Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
За 900 лв няма хубав инвертор, този си запазва много по-добре параметрите при ниски температури от който и да е евтин инвертор. Според мен е най-доброто решение. Доказано топли при ниски температури, особено пък 30 м3 стая - това е някъде 10 - 12 м2.
а може да се замислиш евентуално за Fuji Electric RS-12UC също конвенционален, също идеален! :)
ти какво ще кажеш по въпроса deian?
За тези пари MIDEA MSG 09 HRDN1 700лв без монтаж.
Ако ще е китайски (MIDEA), май е по добре да си е MSV1-09HRN1 - около 700 лв. с монтажа...
Цитат:
Първоначално публикувано от mitaka0648
трябвали да е инверторен за да топли? Или те са само за икономия на ел.енергия? Незнам
Категорично НЕ.Това НЕ се отнася и за топленето и за икономията.Разликата в цената е огромна.Икономията от 5-10-15 лв е пренебрежимо малка спрямо разликата в цената.Мое скромно мнение.Един климатик се ползва около 5-6 месеца в годината.60лв на година икономия спрямо 500-600 лв разлика-прави си сметката.
Кажете нещо за sharpAY/AE-XP12GHR, май ще си вема такъв за 22 кв.помещение.Имам LDC12 и сам доволен са мисля да разнообразя с шарпа.
mitaka -послушай deian -това е идеалният вариант за теб -перфектен е модела и вече е под 1000 лева.
А колегата lavsho не му ли е малко неудобно да сравнява Дайкин с Мидея,на мен ми стана неудобно като го прочетох само...
Съгласен съм и с мнението на naidenov69,когато съпоставиш качествен конвенционален и качествен инвертор разликата в цената е близо 1000 лева и от икономия трудно ще се избие,но все пак инвертора си е по добър, има си и доста екстри...интелигентен е и трудно могат да се сравняват...
Що бе, Румба,кво й е на Мидейката? Сега lavsho и Найденов69 ще ни убедят(по-точно ще се опитат) колко е добра китайката...
Реших ште взема климатика Daikin FTYN25G,който deian ми препорача
mitaka -изобщо не се притеснявай-ще останеш доволен...
Ванко -виж сега- аз преди години имах един Москвич (руска сглобка) зестра ми го дадоха с жената беше комплект :-memnon...та гореше над 10 на 100 ..обаче как вървеше ..нямам думи- копаше асфалта ти казвам страхотен автомобил..абе въобще машина си беше ,продадох я на 18 години беше и още ме е яд да ти кажа...
Та се намериха инженерчета дето все ново и ново измислят-хидравлично окачване ,хидравлики на волана,въздушни възглавници,АБС-и..инжекциони..електроники и компютри под седалките ...Като се развали ходи я оправяй..Друго си беше москвича-свещи ,карбуратор и газ до ламарината....май се отклоних от темата моля да ме извините..разбра ме нали... :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Що бе, Румба,кво й е на Мидейката? Сега lavsho и Найденов69 ще ни убедят(по-точно ще се опитат) колко е добра китайката...
Никого не убеждавам.Всеки е чорбаджия на джоба си.Просто споделям моя скромен опит на потребител на евтин климатик.
невена666 мини на другия форм за фуджитсо написал съм ти нещо
Помогнете при избора за климатик и двата са подходощи за моето помещение,но се чудя кой от двата да купя и кой ще харчи по-малко ток в лева на месец чудя се между PANASONIC CS/CU-E12JKE-3 и FUJITSU GENERAL ASYB 12LDC plasma и двата са 1599лв
Кой според вас е по добре да купя
Цената за Fijitsu-то е без монтажа, за Панасоника не съм сигурен.От прочетеното във форума Fijitsu са по-добър избор от Panasonic и специално този модел на Fijitsu е добър избор.
Според мен и двата климатика са хубави.
Панасоника е 2009 година модел и има много хубав прахов филтър.
Фуджито е по стар но е минал 2 зими и е пушка има и плазмен филтър.
За мен по важното е фирмата която го монтира да е читава.