fuji fujitsu за бг нямат равни за цена качество .
Fenko ако търсиш жега зимата грабвай fuji нокрия 14
Преглед за печат
fuji fujitsu за бг нямат равни за цена качество .
Fenko ако търсиш жега зимата грабвай fuji нокрия 14
Това кога го разбра? Откакто ползваш МХИ ?
Да с МХИ само се затвърди.
Много го преекспонират този дайкин и не ми допада като ми гледам данните.
Иначе нищо лично към марката просто вече бягам от хвалени стоки.
Fenko, струва ми се че си в голяма заблуда по основни въпроси сързани с климатиците. Имал ли си климатик до сега? 2.5 киловата ти казах че в 22кв. няма да стоплят жена ти - гарантирам!(освен в барокамера да го сложиш)
Май си препил и в момента? НЯМА по-малък от 22ка=7ца=2.5кВ/70=13кв.метра стая средно, кое не разбра? За хола ти трябва по-голям, затова си помисли върху цените. Има абсолютно качествени машини далеч по евтини - Фужитсу например. Както chachoto ти дава съвет - Нокрията кърти миФки - гарантирано!Цитат:
Първоначално публикувано от Fenko
Абсолютно съм съгласен.Само да вметна към твоето fuji/fujitsu да сложим и General.Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Нокрия наистина е много удачно и по-евтино решение, пак има филтри, самопочистване, стенно-таванен тип, единственото, което си няма е вкарване на пресен въздух, което може да се отнеме от отваряне на прозореца.
Dear Fenko,
COP на CS-228XB наистина е 6,76 при отопление и 6,47 при охлаждане с умопомрачителния APF = 6,6.
http://ctlg.panasonic.jp/product/spe...6&hb=CS-228XBS
Повярвай ми, този климатик е за максимум 15 кв.м. стая. Т.е. е перфектен за спалните ти! Тих, много икономичен, екстри... страхотна машина. Та това е възможно най-доброто решение за спалните ти, ако можеш да си го позволиш.
Обаче за хола от 22 м2 ти трябва нещо по-мощно. Ако има от същия модел поне 28-ца, взимай. Ако не - избирай нещо друго.
ПС: не вярвай на всичко в сайта на Термо-клима. Затова ти давам японския сайт на Панасоник.
Имат по мощен от 228 питах онзи ден в пловдив
Не твърдя че разбирам от климатици. Карам на елементарни познания ако има в модела цифрата 9 или 12 се водя от тази таблица (средната клолона). Мисля че за някой от вас не е много точна но поне е ориентировъчна.
квадратура климатик / BTu / кубатура
до 18 7 45
22 9 55
30 12 75
45 18 115
60 24 150
Но това какъв по мощност климатик да си взема го оставям на продавача да си го смята.
Тази формула честно не я разбрах -прост фармацефт съм. Даден е и от по мощния модел CS-367XB2 такаче за хола ще е той. Цените не са проблем щом покрива претенциите миЦитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Аз се интересувам от екстрите на климатика- А мойте желания са :
1. Функция за самопочистване
2. Кислороден генератор
3. Йонизатор
Това че вкарва въздух от вънка не ме устройва понеже отсреща се отопляват на дърва и аз ще им дишам пушека или ще задръсти филтира със сажди.
Nocria-та я разгледах има функция за самопочистване но мръсотията остава в климатика в едни контейнери които на 6 месеца трябва да се почистват.Напомняне на GSM-а трябва да си правя че да ме подсети да ги изчистя. Panasonic CS -XE12 които имам в момента с Auto Cleaning Robot мръсотията се изхвърля през тръба навън от стаята и климатика
http://img105.imageshack.us/img105/3...argebd5.th.jpg
Засега съм се насочил към този модел CS-228XB Понеже отговоря на по-горе изброените ми желания.
Но съм отворен и за други предложения и без това още съм на ниво груби ремонтни дейности но до месец ще трябва да викам фирма да сложи заготовките на климатиците.
Между две 9-ки например може да има разлика от 1 kW в режим отопление - има такива с 2,5 kW, има и такива с 3,6 kW. Така че тези означения не трябва да са определящи.
За 15 м2 ти трябва климатик с 2,6 kW на отопление и CS-228XB се вмества добре.
За 22 м2 ти трябва климатик с 3,8 kW на отопление, така че си го избирай според това.
Fenko има пари не го мислете, ще се оправи.
