Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Е точно компресор на самсунг при конвенционалните бяха най дефектиращите.
При мен от началото на ноември до сега е дефроствал 2-3 пъти за по 5-6мин.като го бях опънал в 28-30кв настроен на 24гр.Помещенията са с доста топлозогуби.Сега в 18кв.при -6 и настроен на 24гр.харчи 500-510вата.Лоша работа
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Не знам какъв е компресора на W22. Знам само, че роторен компресор, работещ на прекалено ниски обороти, не може да нагнетява R410A и съответно нищо не върши. Знам как да меря и разполагам с необходимите атрибути. Идеята да се пренесе максимално количество топлина с минимално количество еленергия може да стане по много начини, но нито един от тях не включва бавновъртящ се роторен компресор, дори да е от новите модели на Самсунг.
Успех в замерванията :thumbsup:
Ми кажи как се прави, че явно повечето производители не знаят. Двойно-ророрен става ли? Или па скруул?
никой не знае освен dodo .. има една марка на която климите почват от 100 вата топлоотдаване че до 8-9кВ ама и те не знаят как става .. относно W22 има КОП 6 на минимал ти го смятай дали нищо не върши но със 130 вата си духа топло и си поддържа градусите ,другия японец и той така си бачка .. ако работят като Тошибата ти да ми изключват на 500 вата ги чака Продавалника може би за това :)
Цитат:
biro
изкарах температурния датчик на вътрешното извън корпуса на вътрешното но пак го прави тоя номер на ауто.
Толкова ли не може да си намали оборотите на компресора като види, че му става топло? Или да увеличи малко вентилатора като прегрява?
Не е от датчика, а от софтуера. МЕ са така. При зададен фан-ауто, управлението на компресора е различно, гонят се високи обороти. Затова никога ауто. Само 1 или 2 степен.
Цитат:
Alexi
никой не знае освен dodo .. има една марка на която климите почват от 100 вата топлоотдаване че до 8-9кВ ама и те не знаят как става .. относно W22 има КОП 6 на минимал ти го смятай дали нищо не върши но със 130 вата си духа топло и си поддържа градусите ,другия японец и той така си бачка .. ако работят като Тошибата ти да ми изключват на 500 вата ги чака Продавалника може би за това :)
Колега, ако при -10 градуса външна температура машината ми харчи 100W, ще взема една по-голяма брадва, с която да я "възнаградя" за усилията и. За да не плащам грешни пари и за демонтаж. Става въпрос за RAS-13G2AVP-E. Ако твоята W22-ка наистина харчи толкова при тези условия, по-добре да си пуснеш десктопа, повече ще те стопли. Така и не разбрах, какъв и е компресора...
Цитат:
Kasap
Ми кажи как се прави, че явно повечето производители не знаят. Двойно-ророрен става ли? Или па скруул?
Какво точно ме питаш? Да не би да си сбъркал цитата?
при -10 харчи 250 вата поддържайки 22° .. компресора божа работа какъв е и не ме интересува ,важното е да топли и да е икономичен :)
Цитат:
Alexi
при -10 харчи 250 вата поддържайки 22° .. компресора божа работа какъв е и не ме интересува ,важното е да топли и да е икономичен :)
При същите условия, RAS-13G2AVP-E харчи 500W, но отоплява повече от 100 куб. метра и от клапите винаги излиза горещ въздух. Не мога да сметна COP, заради съседите ми отдолу, отопляващи зверски една от стаите си. На тавана работи един CS_CU-E9PKE, който поддържа +19 градуса в 60 кубика и харчи 210W. Според теб, дали го прави по-добър от W22?
Нека не се забравя като се споделя за работата и консумацията ,да се споделят и другите условия -изолация ,съседи и т.н.Иначе се получава-климатика ми харчи 300вата при -11гр.в 27 кв и вътре е 23гр.и то със една 12ска.Много често се ''забравя''да се спомене че стените и тавана са с 5-10см вата ,и комшията отдолу буха на печка.По този начин се подвеждат хора имащи големи очаквания за работата на дадена машина.НЕКА БЪДЕМ КОРЕКТНИ.
Цитат:
popov
Нека не се забравя като се споделя за работата и консумацията ,да се споделят и другите условия -изолация ,съседи и т.н. ...НЕКА БЪДЕМ КОРЕКТНИ.
Е как да стане тая, при положение, че функционалната неграмотност засяга 47% от образованото население у нас?
Тази тема спокойно може да се казва "Колко съм се изолирал" или "Как ме топлят комшийте". Производителите са написали данни колко харчат климатиците. Вече има хора, които живеят в нулево енергийни къщи и са надскочили тези коментари, топлейки се с телевизорите си :BigGrin. Имам дайсейкай, икономичен е, но със сигурност харчи повече от нисък клас климатик в сграда с висока енергийна ефективност, всичко е много относително и всеки го знае.
Цитат:
joro_vk
Тази тема спокойно може да се казва "Колко съм се изолирал" или "Как ме топлят комшийте". Производителите са написали данни колко харчат климатиците. Вече има хора, които живеят в нулево енергийни къщи и са надскочили тези коментари, топлейки се с телевизорите си :BigGrin. Имам дайсейкай, икономичен е, но със сигурност харчи повече от нисък клас климатик в сграда с висока енергийна ефективност, всичко е много относително и всеки го знае.
joro напълно съм съгласен с теб.Да не кажа всичко,то почти всичко е въпрос на изолация.Убедих се, и климатик за 5000лв да имаш нямаш ли изолация икономия няма.
Ти пък, друго си е да сушиш луканките на долния етаж при отворени прозорци и да ревеш, че на горния климатика не смогва. ;) Но манталитета не прощава.
Aми ти де ветрееш филето, дa те питaм aз.Носят се слухове, че и от мръвкa отбирaш.Aз също от личен опит съм се убедил в кaзaното по-горе от колегите.
Цитат:
Mega
Ти пък, друго си е да сушиш луканките на долния етаж при отворени прозорци и да ревеш, че на горния климатика не смогва. ;) Но манталитета не прощава.
Много добре казано, ама то си е и вярно.