Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
   Цитат:

Първоначално публикувано от ivanpet  
 здравейте, след като друга в другата секция ми помогнаха за избор на ТВ (взех lg 42ld750) сега идва ред на климатици.

Дано не си лют фен ма марката LG,и да държиш и климите да са от същата марка.Даваш 3 стаи-те свързани ли са,как са, има ли преходна?И гъвкав бюджет при тебе, какво ще рече-защото и при 800лв. имаме съотношение качество- цена както и при 2500?
   Цитат:

здравейте, след като друга в другата секция ми помогнаха за избор на ТВ (взех lg 42ld750) сега идва ред на климатици.

Целта е да се отопляват 3 стаи - 22кв, 11кв, 10кв всички на 2.55, има външна изолация и пвц дограма, като цяло слънце не влиза много. Охлаждането не ми е много важно (топлолюбив съм дори и при 30+ C). Бюджета е гъвкав, т.е се търси добро съотношение цена/качество. Друго важно нещо е да не бучат много, тъй като искам да мога спокойно да спя при пуснат климатик.

22кв.м. - този http://www.sofclima.com/page.php?n=65193&SiteID=687
11кв.м. и 10кв.м. - два от този http://www.sofclima.com/page.php?n=65195&SiteID=687
Щом не си посочил бюджет предложих най-доброто и доста скъпо.
   Цитат:

Първоначално публикувано от diksanal  
  Дано не си лют фен ма марката LG,и да държиш и климите да са от същата марка.Даваш 3 стаи-те свързани ли са,как са, има ли преходна?И гъвкав бюджет при тебе, какво ще рече-защото и при 800лв. имаме съотношение качество- цена както и при 2500?

Не дъжа да са ЛГ (даже по това, което прочетох по-добре да не са). Стаите са отделни, всяка с врата към коридор, иначе са от една и съща страна (т.е може с общо тяло (и такъв вариант ми предложиха)). Каквото гледах по стандартните магазини има голям избор около 1200-1300лв (може би това е средния клас, не съм запознат), така че някъде там ако има прилични предложения ще е супер.

@gnf - тези са доста скъпички, може би нещо в средния ценови диапазон предпочитам
   Цитат:

Не дъжа да са ЛГ (даже по това, което прочетох по-добре да не са). Стаите са отделни, всяка с врата към коридор, иначе са от една и съща страна (т.е може с общо тяло (и такъв вариант ми предложиха)). Каквото гледах по стандартните магазини има голям избор около 1200-1300лв (може би това е средния клас, не съм запознат), така че някъде там ако има прилични предложения ще е супер.

@gnf - тези са доста скъпички, може би нещо в средния ценови диапазон предпочитам

22кв.м. - този http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_94.html - 1549лв.
11кв.м. и 10кв.м. - два от този http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_20.html - 939лв.+939лв.
  Здравейте,
Имам апартамент с 3 стаи:
13 кв.м. = 34 куб.м - северно изложение, една външна стена,спалня
15 км.м. = 26 куб.м - северно изложение, една външна стена,трапезария+кухня
15 кв.м. = 39 куб.м - южно изложение, една външна стена, детска

Апартамента е тухлен, с вътрешна изолация, PVC дограма с K-стъкло. 9 етаж. гр. Габрово
Климатиците ще се ползват предимно за отопление, пък за охлаждане - колкото толкова.
Какво бихте ми предложили за 3000-3500 с монтажа.

Аз лично за сега си мисля да взема 3 броя Fujitsu ASHA12LGC, но може би греша.
  То и 9LGC ще ти е достатъчен.
  Има ли нещо по-добро от 12LGC (с подобна мощност) за около 1000лв ?
  Според мен няма,по добрите са над 1500 без монтаж.Например 12лд или даикин.
   Цитат:

Първоначално публикувано от smoky  
 Има ли нещо по-добро от 12LGC (с подобна мощност) за около 1000лв ?

Има...японски климатизатор, втора употреба......
  Климатика не е за мен, а бъдещите собственици не искат и да чуят за втора ръка. Стаята е 18м2, 44м3 две външни стени и последен етаж. Кое е по удачно - 9LGC или 12LGC ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от smoky  
 Климатика не е за мен, а бъдещите собственици не искат и да чуят за втора ръка.

За радост има доста разумни хора.12 LGC или 09 LDC.
  Значи ще е 12LGC, LD-то идва скъпичко. :Drinks:
  Здравейте,

Живея в град Русе, който през зимата вижда доста ниски температури. Стаята, за която ми трябва климатик е 48м3, със северно изложение, като прозореца на северната стена е 5м2 ПВЦ дограма. Бюджета, с който разполагам е 1500лв. Препоръчайте ми няколко модела климатици както и фирма изпълнител. Благодаря предварително.

ПС
Забравих да спомена нещо важно - в стаята се спи, така че ми трябва тих климатик.
  Fujitsu ASYB09LD
Daikin FTXS-G... може би 35-ца е по-добре.
Daikin FVXS25G
   Цитат:

Първоначално публикувано от Николай Стефанов  
 Привет, колеги!

Необходима ми е помощ в избора на климатик.Набелязал съм следните възможности:

1/Тошиба RAS-B10SKVP-E/RAS-B10SAVP-E
2/ Дайкин FVXS25F/RXS25G
3/ Фуджицо ASYB09LDC plazma
4/ Шарп AY-XPC09JHR
5/ Митсубиши MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VA

Климатика ще е в спално помещение с обем 40куб.м, ПВЦ дограма , две външни стени юг-запад. Основното ми изискване е комфорта при използване на машината и най-вече тихата и работа.
Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми.

Нека гласуването започне сега :help

Имам чувството, че съм жертва на заговор :) :081:, Тошиба та Тошиба :))

Добре, нека да е Тошиба, но сега си мисля защо да не е RAS-10PKVP-E/RAS-10PAVP-E :)

От това, което чета и разбирам последната е по-добра за преходните сезони, в каквито основно ще се ползва.По отношение на шума на вътрешно и външно тяло не намирам разлика.

Колегата Edit 1 беше писал, че на режим Auto Fan скороста на вентилатора имала още три нива под Low.
Бих желал да го помоля да обясни малко повече.

Моля притежателите на двата климатика за мнение.