Fenko- прочетох статията за самопочистването на Панасоника.Не ми стана ясно каква е тази вакуумна тръба,през която се изхвърлял праха навън? А какво става с финия прах,който цедката не успява да хване,и лятото,когато питата е влажна,се лепи по ламелите? Там как се самопочиства?
Както беше тръгнал, хубаво щяха да го "оправят" с 22ката в хола, че и по-малък щяха да намерят за спалните :-memnon Сред зима жена му щеша да му го чука в главата защо не топли като струва 3 бона :081:
Обяснявам последно на Fenko в най-общ смисъл ситуацията:
ТОПЛИ мощноста на машината а не колко струва! Мощноста се измерва във ВАТОВЕ и е дадена за всяка една машина като мин/номинал/макс при отопление и съответно при охлаждане(може да са доста различни). Гледа се НОМИНАЛА(той е даден при +7°, така че се взима предвид при -15° колко ще падне и се съобразява според нуждите)! За успешна климатизация се препоръчва от 50 до 100+ Вата на метър кубичен за жилищни помещения до примерно 100 кубика(после драстично се променя пропорцията на квадратура стени спрямо общ обем). 50Вата/м3 е за супер изолация, а 100Вата/м3 за помещения с големи очаквани топлозагуби(дори и повече се слага ако искаш машината в най-големия студ да не развърта вентилатора като турбина на МИГ29). Та средно 70 вата и от тук формулата която съм ти написал: модела ти е 22ка(някой марки го означават седмица, други мощноста на охлаждане), мощноста му е 2500Вата(отопление), делим я на 70Вата(средно) и намираме за колко кубика е = 35м3, делим на предполагаемата височина на помещението(2.7метра)=13квадрата! Благодаря за вниманието. Успех в избора :Drinks:
А я чакайте да ви питам нещо друго! Забелязвам,че някои по-евтини инвертори като HITACHI RAS/RAC-E14H2,MIDEA MSG-12HRI,PANASONIC CS/CU-RE12HKE и много други не толкова маркови,имат съотношение консумация-отдаване,близко или равно на обикновените сплит-системи! Например Мidea MSF-12HR.Та при това положение струва ли си човек да си купува инвертор само заради някъкви 10-15 процента икономия,а и ремонта им е по-скъп........?!Освен това ако се вземе малко по-мощен обикновен климатик,няма ли да затопля по-бързо,и съответно по-малко ще работи,тоест ще е икономичен,а и живота му ще се удължи,и в крайна сметка да е по добрия избор?
Да,в известна степен е така.Но инвертора има и други предимства,не само икономията на ток.Едното е ,че винаги има резерв от мощност,което е добре при ниски температури.Второ-спада при минусови температури на топлоотдаването е по-малък от този на обикновените.Трето-когато компресора работи в установен режим,това е при намалени обороти и шума му е по-малък.И не последно-когато си работи с намалени обороти ,износването му е по-малко.Нещо като при автомобилите-едно е да го караш с постоянни 2 500 об/мин,а друго е газ до дупка до 6 000,пауза и пак газ.
Избора е твой-да пресееш предимствата и недостатъците на единия и другия климатик и да се съобразиш с бюджета си .
Благодаря! Това с автомобилите е добро сравнение! Но когато караш един и същ автомобил по 2 различни начина! А при климатиците след като мотора на инвертора работи при по-щадящ режим,и имайки това в предвид,не може ли производителя да реши да си спести туй-онуй като материали и качество,та в крайна инвертора да не излезе чак толкова дълговечен? По-долу ще поместя нещо,което прочетох другаде,а между впрочем как да разбера кой инвертор е с бутален,и кой със scrool компресор?
Титла: Re: Дайкин, Фуджицу-инвертор или конвенционален
Публикувано от: dindo в 20.11.2008, 21:32
-----
Преди доста години,когато работех с Fujitsu, харесвах големите машини,защото бяха с бутален компресор.След като минаха на ротационни-трагедия.Замръзнали буци лед.Става дума за ON-OFF клими.С носталгия си спомням за едни 10-ки/инвертор,де/ с дистанционно с плъзгащи регулатори,вътрешното тяло от страхотна пластмаса/тип шагре/,външното в два нюанаса на сиво-пластмаса.Имам клиенти ,които още ги ползват.После влезнаха китайчюгите и всичко добро остана само мил спомен.Не си купувайте Fujitsu.Не и това,което се предлага от 3-4 години.Това си е мое мнение-на база доста богат житейски опит.Разбирайте го както искате!