Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
dgenov-никъде не съм казал,че Дайкините ще са по 339.Просто давах пример за реномето на производителя.И да,може да се каже,че тази цена е нормална за този климатик.На едро цените там в Китай са по 150-200 лв.По какво се различава читавия от нечитавия климатик? Да,бих си го купил за тези пари,ако нямам повече и не очаквам КОПове 4,5 и шум 20dB.
Ммитак-тези новите серии не знам как са с електрониките и заглушителите,които едва ли имат за тая цена.
Митко 414-понеже се познаваме в КиК Сервиз,на тия новите по два за 658 им са много скапани платките,както казва и Нако-бако.Дори и с нови платки пак дават много дефекти,а още не са работили,дет'са вика.
Цитат:
На едро цените там в Китай са по 150-200 лв.
Цифрата си я познал,но не и валутата.
На едро цените на Грее,Мидеа и другите от този калибър са от 160-170$ нагоре.
Така че в момента това е изчистване на складовете и спешно освобождаване на пари.
В момента в Домо има Грее 12-ка за 339лв,ама дали е хубав нямам представа,май почти на всякъде има промоции
Здравейте,момчета!
Искам да ви помоля за компетентно мнение за климатик Daikin
Спрял съм се на тези два модела и се чудя кой от двата да отнасям за стайче 24 квадрата,и който ще се ползва предимно за отопление!
Та ето ги въпросните модели: FTX 35 GT и FTXS 25 G :)
Аз клоня към FTXS-а заради по-добрия COP,но това ще кажете Вие дали е по добрия избор и дали ще може да отоплява както трябва при минусови температути без да му се взима душицата.
Благодаря Ви за компетентните отговори!
Ако стайчето ти е с добра изолация или е отоплено от добри комшии,може и да се справят,но на ръба на възможностите си.
Сложи си FTXS35G за да не съжаляваш после.24м2 не са стайче,а цяла стая
FTXS35G. Несравнимо по-добър е от другия. И ще ти топли. Но за по-сигурно е добре да кажеш повече за помещението-височина, ориентация, изолация и т.н.
Привет!
Да вкарам повече яснота по темата ви давам подробна информация: Изложение-югоизток,PVC,тухла,изолация,размери 5,30х4,10х2,55 като в стаята ще се спи!! Ако предложите друга машинка,която е тиха и надеждна няма да е проблем,но да се вместя в рамките на 1500-1700лв.
Забравих да спомена,че подов не ми върши работа,защото няма къде да го монтирам!
Още веднъж благодаря!
В рамките на 1700 се съмнявам дълбоко, че ще си намериш горния Дайкин. Цената му е около и над 1850 лв. без монтаж. Според мен ще е добре да обърнеш внимание на Фужицу 12LGC-хубав климатик, без екстри,но с всичко необходимо, икономичен, достатъчен, тих, на цена без конкуренция-1200-1300лв. Може и друго Фужицу 12LDC- също много добър, с плазмен филтър, но по-скъп-1750-1800лв. Можеш да ги видиш тук: http://v-clima.com/prod.php?id=15 и http://v-clima.com/prod.php?id=5. И двата ще ти свършат работа, помещението не е високо ще ти е топло с тях.
здравейте. и на мен ми предстои покупка на климатик и съм се спрял на ФУДЖИТСУ ДЖЕНЕРЛ 12LGC.проблема е че в нашия град(кюстендил) има една фирма която е представител на "булклима" -официалния вносител на фуджитсу и ми предлага климатик ЖДЕНЕРАЛ 12 LGC на цена от 1480лв. с включен монтаж и 2 г. гаранция. и друга фирма ,май " отцепник" на първата която ми прдлага ФУДЖИТСУ 12LGC на цена от 1550 лв. и 3г. гаранция.като чета по форума и ф поста преди мен хората говорят за цени на ФУДЖИТСУ 12LGC от 1150 до 1250 лв. без монтаж + монтаж ,при нас е мисля 150лв. това си е доста разлика . та въпроса ми е защо има такава ралика в цените при един и същи модел ,а и ДЖЕНЕРАЛА е по-евтин от ФУДЖИТСУТО с 70 лв. абе с една дума струва ли си да изчкам за тзи разлика в цените, то студа и дебелия сняг който падна вчера май ще са последни.благодаря предварително за съветите.
3 години гаранция не е за изпускане.
Фуджицу-09ЛДЦ или Панасоник TE 9 HKE- кое е за предпочитане?Цените са сходни.
Здравейте колеги
Предстой смяна на климатик в един офис.
Параментрите на помещението са: 20кв.м, височина 2,50мт.,без изолация, изграден от алуминиева дограма и отгоре окачен таван.
И преди да попитате за другите параметри, бързам да уточня че офиса се намира във вътрешността на едно голямо хале.
Това хале е високо 15 мт, цялото остъклено(дограмата е на 30 години може би и е желязна).
Лятото се напича много, а пък зимата си е студено.
Та въпроса ми е каква големина климатик да избера и другото по важно,дали да е инвертор или обикновен конвенционален тип.
Попаднах на едно Fujitsu ASY-12USB, което казват че е конвенционално с COP 3,85 и на цена от 850лв без монтаж.
Как ви се струва?
като ориентир да кажа само че досега имаше една Мидеа, 12-ка, която работи 6 год., но когато навън ставаше мн студено, си пускахме и иедна духалка , та да ни постопли както трябва.
pas, за аномалиите в цените към днешна дата и по региони, зависи от "ситуацията" на търговеца.
- ако си намериш в друг град по-тънко -взимай, но първо провери по местоживеене кой ще ти го монтира и сервизира!
- гаранцията си е гаранция, "колкото повече, толкова повече" - Мечо Пух :)
- 12LGC си е е 12LGC каквото и да пише на панела
- ако го взимаш за отопление, изчакай септември да стане и тогава тръгни на "лов" -цените ще са ниски/моделите ще са нови/други(не се знае) и т.н. успех :Drinks:
akula, Какъвто и конвенционален модел да вземете при ниски външни температури пак ще пускате духалката.
Вероятно сте свикнали вече за 6 години да пускате духалка, затова при ниския заделен бюджет в случая ми се струва, че е правилно да се купи отново модел на същата марка. Дали да е 12-ка или 18-ка си го изберете по това дали по-голямата сила на вентилатора няма да е проблем за някои от работещите в офиса.