'псилютен сиНпатягаПървоначално публикувано от qwerty123
'псилютен сиНпатягаПървоначално публикувано от qwerty123
Това сигурно е УВ лампата, добре, че на 220 волта нямаме такива.
Честито за придобивката първо,а за кабел-канала наистина трябва по голям,заради аспирацията.Първоначално публикувано от qwerty123
Да канала е 80х40 - доста трудно намерих такъв, който да няма на гърба си отвори за захващане в стена. Трябваше ми без отвори, защото тръбния пакет е много близко до стената и няма как да промуша самия канал - промуших "капака", а към него щракнах канала.
Здравейте и от мен,преди година си купих Тошибата от подписа ми, а преди седмица си закупих и sanyo-то.Mного яки машинки за саниото още не мога да кажа впечатления, но за тошибата съм с отлични такива. От няколко месеца съм изчел почети всичко в форума,и ми се иска да попитам след монтажа на санчо(sanyo) ,като го пуснахме-о кеф-направо замръзнах от студ. Но няколко часа по-късно при достигане на зададената температура, цялото външно тяло изпадна в резонас, и започна да се тресе стойката, питите, капаци- наложи се да захващам изпарителя към тялото за да не го рзбие.Реших да отворя тялото и да видя какво става.Първо не беше изчистено като хората след това забелязах, че на компресора единят болт липсва,а после погледнах и тошко и там така, това нормално ли е при машини втора ръка, и как да разбера дали UV-лампата работи и йонизацията на санчо.При тошко проблема ми е с мухъла и плесените от самото начало си понамирисва леко, но каквото и да правиш пак така-то не бяха обезмаслители, японски,итлиански,слаби разтвори на фонгоциди и нищо-ден-два и пак и не знам просто какво да правя.
За мухала и миризмите нищо не може да се направи, пръскаш си с препаратите и това е. Тези липсващи болтове по захващането на компресора изглежда тук са ги махнали поради някаква причина. Може оригиналните компресори на машините да са били дефектирали и да са били подменени с други.
Изпадането в резонанс и тресенето не са хубави неща, говори за проблеми вероятно с компресора. При това положение не след дълго някоя тръба ще се пукне и ще се налага отстраняване на пропуск и зареждане с фреон. И като си ги бил отворил телата що не ги снима и отвътре.
fotogaf ,само си пропуснал фирмата,която със сигурност ще се окаже една пловдивска.Между впрочем със Спас-33 да не сте рода нещо?
Не е Пловдивска, фирмата е от Стара Загора и няма нищо общо със Сапас-33 и кое те кара да мислиш така, че сме рода?
А и да питам нормално ли е по тръбния път да прави конденз, този който е в стаята де?
Правопис!
За да се появява конденз по тръбния път в стаята, означава, че изолацията която са поставили (ако изобщо има такава) не е достатъчна. Или са поставили двете тръби в една изолация, което е по вероятно...И между другото, фирмата откоято си закупил климатизаторите, закупуват машините от пловдивска фирма.
Просто много ми заприлича на един друг съфорумник...(и пиши малко и с ръцете де-едно уважение към събеседниците).Първоначално публикувано от fotogaf
И я снимай и този тръбен път,че ми стана интересно за конденза от къде капе,като гледам имаш изолация на тръбите ''Изогоматерм",а и бандаж трябва да има.А и технически трябва да си напред,щом разглобяваш външното и си установил липса на болтове по компресора,и по елементарни неща не би трябвало да те затрудняват.
за конденз по вътрешния тръбен път е достатъчно да има пречупена тръба някаде по трасето тогава никаква изолация неможе да те спаси... и между другото поставени двете тръби в една изолация е тъпотия но не води до конденз
Така е ,но за жалост го правят все още-и даже ти обясняват-ма те и двете тръби са студени,не му пречи.Първоначално публикувано от cooler
Предстои ми покупка на климатик и рещих да е втора употреба от Варна съм и забелязах един линк за джапан клима но до нас от 2 седмици са отворили някаква друга фирма пак с климатици рециклирани от япония и ме интересува конкретно дали може да са взели 200-300 броя да ги наслагат и да фалират защотот дават гаранция 3 години а и марките които продават са доста известни на всички. Та освен това ми е интересно ако се случи товада не порият гаранцията колко скъп е ремонта на такъв тип климатик?
Мерси предварително.
@p0ckata "Някаква фирма", "някакви климатици"... Заложи на доказан търговец и сервиз!
Впрочем, всички фирми във Варна дават 3 години гаранция.