Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 75
Like Tree3Одобрявам

Подов климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Подов климатик

granity, в режим охлаждане подовия дайкин отваря долния клапан САМО ако зададената температура и тази в стаята е с висока разлика (мисля че беше 5 градуса), при нормална работа долната клапа е винаги затворена, няма нужда да я затвяряш.

avast3, японците както казваш живеят в много малки кутийки, в Токио например жилище над 25кв. е лукс. Там дори имат обща кухня със всякакви готварски уреди в сградата за да спестят място. Няма как подовия климатик там да е номер 1.
    Ако няма място пред подовия климатик поради наличие на мебели може да се ползва само горната клапа и пак топлия въздух се издухва на около 60-70см от пода и затопля площа до тавана по-ефективно.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

biro,Като отвориш капака на вътрешното тяло има едно лостче горе в дясно и съответно е написано в инструкцията -превключвател за отвеждане на въздуха.Тоест ти и сам може да му зададеш от къде да духа.В едното положение духа само от горе.За това говоря.Ползвам същия модел като теб.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз го знам това превключвателче, но не ми стана ясно ти защо в режим на охлаждане спираш долната клапа като тя така или иначе не отваря (освен ако нямаш голяма разлика в зададената и стайната температура).

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от granity
    Тук си задавам въпроса: "Какво се опитва да направи подовият климатик, в режим на охлаждане?" И като се замисля, май същото, като стенния при отопление.

В режим охлаждане аз затварям долната клапа на Дайкина а на горната жалузите се обръщат да работят максимално на горе към тавана.Дори си мисля ,че това японеца си го бе написал в упътването.
    Исках да кажа, че подовият също се опитва да "Оспори всякакви физични закони и гравитация", както казва brio.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И защо мислиш така? Ти не ходиш по тавана лятото за да чакаш да стигне хладния въздух до там При положение, че хладния въздух излиза на 60-80см. от пода в посока напред и нагоре при ъгъл примерно 45 градуса то на 1 метър срещу климатика хладната струя е на височина около 1.50-1.70м от пода, което е напълно достатъчно да се охладиш (освен ако не спиш на легло на 2 или 3 етажа)

П.С. И зора на климатика е когато отплява, защото разликата между външна темп. -10 и вътрешно задание 24 е 34 градуса, а в режим охлаждане външна 38, вътрешна 25 разлика 13 градуса. Всеки евтин климатик може да охлажда, по-важното е как топли.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2008

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Хм и те са крали май от Дайкин дизаина,явно е много добре проектиран

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Чак пък много добре проектиран за MFA-12HRDN1 едва ли е, но има по-добри характеристики от инверторната 12-ка високостенен сплит на същата марка и определено е много по-добър избор за същите пари от онзи фалшив модел LGC на Fujitsu.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    определено е много по-добър избор за същите пари от онзи фалшив модел LGS на Fujitsu.
    Ха, това е интересно изявление. Да видим колко хора ще го възприемат.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    и определено е много по-добър избор за същите пари от онзи фалшив модел LGS на Fujitsu.
    Ще обясниш ли какво точно искаш да кажеш? Не съм в час с тази техника. Да не би да има вероятност да са ми пробутали някакъв "LGS", вместо "LGC"?

13. mce
    mce е офлайн

Тук е от
    Jan 2011

Здравейте!

Искам да сложа подов климатик, но ме притесняват следните три въпроса:

Имам бебе, което тепърва ще прохожда - подовият от една страна е супер, защото ще му топли повече, но пък вероятността да пуска разни предмети вътре ме притеснява.. Въпреки, че почти се бях навил за Дайкин, в една тема за техните подови тук във форума пишеше, че все пак по-тънки предмети могат да бъдат набутани. Та, някакво сравнение в това отношение ако може - има ли модел на друга марка, при който би било още по-трудно пъхането на разни предмети?

Фатално ли е ако пред подовия климатик има маса и столове в непосредствена близост (далеч под препоръчителните 2 м)? Има ли възможност хоризонталната струя да бъде насочена леко по диагонал - в тоя случай проблемът ще е решен при мен, и кои модели го предлагат като опция?

Вярно ли е, че подовите вдигат повече прах?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

За бебето и предметите е напълно възможно да ти пусне нещо вътре, но по твоята логика да не си купуваме коли, защото някой може да ни ги блъсне (открадне, подпали).

Абсолютно нежелателно е да има предмети пред климатика, ще се получава топла зона около него и студ в краищата на помещението. Въздушния поток на 2-те клапи може да се регулира по хоризонтала на 2 секции така, че може и да избегнеш предметите пред климатика, но маса със столове са доста по-широки от самия климатик, а все пак тия клапи си имат ограничен ъгъл за насочване.

За повече прах не знам, според мен количеството на прах зависи от наличието на килими, пердета и мека мебел и честотата на почистване съответно.

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Има само едни подови модели атрактивни като качество възможности и цена това са FVXS 25 и FVXS 35 на ДАЙКИН, всичко останало е или по скъпо или безуспешно копие на оригинала

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И подовата тошиба хич не е лоша има малко по-нисък минимум и режим самопочистване при изключване от режим охлаждане, конфигурацията на клапите е по-гъвкава от на дайкина - може да отоплява само от долната. И е само 300-400лв по-скъп, но пък решетката на външното тяло е конструирана с мисъл и не дрънчи

18. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mce
    Здравейте!

Искам да сложа подов климатик, но ме притесняват следните три въпроса:

Имам бебе, което тепърва ще прохожда - подовият от една страна е супер, защото ще му топли повече, но пък вероятността да пуска разни предмети вътре ме притеснява.. Въпреки, че почти се бях навил за Дайкин, в една тема за техните подови тук във форума пишеше, че все пак по-тънки предмети могат да бъдат набутани. Та, някакво сравнение в това отношение ако може - има ли модел на друга марка, при който би било още по-трудно пъхането на разни предмети?
    Хайванче на 1 година и 2 месеца. Голям кеф в момента му е да се докопа до стенния конвектор и почва едно ръчкане...Включи, изключи, терморегулатора на мин, на макс, пръстите намушкани в прорезите. В момента прохожда самостоятелно и става неуправляем. Носи си разни ценности и си ги складира на различни места по някаква негова си логика.

Климатика на пода може би няма копчета за натискане обаче жалузите...жална им майка. За пуснатите предмети mce се е досетил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на подов климатик за 35-40кв.м
    От MB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 20-10-11, 17:03
  2. Плюсове на подов тип климатик
    От peterasap във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 27-04-11, 20:28
  3. Продавам подов климатик Дайкин FVXS 35
    От vanko68 във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-11, 17:53
  4. Стенен или подов климатик?
    От rpetrov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 5
    Последно: 24-10-09, 00:37
  5. Кой е най-добрия подов инверторен климатик?
    От soon във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 09-05-08, 22:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе