Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
Национала е с по-ниска мощност. Не прави компромиси щом имаш възможност. Тошибата е най-добрият климатик из тези които си харесал.
Цитат:
Първоначално публикувано от zapaden
Приятел, не се засягай, но машинката която препоръчваш е на светлинни години от коментираните в тази тема.
Цитат:
Първоначално публикувано от hotblooded
Това са Климатиците!
Националът е страхотен също, само че този ти е малък.
И пак PDR-ът е най-добрия избор в случая!
Обаче помисли за друга фирма, нещо на тези цените никак, ама никак не ми харесват :016:
Откъде си?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Откъде си?
Бургас, сайта на тази фирма го гледам информативно, утре тръгвам по офисите да разпитвам "на живо"
Ако имаш чупки и място за монтаж,а и да не се лъжат един-друг като работят заедно и два климатика е вариянт.Пък и в преходните сезони или мека зима/не дотам топло лято ще използваш само единия.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
технологичен проблем. Аз съм на обратноти мнение за двата климатика-винаги е по-добре,по-тихи са,по-висок коп,ако се повреди единия все втория ще поработва и т.н.
идеята ти е страхотна , но не и в конкретният случай много е малко помещението за презапасяването което искате а и човекът каза ,че не иска кой знае какви температури пък и тошибата която съм маркирал ме съмнява 20 години дасе развали,ако не я монтира някой кофражист разбирасе
Здравейте,
Предстои ми избор на климатик за отопление на хол 28 кв.м. + 5 кв.м. коридор в нова кооперация с изолация, но 2 външни стени(отдолу и отгоре се отоплява). Бюджета ми е 1500-2000лв и очаквам да подържа 20-21 градуса.
Засега обмислям следните вариянти :
http://www.toplo.eu/klimatik.php?pro...8¶meters=2
http://www.toplo.eu/klimatik.php?pro...0¶meters=2
http://www.toplo.eu/klimatik.php?pro...4¶meters=1
Моля да ми препоръчате подходящ модел :help :help
Никой от трите! Дано не те разочаровам. Най-малко пък Daikin FTX35G. Само Панасоника горе-долу се доближава до необходимата ти мощност.
33 м2 са си това и си точно за Nocria AWHZ 14 LB, 2580.00 лв. С МОНТАЖ.
Ако е много казвай, но това е най-доброто за тези пари и като мощност. Реално идва към 2350 лв само климатика.
Няма да станат.Тука ти трябва машина с номинално отопление над 5.5 Кв, имаш към 80 и повече кубика помещение.А, deian ме изпревари........... :)
За такова помещение вече е дъвкано няколко пъти:
-На първо място естествено Нокрията,а ако трябва да се вмъкнем в бюджета - Дайкин FTYN50F :)
Благодаря за бързите отговори :)
2500 наистина ми идват малко в повече. Дали съществува някаква читава алтернатива до 2000 освен Дайкин FTYN50F?
Не, но можеш да побързаш за Кредит енергийна ефективност, някой банки удължиха до края на януари и с отстъпката Нокриата ще ти излезе към 2000
Цитат:
Първоначално публикувано от dimoz
Благодаря за бързите отговори :)
2500 наистина ми идват малко в повече. Дали съществува някаква читава алтернатива до 2000 освен Дайкин FTYN50F?
sap-dk36u и машина и цена в 10 ката
Марка: SANYO-Japan
Модел: SAP-DK 36 U(W)
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0.3-3.6-3.8kw
Отопление: 0.3-4.5-5.7kw
Консумация: 1.03-1.17kw
СОР: 3.85
За кадратура: От 25 до 35 кв.м.
Посочената минимална квадратура е желателна на отопление, а максималната - на охлаждане. Квадратурите са при стандартна височина на стаите 2,60 м.
Описание:
ХИПЕР ИНВЕРТОР.Нормална работа при -20С.Произведен в Япония.Мощен,икономичен и с много ниски нива на шум.,I FEEL функция(където стои дистанционното там мери температурата и изпраща сигнали към вътрщното тйло).Йонизира въздуха, за да се чувствате добре и удобно С новата система за филтри и UV лампа за бактерии и вируси- идеален за чувствителна среда н.р докторски кабинети и операционни, както и за всякакви други комерсиални пространства. Елегантен дизайн и чисти линии.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
:ole
l Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
Марка: SANYO-Japan
Модел: SAP-DK 36 U(W)
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0.3-3.6-3.8kw
Отопление: 0.3-4.5-5.7kw
Консумация: 1.03-1.17kw
СОР: 3.85
За кадратура: От 25 до 35 кв.м.
Посочената минимална квадратура е желателна на отопление, а максималната - на охлаждане. Квадратурите са при стандартна височина на стаите 2,60 м.
Описание:
ХИПЕР ИНВЕРТОР.Нормална работа при -20С.Произведен в Япония.Мощен,икономичен и с много ниски нива на шум.,I FEEL функция(където стои дистанционното там мери температурата и изпраща сигнали към вътрщното тйло).Йонизира въздуха, за да се чувствате добре и удобно С новата система за филтри и UV лампа за бактерии и вируси- идеален за чувствителна среда н.р докторски кабинети и операционни, както и за всякакви други комерсиални пространства. Елегантен дизайн и чисти линии.
Ало, Термо-клима, моля затворете телефона, не търсят вас...
...дори да има "тройная" изолация...
От саньо има само извънбюджетни предложения за него като: SAP-DS45T2(N) или SAP-DK56U2 ...освен ако не забраните на температурите в неговия град да падат под 0 градуса през зимата...
ето каква термо клима http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=246, поне да се бе постарал да поправиш грешката-вътрщното тйло от сайта на термо клима
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
l
Ало, Термо-клима, моля затворете телефона, не търсят вас...
каква термоклима те подгони пък тебе