Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
ZK22X - 1300 лв.
Вземи си DS22T или DK22T. На отопление са 2.5 (0.3 - 4.7) kW за разлика от ZK22X - 2.2 (0.5 - 3.6) kW. Цената им е съвсем малко по-висока и си струва разликата - 1450 лв.
А може и ZK25X (1450 лв) - малко по-мощният събрат на този, който си беше избрал.
Но така, както го описваш, може и ZK22X да се справи, но по принцип е слабичък.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
ZK22X - 1300 лв.
Вземи си DS22T или DK22T. На отопление са 2.5 (0.3 - 4.7) kW за разлика от ZK22X - 2.2 (0.5 - 3.6) kW. Цената им е съвсем малко по-висока и си струва разликата - 1450 лв.
А може и ZK25X (1450 лв) - малко по-мощният събрат на този, който си беше избрал.
Но така, както го описваш, може и ZK22X да се справи, но по принцип е слабичък.
Благодаря ти.Лошото е,че парите които мога да отделя за климатик + монтаж са 1500 и нито стотинка повече :( Сега загледах това ASHA 12 LGC - Inverter, което и колежка преди мен е харесала.На отопление е 4.0 (0.9 - 5.6). Малко по-неикономичен е от саньото,но пък,то пълно щастие няма. COP му е 4.12 . Интересно каква разлика би дал като сметка сравнение с панасоника ми с COP 4.41? Надали има как да го сметна?
1485 лв с монтажа (тук нямам проблем, защото ще се монтира на неостъклена тераса,т.е. монтажа ще влезне в графата "стандартен") . Само едно не мога да разбера..На сайта на продавача над моделите на General, седи гордо логото на фуджитсу. Доколкото имам информации фуджитсу са доста добра марка за климатици. Само не мога да разбера това "климатични инсталации Fujitsu General LTD - марка General" всъшност какво означава. Аз Фуджитсу ли си купувам,или нещо с лиценз на фуджитсу???
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Fujitsu = General.
Fujitsu = General=Fuji
Цитат:
Първоначално публикувано от pljox
Благодаря ти.Лошото е,че парите които мога да отделя за климатик + монтаж са 1500 и нито стотинка повече :( Сега загледах това ASHA 12 LGC - Inverter, което и колежка преди мен е харесала.На отопление е 4.0 (0.9 - 5.6). Малко по-неикономичен е от саньото,но пък,то пълно щастие няма. COP му е 4.12 . Интересно каква разлика би дал като сметка сравнение с панасоника ми с COP 4.41? Надали има как да го сметна?
1485 лв с монтажа (тук нямам проблем, защото ще се монтира на неостъклена тераса,т.е. монтажа ще влезне в графата "стандартен") . Само едно не мога да разбера..На сайта на продавача над моделите на General, седи гордо логото на фуджитсу. Доколкото имам информации фуджитсу са доста добра марка за климатици. Само не мога да разбера това "климатични инсталации Fujitsu General LTD - марка General" всъшност какво означава. Аз Фуджитсу ли си купувам,или нещо с лиценз на фуджитсу???
Добра машина,не дава дефекти,но зимата е малко шумен компресора.Като вдигне обороти и вие,квичи.Но цена качество машината е перфектна.
Моля, използвай бутона за редакция.
Здравейте,какъв климатик да взема за две стаи общо около 18кв.м,като той ще се ползва основно за охлаждане и в преходните сезони за отопление.Бюджет до 1000лв с монтажа,просто не мога да измисля ништо.
Мидея от серията "Верту" или японска машина втора употреба!
ivo i за 18квадрата до 1000лв. няма какво да се чудиш това е твоята машина
http://www.bulclima.com/bg/product/33-ash-12-ub.html
Благодаря,аз се бях насочил към Fujitsu ASY-12USB http://www.dekom.bg/index.php?page=p...7efbc5337,но като ,че ли са еднакви машини.
еднакви са но трябва все пак и за сервиза едно на ум да имаш.Големите магазини предлагащи всякаква техника не се славят с добър и бърз сервис.
Здравейте, в процес сън на търсене на подходящ климатик за дома.
И попаднах на този форум.
Апартамента е ново строителство тухла,алуминиева дограма, първи етаж, под апартамента са гаражи, две от стените външни, дали е саниран при строителството едва ли, аз същото не сме го санирали. Стаите са стандартна височина около 2 метра и малко високи
Говориме за апртамент който е около 80 кв.м. Искам да отоплявам площ от около 40 кв.м. Пари до около 1500. И също от това което чета споменавате за 9ка 15ка 12ка, къде мога да го прочета това нещо когато чета за параметрите на даден климатик.
Благодаря :)
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
I I
I трапезария / врата за друга стая
входна врата I I
------------------ ----------------------------------I I_______________
I
I
I
хол I
/ врата за балкон - външна стена
I
__________ ___________________ I
I I
I I
бан I кухня I
I I
I ___________________________________________I
външна стена
Искам да сложа климатика в хола, това цялото пространство може би е по-малко и от 40 кв.м