здравейте , някой да има инфо за този климатик - успявам само филтри и че е 2001-ва година да намеря.
DAIKIN F56BTDV
здравейте , някой да има инфо за този климатик - успявам само филтри и че е 2001-ва година да намеря.
DAIKIN F56BTDV
Ами да но дйапан клима продават по скъпо едни 150 лв отгоре не ме бодат по джоба а иначе си мисля за 14ка за 17кв преходна стая стара дограма с условието че при по тежки зими ще се отоплява и преходкната стая какво ще кажете?Първоначално публикувано от Kasap
estqwerty, заповядай човече...
Модел: 2001~2002/R410A/200V/Made in Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 5.6 kW (0.9 ~ 5.7)
Консумирана електроенергия: 2070 W (170 ~ 2280)
COP: 2.71 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 6.7 kW (0.9 ~ 8.3)
Консумирана електроенергия: 1760 W (150 ~ 2820)
COP: 3.81 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 6.0 kW
Консумирана електроенергия: 2490 W
В петък ще монтират този хубавец RAS-225JDR на мой познати.Чуденката беше между него и топ модела на Хитачи RAS-E22V за 2006г.,но заложихме на познатото,пък и за спалня със съдействието на Ц.Божков.Май този модел на тошиба стана най-масовият от 100v.
и хитачито отдолу:
Същото Хитачи го мернах в един сайт и ми хвана окото така да се каже, ето го:
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=262
Хрумна ми да си направя ремонт на мазата (15 м2) и да я дам под наем. 4-5 квадрата баня + тоалетна и 10-11 квадрата остават. Много хора почнаха да търсят под наем мази или тавански стаи до 80-100 лева. След като меракът ми да си сложа 100 волта за проба в гаража удари на камък и капарирах подов Дайкин за там, сега идва ред на мазата. Бях гледал един клип във vbox7.com, където дават под наем апартамент от 8 квадрата и половина в Манхатън, други искат съвети за климатик в 10-12 квадрата стаи. Моите 15 квадрата маза направо са мезонет в сравнение с тях.
Когато няма наематели мога да я ползвам като "щаб квартира" Та, как е този модел на Хитачи за японския пазар? Плюсове и минуси? 1100 лева ако е 28-цата, 22-ката колко върви? Ако изскочи нещо запазено до 500-600 лева, си струва сякаш. За мазата става. Като взема капаро за 6 месеца и съм го избил. По-добре ще е от Мидея или Осака. На снимката на diksanal изглежда много запазено, но като гледам на какви стойки е, едва ли е от БГ?!
http://vbox7.com/play:6322e36b
Аруба вземи си мидея, нова е, евтинка е, не дрънчи и няма да се налага да я облепваш с тиксо, показателите и са като на дайкинчетата които имаш.
Карай по-кротко.
Крис
Мидея едва ли ще сложа. Хитачи за 900-1000 лева от ТехноМаркет по-може, ама ако изпадне някое японче като Е-22V като от снимката на diksanal за 500-600 мога да го взема.
Кво да да ти кажа-снимката наистина не е на хитачито от магазина-тази е на 40ка-не ми се оразмеряваше снимката.Ма за тези 500-600лв. не вярвам да стане-все пак е топ модел 2006г.Пък и после пак да ни мрънкаш,че си се разкарвал напразно-пожълтели,пръскани.И тук май на това имаше леко разминаване в единия бутон мисля-пак ще ти се отвори тема за приказки.Първоначално публикувано от aruba_man
ето ти климатика от магазина-знаеш къде да се обадиш.и орг.дистанционно-незнам дали се губи нещо съществено.
То има време, за гаража като тръгнах да търся, минаха почти 7-8 месеца докато сложа. Мисълта ми беше, че този модел ми хвана окото. Каквото и да приказвам хвърлям по едно око на сайтовете за японски клими Аз не се засягам, че ме тролват за тиксото на Дайкина или за Хитачито. На бялото не мога да кажа черно, даже ми става весело. Хубаво е от време на време да има сеир. Малко и аз си позволявам да "хапя", за да не останем другите валат. Знаем си магариите. Нямам лоши чувства към никого. Хубави емоции на всички.
Здравейте, искам да попитам какво според вас ще ми свърши работа т.е. ще ми препоръчате за хол-всекидневна-кухня с 31м2 с 2.7м височина югоизточно изложение в къща.Под помещението е неотопляема изба половината вкопана в земята(има наклон), тавана е гипсокартон с вата, около 30см въздух и каратаван.Пода е гредоред със старо дюшеме,вата 5см и ново дюшеме.Стените двете са външни - мазилка тухла 24 см, мазилка, 5см вата и гипсокартон, две вътрешни едната преградна с 5 см вата и 2 листа гипсокартон, другата гипсокартон, вата, измазан зид, вата, гипсокартон.Прозорци българско ПВЦ с К стъкла.
P.S. Района е Ивайловград доста на Юг и желаната Т = 20-22 С максимум.(миналата зима бях с маслен радиатор в съседната стая 13м кв и Т беше = 18-20 С а и децата поотраснаха още малко
търси 36 или 40 климатик. момчетата от форума ще препоръчат. не си написал в кой регион си. от това зависи много избора ти.
1. това мицубишиПървоначално публикувано от boriv
или
2. това муцубиши
3. фуджитсу
4. хитачи
5. хитачи
6. национал
7. тошиба
Честно казано, цените на фирмата от линковете са меко казано солени.Някой от климатиците си струват парите, но други се доближават по цена до 12-ката от новата серия на тошиба дайсекай 6.
Тоест при възможност търси и купувай от другаде.
С тези цени на част от тошибите, шарповете и мицубишитата направо ме застреляха.
Здрасти boriv -наистина ли търсиш втора употреба климатици,та си пуснал темата тук?Защото за Ивайловград дали ще има откъде да ги вземеш наблизо?Иначе ще ти трябват около 4,2-5kw. номинална мощност на отопление.
ууу къде било това Ивайловград - там защо ти е климатик да се топлиш - мани 40ката, че и по-малкия - ако си търсиш втора употреба намери читава 28-ца и си готов, ако не си много на високо че там имате баирчета.
счупи ми картата - отначало си помислих че в гърция ме прати мапса хаха