икономичен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ventsislav Negentsov
Много е икономичен.
За разлика от китайските кютуци. ;)
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Аз пък съм много доволен от новия си електромер. Много е икономичен.
Аз пък съм още по доволен от икономичните диодни крушки,но не виждам какво общо има това с темата...
Понякога доста общо има. За харчлъка на климатика често самият той има най-малко отношение.
Някои хора очевидно не схванаха самоиронията.
Вече може да се смята че отоплителният сезон е приключил. Показанията на уреда за измерване на мощността на ЛТЦ-то са 997киловата за периода 01.10.2018-31.03.2019.Дори и да греши надали греши повече от 10% като тази грешка я смятам само в отрицателна стойност т.е. да е измерил толкова по-малко. Изключително доволен съм от консумацията макар че през декември, януари и февруари по малко от 400-500 вата консумация не съм видял.Климатика не е работил вечер с изключение на 5-6 дена през януари за сметка на това не е спиран в интервала 06-23 часа за периода декември-февруари.
Консумацията на 20Zs-s , за трите месеца (откакто е монтиран) :https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fd5a6d8887.jpg
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Цитат:
PPP1
Вече може да се смята че отоплителният сезон е приключил. Показанията на уреда за измерване на мощността на ЛТЦ-то са 997киловата за периода 01.10.2018-31.03.2019.Дори и да греши надали греши повече от 10% като тази грешка я смятам само в отрицателна стойност т.е. да е измерил толкова по-малко. Изключително доволен съм от консумацията макар че през декември, януари и февруари по малко от 400-500 вата консумация не съм видял.Климатика не е работил вечер с изключение на 5-6 дена през януари за сметка на това не е спиран в интервала 06-23 часа за периода декември-февруари.
Това в какво помещение е?
Ей го и моя 20ZS-S в 15м2 офис юг/запад на приземен партерен етаж с изолация 5+3см XPS само на пода. Не е спиран изобщо, на 23гр. Ultra Low..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c749a01150.jpg
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
За цял апартамент хол преходна спалня коридор и кухня общо около 60 кв. Като от ноември до края на февруари всички врати са били отворени климатика работи постоянно в оня посочения интервал. Като от 07-15 часа е работил на 20 градуса след 15 до 22-23 часа е работил в зависимост от външната температура или на 23 градуса или 25-26 за да стане в кухнята поне 18 градуса.През януари и част от февруари си потребяваше редовно между 800 вата и 1400 киловата но за мен това е нормално. Иначе климатика е голяма работа както съм казвал дано не се счупи скоро. Каквато и да е външната температура освен ако е над +5 пали на 2кв няма лигавене и за нула време в хола и спалнята си достига заданието а след 1-2 часа и в кухнята поради по тегавия топлообмен.В събота и неделя работи нонстоп през деня.
Цитат:
nikolov333
Кое устройство и приложение използваш ?
2 Прикачен файл(ове)
Б*** б*****а ;)
Прикачен файл 31073
Прикачен файл 31074
- - - - - - - - - -
При хевито такава неразбория няма, като излезе от off и след 5мин сваля оборотите на компресора, без значение външна температура, на коя степен е фана ...
Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
milanov
При хевито такава неразбория няма, като излезе от off и след 5мин сваля оборотите на компресора, без значение външна температура, на коя степен е фана ...
Това мислех да го напиша още преди месец някъде, но все нямаше да е по темата. 60-ката започвя да смъква към минимум, след около 2,5мин. от включването на компресора (при тези температури изобщо не изключва), а 20-тицата ZMX, преди няколко месеца, сваляше чак след 5-тата минута, като при теб. От месец и нещо, понеже го включвам всяка вечер за по 2-3часа, наблюдавам нещо много интересно. Само 1,5мин. след включване на компресора и започва да отива към минимум. Като всеки път е така и е точно толкова време. Със сайлънт развърта до 400-420W, плавно. Реално стои някакви секунди на тази мощност и след това сваля. Ще видим, зимата, дали ще продължи по този начин или ще започне да сваля мощността, чак след 5-тата минута. Приятно ме изненада, явно високият клас има тук-там някой скрит коз в ръкава.
Иначе, преди да подмине леко заданието (подминава го с половин до 1 гр., при задание 24гр.), сваля до 250-260W и си работи на тези мощности. След това, сваля до 280W, в повечето случаи до 290-300W, когато е надхвърлил заданието (желязна логика [emoji23]). Тази нощ, спах под 60ZSX-S. От вечерта си креташе на 190-200W, сутринта като станах, се въртеше около 190W. Не съм го чул/хванал да изключи нито веднъж, а и съм почти сигирен, че не е, тъй като седя с часове под него и не се сеща.
1 Прикачен файл(ове)
Б*хти бо*лука. В стаята е 23°, пуснат по таймер на 22°.
Прикачен файл 31148
- - - - - - - - - -
И още качва,
Прикачен файл 31149