Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
като баща ми отворил в мазата да се избистря виното и на тавана да не мухлясва и вика няма стопляне тая къща ..
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
joro напълно съм съгласен с теб.Да не кажа всичко,то почти всичко е въпрос на изолация.Убедих се, и климатик за 5000лв да имаш нямаш ли изолация икономия няма.
И въпрос на манталитет, както каза един форумен дух :)
Цитат:
edi1
Aми ти де ветрееш филето, дa те питaм aз.Носят се слухове, че и от мръвкa отбирaш.Aз също от личен опит съм се убедил в кaзaното по-горе от колегите.
:offtopic: Edi, има техология, изпитана е, но гаранция не товари климатика. ;) ... от мръвка отбирах като бях по-млад. Сега само от месо отбирам. :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Това бе моментната консумация на Toshiba Ras 402 PDR, днес като се прибрах при 13градуса навън и 21 в помещението.:thumbsup: По едно време падна и на 45W, но не можах да го снимам.
Прикачен файл 15776
а ако изключиш екото пада ли на тия ватове
Цитат:
Alexi
а ако изключиш екото пада ли на тия ватове
Той не е на еко режим! Тази индикация се явява когато консумацията падне под 300W на охлаждане и под 400 на отопление.
Моя от една седмица го гледам само на 45W, но е настроен на 18° в спалня. За декември имам 12,40 лева ток за него, според "електронната фактура" на дистанционното! :)
http://s11.postimg.org/nkc04uv9r/221pdr.jpg
Е това 18° си е студено, аз моя в спалнята през деня като ни няма го държа на 18 или 19°. Вчера ми излезна сметката 141лв.
На мен ми е добре, 18-19° е най-здравословната температура за спане. Като си легна пиян и от миризмата на озон за 5-6 часа изтрезнявам, даже и махмурлук нямам! Само плазма филтъра да бачка и съм навит да плащам по 12 лева на месец! :))
Хе-хе, аз моите, като ги изключа и поддържат около 15-16 градуса. Що ли да ги пускам...:lol:
То бива хвалби, ама чак пък толкова. Един се топлел с 60 W, друг плащал по 12 лв на климатик за месец...:p
Даже откакто си купих телевизор плазма в хола - 35 м2, консумацията на 281JDR падна наполовина, към 150-160W дърпа в момента, хем там е настроен на 23°! :p
Спри го и ще ти падне нацяло.:lol:
Трети етаж, отдолу ме топлят на дърва, южно изложение - съвсем нормална консумация, без отопление е 18°. :p
Цитат:
aruba_man
Даже откакто си купих телевизор плазма в хола - 35 м2, консумацията на 281JDR падна наполовина, към 150-160W дърпа в момента, хем там е настроен на 23°! :p
Да ти подаря един кинескопен-топлят повече, пък и климатика ще падне на 15-20W. :)
що ви се виждат малко 160 вата ,навън в момента е +11 ,днес беше +16 ..