Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
Здравейте,
Разгледах огромното количетво теми за климатици и мисля, че се ориентирах.
Бихте ли ми помогнали в избора на климатик за стая с размер 3.30м/5м, височина 2.30м.
Ново строителство, изолация отвън, пвц дограма, последен етаж
Повече ще се ползва за охлаждане.
Много ми допада Daikin АТXS25E, но не знам дали няма да е малък.
Колебая се дали да не избера Daikin FТX35G или Fujitsu ASYA12LGC заради по голямата мощност.
Моля за вашите мнения, може и на ЛС
Благодаря предварително!
pif22, Аз като собственик на ATXS25Е ще кажа, че не съм доволен от тази грешка на дайкин.
Biro, благодаря за отговора, започнах да се обърквам :( , това ми беше фаворита до момента.
Ще се надявам на още съвети и понеделник ще взимам, че не се търпят тези температури
взимай си 35-ца и не се притеснявай..... няма да има проблеми, но 25 малко може да е малък въпреки че не споменаваш къде, за какво, дограма....
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Може и ATXS но 35ица.
И дано да случиш на монтажници и екземпляра ти да е транспортиран внимателно :) . Като го купиш кажи зимата дали тресе външното тяло.
Мерси за всички мнения, ще взимам FTX35G поради добрата цена.
Другата седмица ще го монтират и ще дам отзиви
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от pif22
Мерси за всички мнения, ще взимам FTX35G поради добрата цена.
Другата седмица ще го монтират и ще дам отзиви
Баба разправя, "S" да има в името за да топли :RTFM:... суеверия некакви... Ама и кой да я слуша! Пък и по евтинко излиза /засега/.
П.С. Не избързвай с отзивите - изчакай зимата!
Препоръчайте климатик.
[img width=568 height=600]http://kachi-snimka.info/images/arx1280216953a.JPG[/img]
дайте съвет,става въпрос за трапезарията
на снимката се вижда свързана е с бокса,терасата е остъклена с ал.дограма,бокса е с пвц,еркера е с пвц,по принцип зимата държи 18 градуса и в най големите студове.
Въпроса е какъв климатик да избера,за сега в спалнята съм с МИДЕА-нискотемпературна 12-ка,3-та година не съм имал проблем,препоръчайте какво да взема и какво ще е най ефективно.Благодаря предварително
Най добре е да се огледа на място всичко...пиши на лични откъде си и тел. за връзка.
lakarimas Ако не ти се дават толкова пари за DAIKIN и този ще ти върши работа:
Бъди тарикат - премести мидеята в трапезарията,а в спалнята си сложи истински климатик....
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Бъди тарикат - премести мидеята в трапезарията,а в спалнята си сложи истински климатик....
ДА има го като вариант,но от модеята съм доста доволен,2 зими се топля на нея,а всички знаете последната зима какви студове бяха,а мидеята MSF 6-12AR .Имам вариант да си взема и още 1 такъв.
Мисълта ми е нещо за макс 1000 лв да ми предложите,нензнам какво ви е мнението за мидеята/аз съм страшно доволен от този модел,никога не е замръзвал и не съм имал проблеми с него/,аз лично нямам наблюдения от друга марка,но каквото и да взема искам да е на 100 % за отопление,не да замръзва.
за макс 1000 лв - Fujitsu General 12 LGC - примерно в момента в Практикер е на промоция за 999 лева
Колкото повече чета във форума, толкова по-трудно ми е да избера климатик... Моля за помощ!
Интересува ме марка и модел, мощността после ще се гледа /9 или 12-ка/. Това което ме интересува е пречистването на въздуха - йонизатор, фотокаталитичен филтър, плазмен филтър. Ще се ползва в стаи където се спи /включително и детска/ и искам да вади "кристален" въздух , по-чист отколкото ако го няма климатика. Става въпрос за инвертор. Цена до 1500лв /без монтаж, за 9-ка/. И с минимален шум на вътрешното тяло. Забравих друг важен момент - филтрите да подлежат на лесно и евтино почистване /не да се заменят с нови през половин година/. А ако не съм и нахален в исканията си - да не се разваля /имам предвид по-качествен/.
Не мога да направя разлика между йонизаторите на различните марки - кое дава по-пречистен въздух:
- йонизация чрез УВ лампа;
- йонизация чрез минерал /титанов апатит или турмалин например/;
- йонизация чрез електричество /ел.статично/;
Всичките ли йонизатори водят до увеличаване на озона в помещението или само във вътрешното тяло на климатика?
Нещо клоня към стандартен инвертор на Митсубиши Хеви, но ми се струва, че на новите Панасоник /LKE серията/ пречистващата система е по-добра. На други марки рекламите също звучат добре но инвертор на цена около 1000 лв. не мисля, че ще ме топли дълго време.
Моля за предложения и отговор на въпросите ми по-горе.
П.С. Става въпрос за три климатика за отопление и охлаждане в помещения 2х15м2 /спални/ и 1х25м2/хол с бокс/ с изключително добра топлоизолация.