Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Виш сега компресора като марка не е чак от катова значение при климатичната техника по важно е като цяло самия климатик как е направен.За мен като цяло копеланда е комрпесор номер едно за всички времена затова и в промишлената хладилна техника е най-исползван.Абе навлизаме в разговор от който няма смисъл във избора ти на климатик, по-горе ти казаха ако търсиш нещо евтино то мидея е твоя климатик ако търсиш някакъв компромисен вариант то вземи си някой конвеционален на някой марка която се е доказала.
Можеш да го направиш с климатици на марката CHOFU SERENO.Изключително висококачествени клими произведени в Япония и пригодени да функционират на минусови температури без проблем !!! Внасят се в българия директно от Япония ! Сайта на фирмата www.bgklima.com разработени са за скандинавските държави моят модел CHOFU е RA-1232pvu със тези машини ще намериш добро решение !И още нещо ! Дано да няма засегнати всичко е произведено в китай !!!!!!! иии почти всички са с един квалитет ! fujitsu toshiba mitsubishi general daikin бяха идеални преди 10 години стария материал !!! Сега в Бг само това chofu си струва лева ! Производството на CHOFU не изнесено в други държави до сега ! Това е сигурен показател че производитела държи на квалитета !
Това че не са си изнесли производството не ги прави най добрите климатици!Наистина не са лоши но за тези пари има доста по добри модели на daikin,general,toshiba.
Да но като е с изнесено производство качеството винаги пада . Новия модел на Fujitsu e много орязан доло горе само плазмата си заслужава. :)
Тъй, тъй, и японците като са си изнесли производството, сигурно машините им за вътрешния пазар не стават...
По-скоро говори, че за да е произведен в Япония и да идва на цената, подобна на тези, произведени в Китай, където трудът е по-евтин, вероятно параметрите му са не толкова добри. PVXU - ОК, ама другите...
ОК и какво им е на парамертите на другите че не разбрах
Нищо впечатляващо.
В Япония не правят климатици с COP 3,74 за 9-ка.
PXU няма климатик с COP над 4, PVU най-много е 4,16.
PVXU единствено е добър.
ti60 какво ще кажеш за Chofu RA-2833HV, машина с СОР-5,52 и заемаща престижното 6 място в класацията ECCJ или пък за Chofu RA-2530PVX заемащ едва 38 място с СОР 5,60 и това им е върхът в Япония? Да произведени са в Япония и какво от това. А за европейските модели даже не ми се говори те са с жалки показатели и космически цени.
Абе има защо fijitsu-General да са най продавани в Япония.
Както и мерцедеса да е най продаван в Германия :))
TIMBERLAKE в грешка си. Най-продавани от няколко години са Национал след тях Дайкин, Тошиба и Мицубиши, за Фуджитсу няма данни. Това е според Eakon.jp
Несам съгласен какво му е лошото на коп 4,16 при цена 1715 лв на МЕ или fujitsu са по добри . Атова че е правен в Япония само е гаранция за дълак живот на климатика и без проблемна работа несам казал че е с най добри показатели . Но не всичко е както е на книга в действителност нештата са др.
Точно за това говорех, че не е всичко книжка и много пъти съм го коментирал в този форум.Правил съм си доста тестове с отваряне на две различни по марка машини от кашоните, еднакво връзване с почти еднакви на книжка показатели, при еднакви условия, разликата е угромна.
blue1 Ако незнаеш няй-продавания модел в япония и получил награда за това е Fujitsu-general Nocria.
Но това е само един модел. Блу говори за цялата гама на дадена фирма,а не за един модел.
Съгласен съм.Не казвам че fujitsu-general са номер едно в климатичната техника,но като цена и качество се нареждат сред фаворитите.И според мен дайкин и тошиба са най добрите ама митсубишито според мен доста са си прехвалени а не са това което трябва да са на тази цена.
Аз мисля,че всички тези марки са добри.Важно е да намериш "твоя си " климатик.Всяка марка ще има своите фенове със своите доводи за това,че е добра.
Иначе щяхме да караме само мерцедес и BMW. Ама аз съм със Субару .Щом измених на 15 год.любов с Хонда,значи съм открил "моя" автомобил. Предполагам и с климатиците е така.